Uriah Heep

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Uriah Heep

Post autor: Caracalized »

The Hanging Tree to jeden z moich ulubionych utworów od nich. Piękny kawałek!
Timothy Dalton
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Timothy Dalton »

Fakt, dobry w cholerę.

Jednak David wiesz to jest mój fanatyzm. Jestem absolutnym fanatykiem tego człowieka. W każdym zakresie. Czytam każdą wzmiankę w necie o nim. Gdybym mógł pogadać z kimś kto widział na żywca to bym się aż cały trząsł.

Teraz np. leci Your Turn to Remember z Fantasy, mało zwracałem uwagę na ten utwór. Świetny!

Już nie umiem robić rankingów Juraja z Davidem. Tam jest tyle dobrego. 100% Demons and Wizards, 3/4 Look at Yourself i Wonderwold, ponad połowa Magicana i tak z 1/3 z Sweet Freedom i Return to Fantasy. Te utwory są brane pod uwage na rankingi. Jest jeszcze troszkę dobrego na dwóch pierwszych.

Taka total topka to Echoes in the Dark, Spell, Circle of Hands, I Wanna Be Free, Pilgrim, July Morning, Easy Livin, Wonderworld, Suicidal Man i mój ostatni wielki faworyt czyli A Year or a Day. Akurat 10 wyszło. Tyle, że to kropla w morzu.
Powerslave100
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Powerslave100 »

Firefly tytułowy, co za wejście Kena Hensleya. Potem świetne przyspieszenie. W ogóle cała płyta, jeszcze tak bardzo czuć tą magię z wcześniejszych czasów. Mieli pomysły, a wokal Lawtona się tu dobrze odnalazł. Hanging Tree, Sympathy, Been Away Too Long (znowu genialny Hensley) czy Rollig On (mocno klimat pod Deep Purple z Coverdalem), świetne utwory. Trzeba iść dalej.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Chwilowo cover band, całe szczęście Sanatorianie załapali się na pełnoprawną wersję ;)
https://www.terazmuzyka.pl/uriah-heep-z ... iadczenie/
ODPOWIEDZ