03-06/06/2026 - Mystic Festival - Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Recit The Thornographer
- -#Moonchild

Re: 03-06/06/2026 - Mystic Festival - Gdańsk
Zauważyłem ciekawostkę - na plakacie jest nowa scena Desert Shrine. Wcześniej Shrine Stage to było B90, Desert Stage był na alejce, a od zeszłego roku wylądował za klubami, co było dobrym posunięciem.
Scena Sabbath jest jak była, doszła Void. To co, jest szansa, że Desert Shrine nie będzie w klubie i Marduk rozpierdoli pod chmurką?
Scena Sabbath jest jak była, doszła Void. To co, jest szansa, że Desert Shrine nie będzie w klubie i Marduk rozpierdoli pod chmurką?
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
mówili ze będą zmianyRecit The Thornographer pisze: ↑pt sty 23, 2026 2:56 pm Zauważyłem ciekawostkę - na plakacie jest nowa scena Desert Shrine. Wcześniej Shrine Stage to było B90, Desert Stage był na alejce, a od zeszłego roku wylądował za klubami, co było dobrym posunięciem.
IMO - Desert Shrine to nowy Desert z 2025, Sabbath jest na starym Desercie, a Void jest w b90. Drizzly (stare Sabbath) na rozmowy i takie tam
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Ten Void to chyba stary Desert, a Sabbath będzie w B90, sądząc po zespołach z rozpiski (biorąc pod uwagę ich "wielkość", status itp.).
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ale ten stary desert to przecież tez malutka scena.
Dlaczego ci szalency nie moga po prostu dać po 6-7 zespolow na main i park??
Dlaczego ci szalency nie moga po prostu dać po 6-7 zespolow na main i park??
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
- -#Moonchild

Taaa i potem nie szło tam wejść, bo wobec braku alternatywy wbijało sporo więcej ludzi niż na standardowy koncert w B90.
Rok temu Desert był za klubami i nowy Desert Shrine to pewnie jest ta scena (a przynajmniej na to liczę).
W Twojej wersji nie ma sceny za klubami, więc typuję, że będzie jak napisał Sardi.
To co robi Mystic to jest jakieś szaleństwo. Zamiast dać zespoły na maina czy park i zaczynać od 13-14 to niedość że robią clashe to jeszcze ludzie nie mają czym oddychać w środku. Idiotyzm.
Dobrze że w tym roku sprzedaż mocno słabsza niż rok temu to może wyciągną wnioski.
Dobrze że w tym roku sprzedaż mocno słabsza niż rok temu to może wyciągną wnioski.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Powrót tej starej, malutkiej sceny Desert to straszna chujnia, bo znowu będzie ogromny ścisk w przejściu, a do tego hałas non stop. W zeszłym roku tam było przynajmniej relatywnie swobodnie i cicho, dzięki czemu można było trochę odpocząć.
- Emilio
- -#Lord of the flies

Jak to jest biletami jednodniowymi? Obecnie jest "regular presale" w cenie 400 zł. Czy to jest pierwszą pula, po której wyprzedaniu kolejna pula będzie droższa?? Czy może bilet jednodniowy będzie kosztował tyle samo dziś co np. w maju??
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To jest naprawdę niesamowite, że udalo im się stworzyć chyba jedyny festiwal w Europie, gdzie zastanawiasz się ile zespołów uda ci się zobaczyc z powodu tragicznej organizacji. Na Graspop spod barierki na sceny namiotowe udało mi się dotrzeć szybciej niż na Mystic z maina na park (tak żeby widziec scene).Kevin18 pisze: ↑ndz sty 25, 2026 9:45 pm To co robi Mystic to jest jakieś szaleństwo. Zamiast dać zespoły na maina czy park i zaczynać od 13-14 to niedość że robią clashe to jeszcze ludzie nie mają czym oddychać w środku. Idiotyzm.
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Rok temu jakoś miesiąc przed festiwalem wskoczyła wyższa cena od tej pierwotnej. Chyba niecała stówa do góry była.
https://www.last.fm/user/kamooo
Tak samo na Brutal Assault większość ciśnie na dwóch wielkich scenach obok siebie na zmianę od 11:00 do 2 rano i wszyscy zadowoleni. A na Mysticu musi być tak że człowiekowi się odechciewa wszystkiego. Wymyślają jakieś kurwa sceny Sabaty, Szrajny i inne cuda, a potem zdziwienie że ludzie sie duszą bo Marduk czy Grave to jednak za duże nazwy na mały klub obsrany. Nie mówiąc już o tym że zamiast puścić na scenę zespoły od 13-14 to muszą wszystko kumulować od 18 żeby się na siebie nakładało.Bon Dzosef pisze: ↑pn sty 26, 2026 4:25 amTo jest naprawdę niesamowite, że udalo im się stworzyć chyba jedyny festiwal w Europie, gdzie zastanawiasz się ile zespołów uda ci się zobaczyc z powodu tragicznej organizacji. Na Graspop spod barierki na sceny namiotowe udało mi się dotrzeć szybciej niż na Mystic z maina na park (tak żeby widziec scene).Kevin18 pisze: ↑ndz sty 25, 2026 9:45 pm To co robi Mystic to jest jakieś szaleństwo. Zamiast dać zespoły na maina czy park i zaczynać od 13-14 to niedość że robią clashe to jeszcze ludzie nie mają czym oddychać w środku. Idiotyzm.
Nienawidze tego festiwalu i tych organizatorów co traktuje ludzi jak bydło.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Najgorsze na tym festiwalu są i tak roznegliżowane grubaski.
- -#Moonchild

Takich głosów jak Kevina i Dżosepha w środowisku nie brakuje, aż dziwne, że nikt z mediów nie zapyta organizatorów o co właściwie chodzi.
Też mnie to irytuje i w zasadzie dlatego nie mam wciąż wejściówki i się waham. Mogliby napisać co to jest ta nowa scena.
W ogóle nie kapuje dlaczego prawdziwsza Sepultura będzie pewnie o 19 na parku, a Anthrax będzie na głównej. Bez ciśnienia, ale widziałem niedawno wpis w necie z pytaniem, czy ktoś zna jakiegoś fana Anthrax i było pełno komentarzy, że nie. Zacząłem szukać już nawet wśród najdalszych znajomych i też nie znam. Znam nawet ultrasów jakichś podrzędnych grup, ale nikogo kto miałby pierdolca na punkcie Anthraxu.
Jest tu fan Anthrax?
Też mnie to irytuje i w zasadzie dlatego nie mam wciąż wejściówki i się waham. Mogliby napisać co to jest ta nowa scena.
W ogóle nie kapuje dlaczego prawdziwsza Sepultura będzie pewnie o 19 na parku, a Anthrax będzie na głównej. Bez ciśnienia, ale widziałem niedawno wpis w necie z pytaniem, czy ktoś zna jakiegoś fana Anthrax i było pełno komentarzy, że nie. Zacząłem szukać już nawet wśród najdalszych znajomych i też nie znam. Znam nawet ultrasów jakichś podrzędnych grup, ale nikogo kto miałby pierdolca na punkcie Anthraxu.
Jest tu fan Anthrax?
- Caracalized
- -#Clairvoyant

Nie no, Anthrax na pewno ma swoich fanów, sam kiedyś się do nich zaliczałem i byłem na ich krakowskim koncercie w 2014, na którym ludzi nie brakowało; byłem ze znajomymi, nie sam! U jednego byli nawet w top5 kapel ogólnie bodajże. Ale poza paroma znajomymi z przeszłości nie poznawałem później ludzi, którzy maniakami Anthrax czy nawet w ogóle samego thrash metalu by byli i u mnie stosunek do tego zespołu na przestrzeni lat się zmienił, teraz za nimi nie przepadam lekko mówiąc, wokal Belladonny mnie denerwuje.
Jestem!
Jesienią 90 roku zarżnąłem totalnie ich "Persistence of Time" na kasecie! Razem z "Seasons in the Abyss", "Souls of Black", "Rust in Peace", "Better Off Dead", "Coma of Souls", "Never, Neverland", "The American Way", "By Inheritance", "Oppressing the Masses", "Spectrum of Death", "Tortured Existence", "Swallowed in Black" i naszym "Are You a Rebel?" Ależ to był ROK!
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Bo jak ktoś z "mediow" spyta to straci akredytacje.Recit The Thornographer pisze: ↑pn sty 26, 2026 8:15 pm Takich głosów jak Kevina i Dżosepha w środowisku nie brakuje, aż dziwne, że nikt z mediów nie zapyta organizatorów o co właściwie chodzi.
Też mnie to irytuje i w zasadzie dlatego nie mam wciąż wejściówki i się waham. Mogliby napisać co to jest ta nowa scena
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
- blackcocker
- -#Moderator

90% 4-dniówek poszło
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
01: Alter Bridge
02: Vltimas, Turbo, Faetooth, Turbo
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
- Emilio
- -#Lord of the flies

Przejadę sie na ten jeden dzień z megadejwem i Anthrax, potem dzien regeneracji i GnR w Gliwicach.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
W komentarzach metal die hard fani piszą, że to fejur bo 4dniówek jest relatywnie mała pula więc łatwo powiedzieć, że 90% już poszło. I że ogólnie to może być zabieg marketingowy, żeby napędzić słabą sprzedaż.
To jaka tu jest prawda? Mystyk fesztiwal robi nas w bambuko czy ludzie zawistni kłamią, bo są źli, że nie ma Sabatona na Mainie? Już sam nie wiem komu wierzyć.
- blackcocker
- -#Moderator

Że komuś nie szkoda czasu na kręcenie takich dram 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.