Newsy muzyczne

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Re: Newsy muzyczne

Post autor: Sardi »

Mr. M pisze: pt gru 26, 2025 10:06 pm Ech, smutne wieści. Michała Urbaniaka miałem okazję kiedyś widzieć na żywo i mimo, że nie jestem jakimś fanem jazzu, to był to dobry koncert. Bamonte natomiast widziałem w Łodzi w 2022 i tutaj również wielka szkoda. W sumie nie taki wiekowy gość, a i w planach nadchodząca trasa w 2026 roku, choć przed chwilą przeczytałem, że na fotach promujących nadchodzące koncerty już go nie było, więc spodziewali się, że będą grać bez niego.
foty promujące koncerty w 2026 były zrobione jeszcze grubo przed trasą w 2022 na którą Perry last minute dołączył
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Sardi pisze: sob gru 27, 2025 1:55 pm
Mr. M pisze: pt gru 26, 2025 10:06 pm Ech, smutne wieści. Michała Urbaniaka miałem okazję kiedyś widzieć na żywo i mimo, że nie jestem jakimś fanem jazzu, to był to dobry koncert. Bamonte natomiast widziałem w Łodzi w 2022 i tutaj również wielka szkoda. W sumie nie taki wiekowy gość, a i w planach nadchodząca trasa w 2026 roku, choć przed chwilą przeczytałem, że na fotach promujących nadchodzące koncerty już go nie było, więc spodziewali się, że będą grać bez niego.
foty promujące koncerty w 2026 były zrobione jeszcze grubo przed trasą w 2022 na którą Perry last minute dołączył
Foty promujące cykane z czteroletnim wyprzedzeniem? :shock:
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

No nowych fot wciąż brak. Te zdjęcia się cały czas przewijają, bez zmian.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

johnny_o pisze: sob gru 27, 2025 2:44 pm
Sardi pisze: sob gru 27, 2025 1:55 pm
Foty promujące cykane z czteroletnim wyprzedzeniem? :shock:
nie no, po prostu nie zrobili nowej sesji :lol:
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

Sardi pisze: sob gru 27, 2025 1:55 pmfoty promujące koncerty w 2026 były zrobione jeszcze grubo przed trasą w 2022 na którą Perry last minute dołączył
O lol, no to nieźle. A ponoć to Niemcy są mistrzami recyklingu :)
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Ulver wypuscił wczoraj nowy album 'Neverland'. Zaskoczenie dla mnie bo nie wiedziałem, że coś mają wydać. Na Szpotifaju mi dziś wyskoczyło, więc aktualnie jestem w trakcie odsłuchu.
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Shedao Shai »

Peter Gabriel zapowiedział nową plytę: o/i, kawałki wypuszczane co miesiąc na tych samych zasadach co i/o. Czekam na ogłoszenie trasy.
Awatar użytkownika
johnny_o

Shedao Shai pisze: sob sty 03, 2026 11:10 am Peter Gabriel zapowiedział nową plytę: o/i, kawałki wypuszczane co miesiąc na tych samych zasadach co i/o. Czekam na ogłoszenie trasy.
Warn za niedokładne czytanie forum!
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

johnny_o pisze: sob sty 03, 2026 11:15 am
Shedao Shai pisze: sob sty 03, 2026 11:10 am Peter Gabriel zapowiedział nową plytę: o/i, kawałki wypuszczane co miesiąc na tych samych zasadach co i/o. Czekam na ogłoszenie trasy.
Warn za niedokładne czytanie forum!
Aaaarrrrgggggh

Bo bo bo dopiero wstalem i przeczytałem i chciałem się podzielić z Sanatorianami
Awatar użytkownika
johnny_o

Shedao Shai pisze: sob sty 03, 2026 11:41 am
Aaaarrrrgggggh

Bo bo bo dopiero wstalem i przeczytałem i chciałem się podzielić z Sanatorianami
To Cię nie usprawiedliwia, bo temat miałeś w tym samym dziale, kilka linijek dalej. I drugi warn, za to że cokolwiek przeczytałeś z rana jako pierwsze przed Sanatorium.
Awatar użytkownika
johnny_o

Miejsce na trzeciego warna ;)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

:cry:
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Nie wiem czy było - Damian Wilson odchodzi po najbliższej trasie z Areny, zastąpi go powracający do zespołu Paul Manzi. Choć lubię płyty z Manzim, to Wilson bardzo podobał mi się koncertowo, więc nie wiem czy to dobry news czy nie xd
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Cult Of Luna ogłasza występy w 2026. Na razie HellFest, Graspop, jakis festiwal w Kopenhadze. I ciekawostka, bo w sierpniu w Bristolu będzie odegrany cały Mariner z Julie. Najs.
cultofluna and julie_christmas_official will reunite for the first time to perform MARINER and headline arctangentfestival, 10 years after the release of their collaborative album
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

https://www.youtube.com/watch?v=aLBFThPGF0g

Tak wyglada dziś ciężar muzy i aranżacje niektórych obecnych zespołów, których namiętnie słucha zbuntowana młodzież podżegana do tego przez duszpasterzy z KwP.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

Z rzeczy mniej ważnych niż KwP, to zmarł Bob Weir z Grateful Dead.
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Pearl Jam podobno wraca do koncertowania na jesieni 2026. Nie zrobili nigdy trasy z Dark Matter po LATAM, więc wychodzi na to, że teraz to uskutecznią.

Na razie spekulacje redditowe / z forum PJ są wokół Rock In Rio w Brazylii we wrześniu. Dam sobie rękę uciąć, a nawet prącie, że za parę chwil pewnie nasi "dziennikarze muzyczni" wrzucą post na swoją platformę, żeby to obwieścić swiatu.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Caracalized »

Sunn O))) w kwietniu wydaje nowy album, na którym mniej niż 130 ścieżek gitar na utwór nie ma, a tu brak takiego newsa potężnego 😁 Pierwszy długograj od 2019 roku i tym razem bez żadnych kolaboracji dla odmiany, duet sam wszystko zarejestrował. Od wczoraj lata po streamingach zamykający całość Glory Black - fajnie te klawisze są w nim zaaranżowane, ale standardowe dla nich buczenie też oczywiście jest.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Soen wydał "nową" płytę. Jeśli ktokolwiek jeszcze interesuje się tym zespołem - nie warto, lepiej odpalić fenomenalną do dziś Lykaię. Teraz już nie jest tylko nudno (jak na Imperialu i Memorialu, bo to w końcu ogólnie nie były złe płyty), ale dodatkowo zwyczajnie słabo. Smutno. Zamykacz piękny, to im naprawdę wyszło. Nic mi w głowie nie zostało z tej lipy. Niestety, jak dla mnie konieczny jest powrót do bardziej melodyjnego, przestrzennego grania z jakimiś ciekawymi riffami, bo tutaj już jest to po prostu niesmaczne. Szkoda, bez powrotu
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

01: Alter Bridge
02: Vltimas, Turbo, Faetooth, Turbo

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Nie no nie jest aż tak zły xd dla mnie jednak lepszy niż Memorial.
Powrót do utworów na wzór Lykaia i poprzednich oczywiście bym bardzo chętnie przyjął, ale to się pewnie nie wydarzy.
ODPOWIEDZ