01-03/05/2026 - 3-Majówka - Wrocław
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Shedao Shai
- -#Nomad

01-03/05/2026 - 3-Majówka - Wrocław
Mamy ogłoszone na razie 3 zespoły:
Apocalyptica
The Exploited
Enej & BUM BUM ORKeSTAR z projektem "Enej po Bałkańsku"
Bilety: https://www.ebilet.pl/muzyka/festiwale/3-majowka
Tanio nie jest, zwłaszcza jak na festiwal który zawsze słynął z tego, że jest ponadprzeciętnie tani. Mam nadzieję, że znajdzie to swoje uzasadnienie w lineupie.
Apocalyptica
The Exploited
Enej & BUM BUM ORKeSTAR z projektem "Enej po Bałkańsku"
Bilety: https://www.ebilet.pl/muzyka/festiwale/3-majowka
Tanio nie jest, zwłaszcza jak na festiwal który zawsze słynął z tego, że jest ponadprzeciętnie tani. Mam nadzieję, że znajdzie to swoje uzasadnienie w lineupie.
Re: 01-03/05/2026 - 3-Majówka - Wrocław
420 za karnet? Chyba z chuja spadli
Cena ma sens, jeśli ogłoszą gwiazdę takiego formaty jak Brajan Adams ....
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
Jednodniowe 214 zł, karnet 3-dniowy 427 zł. Z jednej strony to zawsze był tani festiwal i takie kwoty raczej nie były normą, ale z drugiej, w czasach "tanio już było" i realiach, w których polscy wykonawcy biorą pod 150 zł i więcej za koncert, ciężko się dziwić
.
- Shedao Shai
- -#Nomad

No i mamy potężne wzmocnienie: Perfect & Łukasz Drapała xDD
No to można powiedzieć, że połowa karnetu już się zwraca, bo za koncert tego coverbandu w Stodole trzeba zapłacić... 210 zł XDD.
- Shedao Shai
- -#Nomad

Apocalyptica odwołana xD wolą wtedy zrobić trasę po USA.
Dobry wybór z ich strony 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
To też trochę ciekawe zjawisko rynkowe, bo po covidzie człowiek był przyzwyczajony do koncertów ogłaszanych na 2 lata do przodu, a ostatnio widzę już kolejną sytuację, że jakaś trasa po USA jest ogłaszana z 3 lub nawet ledwo 2-miesięcznym wyprzedzeniem.
- Shedao Shai
- -#Nomad

Dochodzi Kosheen. Fajnie, ale byli we Wrocławiu dosłownie w październiku, więc niespecjalnie mnie to podekscytowało. Ależ tam tęgie mózgi bookują te zespoły.
- Shedao Shai
- -#Nomad

+ Alestorm i Lej Mi Pół xD
XD Termin dla mnie fatalny więc z tym festem mam po drodze tak samo jak z MF. Całe szczęście Alestorm widziałem dwa razy w zeszłym roku, Portera którego ogłosili tydzień temu też, plus powtórka w listopadzie więc luz.
- Shedao Shai
- -#Nomad

Ale wciąż pozostaje pytanie: czy widziałeś Lej Mi Pół?
Nie, znam tylko z nazwy a pozostałe ogłoszone mnie nie interesują.
A Łydka i Twoja Stara of...? Bo rozumiem, że NK już ogłoszone?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
NK to chyba wyjątkowo nie będzie, bo grają specjalny dniokobietowy koncert w Hali Ludowej.
Ogólnie się headlinerzy posypali, Kazik przecież też ma przerwę, więc Kultu nie będzie... Cała nadzieja w Jelonku i Hunterze.
Ogólnie się headlinerzy posypali, Kazik przecież też ma przerwę, więc Kultu nie będzie... Cała nadzieja w Jelonku i Hunterze.
- Shedao Shai
- -#Nomad

Dziś do bigosu odrzucono Tides From Nebula.
- Shedao Shai
- -#Nomad

A dziś bigos wylano do rynsztoku
Uwaga! Zmiany!
Drodzy fani 3-Majówki!
Z wielkim żalem informujemy, że z uwagi na szereg niezależnych od nas okoliczności musieliśmy podjąć decyzję o zmianie formuły i programu tegorocznego festiwalu.
Najważniejszą i najbardziej bolesną zmianą jest konieczność rezygnacji z koncertów zaplanowanych w kompleksie Hali Stulecia i Pergoli.
Oczywiście wszystkie osoby, które zakupiły już bilety/karnety na te wydarzenia otrzymają pełen zwrot środków w ciągu 2 tygodni.
Długi majowy weekend warto jednak spędzić we Wrocławiu. Tradycyjną „3-Majówkę" zastąpi „Gitarowa 3-Majówka" pod hasłem „Wroclove – Guitar City". W ten sposób impreza związana z biciem Gitarowego Rekordu Świata zostanie uzupełniona o szereg dodatkowych, w większości bezpłatnych wydarzeń towarzyszących oraz liczne atrakcje związane z gitarą.
Szczegóły programu już wkrótce.
Uwaga! Zmiany!
Drodzy fani 3-Majówki!
Z wielkim żalem informujemy, że z uwagi na szereg niezależnych od nas okoliczności musieliśmy podjąć decyzję o zmianie formuły i programu tegorocznego festiwalu.
Najważniejszą i najbardziej bolesną zmianą jest konieczność rezygnacji z koncertów zaplanowanych w kompleksie Hali Stulecia i Pergoli.
Oczywiście wszystkie osoby, które zakupiły już bilety/karnety na te wydarzenia otrzymają pełen zwrot środków w ciągu 2 tygodni.
Długi majowy weekend warto jednak spędzić we Wrocławiu. Tradycyjną „3-Majówkę" zastąpi „Gitarowa 3-Majówka" pod hasłem „Wroclove – Guitar City". W ten sposób impreza związana z biciem Gitarowego Rekordu Świata zostanie uzupełniona o szereg dodatkowych, w większości bezpłatnych wydarzeń towarzyszących oraz liczne atrakcje związane z gitarą.
Szczegóły programu już wkrótce.
Całość odwołana. Ciekawe, skoro piszą o jakichś "niezależnych od nas okolicznościach", to na 98% można strzelać w słabą sprzedaż biletów. Zawsze wydawało mi się, że to dosyć popularna impreza, jak 10 lat temu byłem, to to się sprawdzało i w praktyce.
- Shedao Shai
- -#Nomad

No bo to była bardzo popularna impreza. Póki kosztowała za 3 dni 120 zł a nie 420. Jej targetem nie są boomerzy z głębokimi kieszeniami, tylko studenciaki które za tyle to mają miesięczną najebkę