Newsy muzyczne

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Re: Newsy muzyczne

Post autor: blackcocker »

Na Memorialu były przynajmniej 2 zajebiste balladki, tutaj jest jedna. Szkoda gadać
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

blackcocker pisze: pt sty 16, 2026 8:44 am Soen wydał "nową" płytę. Jeśli ktokolwiek jeszcze interesuje się tym zespołem - nie warto
Prezes za nimi jeździ, ale ma doświadczenie z NK :lol:
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Wiem, że jeździ. Już dostałem na offie opitol za wypowiedzi niezgodne z linią partii :lol: no cóż, szczęśliwie się złożyło, że wchodziłem w ten zespół przed wydaniem Lotusa, w absolutnie ich złotych czasach według mnie, dlatego te nowe płyty mnie nie przekonują
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Sam mnie na to namówiłeś cwaniaczku. A jeździć, jeżdżę, ale czy mam wybór skoro córka jest "liderem wśród fanów" :lol:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

To dawaj znać jak podoba się jej nowy album!!
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

pz pisze: pt sty 16, 2026 10:21 am Sam mnie na to namówiłeś cwaniaczku
Słaby miałem timing, choć dla nowoprzybyłych Imperial był na pewno jeszcze cymesikiem
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
johnny_o

Zmarł Kenny Morris, pierwszy perkusista Siouxsie and the Banshees - mam nadzieję że z tej okazji chociaż w końcu Cold doczeka się odpowiedniej wkładki w Teraz Rocku.
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Kenny Morris R.I.P.
Zagrał na pierwszej płycie Siouxsie And The Banshees "The Scream", a charakterystyczne dla jego gry było to, że bardzo rzadko używał talerzy i hit-hatu. To drugi z ekipy The Banshees, co uleciał już z tego świata, po gitarzyście Johnie McGeoch'u. Sida Viciousa nie liczę, bo tylko raz zagrał z zespołem i to na perkusji na ich pierwszym oficjalnym koncercie w 1976 roku (ale wiki i wszelkie biografie podają Sida jako byłego członka).

W styczniowym Teraz Rocku jest wywiad z Budgiem ex-perkusistą zespołu i ex-mężem Siouxsie Sioux. Budgie był w Polsce i podczas kolejnej edycji Festiwalu Soundedit otrzymał statuetkę „Człowieka ze Złotym Uchem” w uznaniu za wkład w rozwój światowej produkcji muzycznej.

W wywiadzie mówił, że nie ma szans na reaktywację zarówno Siouxsie And The Banshees jak i The Creatures (który tworzył z ex-żoną). Dawni koledzy nie utrzymują kontaktu, a z Siouxsie nie rozmawiał od rozwodu w 2007 r. Stąd też na wkładkę małe szanse. Mimo że zespół wywarł ogromny wpływ na całą nową falę, gothic rock i post-punk, a sama Siouxsie Sioux była inspiracją dla setek wokalistek, to pewnie za mało komercyjne, aby goście z TR o wkładkę się pokusili. Szybciej doczekam się "piątej" wkładki o Pink Floyd, Led Zeppelin czy Queen :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

MaidenFan pisze: pt sty 16, 2026 10:53 am To dawaj znać jak podoba się jej nowy album!!
Podoba jej się. Ale zauważyła, że sporo podobieństw do Memorialu. Stwierdziła, że są nudne momenty. Na razie faworytem Indifferent.

Ja przesłuchałem tylko raz. To nie są źle numery. Solidne. Tylko podobne do siebie. I podobne do poprzednich płyt. Zwłaszcza jeżeli chodzi o linie wokalne. Cicho, cicho i mocniejsze wejście z wydarciem się przez digipacka. Perkusja tez na jedno kopyto. Najlepsze ostatni (podobny konstrukcyjnie do Lotusa) i Indifferent. Najlepsze bo inne . W ballady wciąż potrafią. Digi brzmi lepiej niż krzycząc. Nastrojowe solą Codiego są lepsze niż w tych "mocniejszych" numerach.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
johnny_o

Cold pisze: pt sty 16, 2026 9:27 pm Mimo że zespół wywarł ogromny wpływ na całą nową falę, gothic rock i post-punk, a sama Siouxsie Sioux była inspiracją dla setek wokalistek, to pewnie za mało komercyjne, aby goście z TR o wkładkę się pokusili. Szybciej doczekam się "piątej" wkładki o Pink Floyd, Led Zeppelin czy Queen :)
Całe szczęście bez przesady - TR już od dawna nie powtarza tych najbardziej komercyjnych wkładek, bo od tego mają oddzielne Wydania Specjalne. I już zdarzały im się bardzo mało komercyjne wkładki, do tego chyba powoli kończą im się na nie pomysły więc Twoja wymarzona jest tylko kwestią czasu.
Czystezlo
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Czystezlo »

pz pisze: pt sty 16, 2026 10:53 pm
MaidenFan pisze: pt sty 16, 2026 10:53 am To dawaj znać jak podoba się jej nowy album!!
Podoba jej się. Ale zauważyła, że sporo podobieństw do Memorialu. Stwierdziła, że są nudne momenty. Na razie faworytem Indifferent.

Ja przesłuchałem tylko raz. To nie są źle numery. Solidne. Tylko podobne do siebie. I podobne do poprzednich płyt. Zwłaszcza jeżeli chodzi o linie wokalne. Cicho, cicho i mocniejsze wejście z wydarciem się przez digipacka. Perkusja tez na jedno kopyto. Najlepsze ostatni (podobny konstrukcyjnie do Lotusa) i Indifferent. Najlepsze bo inne . W ballady wciąż potrafią. Digi brzmi lepiej niż krzycząc. Nastrojowe solą Codiego są lepsze niż w tych "mocniejszych" numerach.

Po jednym odsluchu stwierdzam, że ta plyta jest troche taka jakby ktoś ją AIem wygenerował :(. Może za dużo czasu spedzili z Wojciechem H. na tym festiwalu w Ostrowiu Wlk. i im pokazał jak korzystać z AI.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Dobrze, że młoda wyłapuje takie rzeczy. No niestety, nie są bardzo złe, ale każdy jest kopią poprzedniego, a poprzednie są kopią Memoriala i Imperiala :lol: dla mnie najlepszy zdecydowanie zamykacz i Huntress. Choć podobno ten zamykacz to skądś podjebali, jeszcze nie ogarniałem tej dramy :D
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Behemoth ogłosił dwa koncerty u Chińczyka (pierwsze od 2015):

27th February - Damai 66 Livehouse, Tianjin
1st March - Bandai Namco Shanghai Cultural Center, Shanghai

Można się śmiac z Nergalka, ale nie ma drugiego zespołu w PL, który by regularnie koncertował z sukcesami na absolutnie całym świecie.
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zajzajer »

A Vader?
Zajzajer on the Road 2026:
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

A Bayer Full? :wink:
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Vader już w 90's trząsł Japonią.
Nie zapominajmy o Bayer Full ;)
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Ale setlifm.fm mówi tylko o 4 koncertach Bayer Full w historii. Something is not yes.

https://www.setlist.fm/search?query=Bayer+Full
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

To akurat był żart odnoszący się do słynnego bullshitu, który swego czasu Bayer Full kreowało w mediach, że odnieśli wielki sukces w Chinach i sprzedali tam miliony płyt. Jak ktoś nie jest zaznajomiony z tematem, to polecam poczytać i się pośmiać, jeden z największych przykładów januszostwa w historii polskiej scenie muzycznej:

https://cgm.pl/news/kariera-bayer-full- ... i-do-sadu/
Postawiłem warunki: żadnego śpiewania z kartki, żadnych przebieranek w obciachowe stroje i żadnych dowcipów o teściowej, bo to w Chinach nie przejdzie. A jednocześnie łapałem się za głowę, słysząc, co za głupstwa Świerzyński opowiada o rzekomo już odniesionym sukcesie w Chinach. Ostatecznie do wyjazdu, koncertów, a tym bardziej sprzedaży płyt nie doszło. Świerzyński odmówił poddania się jakiejkolwiek dyscyplinie.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Widzę, że mieliśmy prawie identyczny czas, Mr. M :)
No cóż... pisowski zespół ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Zapominacie że Scream Maker też święcił sukcesy u Chińczyka

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
ODPOWIEDZ