14/07/2026 - Skunk Anansie - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
14/07/2026 - Skunk Anansie - Warszawa
Brytyjska legenda alternatywnego rocka, z charyzmatyczną Skin na czele, już w lipcu ponownie porwie polską publiczność swoim energetycznym i bezkompromisowym brzmieniem.
14 lipca 2026, Letnia Scena Progresji, Warszawa
Bilety w sprzedaży od 29.01, godz. 10:00: https://www.ebilet.pl/muzyka/rock/skunk-anansie
Bilety będą dostępne na eBilet.pl, Ticketmaster.pl oraz Progresja.com.
https://www.facebook.com/events/894632623533620/
Skunk Anansie wracają do Polski! Brytyjska legenda rocka alternatywnego już 14 lipca 2026 roku wystąpi na Letniej Scenie Progresji w Warszawie. Bilety trafią do sprzedaży w czwartek, 29 stycznia, o godz. 10:00!
Założony w Londynie w 1994 roku Skunk Anansie od razu przyciągnął uwagę unikalnym połączeniem alternatywy, rocka i punka, wzbogaconym o dubową wrażliwość, podkreślającą ich wielokulturowe korzenie.
Bezkompromisowe teksty poruszające kwestie społeczne i polityczne, otwarcie manifestowana queerowa tożsamość wokalistki Skin oraz jej wyrazisty wizerunek sprawiły, że Skunk Anansie szybko stał się jednym z najważniejszych i najbardziej komentowanych zespołów swojego pokolenia, zdobywając międzynarodowy sukces.
Dzięki serii wysoko ocenianych albumów, takich jak Paranoid & Sunburnt, Stoosh, Post Orgasmic Chill i 25LIVE@25, a także przebojowym singlom, m.in. „Hedonism (Just Because You Feel Good)”, „Selling Jesus”, „Twisted (Everyday Hurts)” i „Weak”, Skunk Anansie sprzedał miliony płyt na całym świecie i w 1999 roku był headlinerem festiwalu Glastonbury. Po przerwie na początku lat 2000. zespół triumfalnie powrócił w 2009 roku i od tego czasu regularnie wydaje nową muzykę oraz koncertuje na całym świecie.
14 lipca 2026, Letnia Scena Progresji, Warszawa
Bilety w sprzedaży od 29.01, godz. 10:00: https://www.ebilet.pl/muzyka/rock/skunk-anansie
Bilety będą dostępne na eBilet.pl, Ticketmaster.pl oraz Progresja.com.
https://www.facebook.com/events/894632623533620/
Skunk Anansie wracają do Polski! Brytyjska legenda rocka alternatywnego już 14 lipca 2026 roku wystąpi na Letniej Scenie Progresji w Warszawie. Bilety trafią do sprzedaży w czwartek, 29 stycznia, o godz. 10:00!
Założony w Londynie w 1994 roku Skunk Anansie od razu przyciągnął uwagę unikalnym połączeniem alternatywy, rocka i punka, wzbogaconym o dubową wrażliwość, podkreślającą ich wielokulturowe korzenie.
Bezkompromisowe teksty poruszające kwestie społeczne i polityczne, otwarcie manifestowana queerowa tożsamość wokalistki Skin oraz jej wyrazisty wizerunek sprawiły, że Skunk Anansie szybko stał się jednym z najważniejszych i najbardziej komentowanych zespołów swojego pokolenia, zdobywając międzynarodowy sukces.
Dzięki serii wysoko ocenianych albumów, takich jak Paranoid & Sunburnt, Stoosh, Post Orgasmic Chill i 25LIVE@25, a także przebojowym singlom, m.in. „Hedonism (Just Because You Feel Good)”, „Selling Jesus”, „Twisted (Everyday Hurts)” i „Weak”, Skunk Anansie sprzedał miliony płyt na całym świecie i w 1999 roku był headlinerem festiwalu Glastonbury. Po przerwie na początku lat 2000. zespół triumfalnie powrócił w 2009 roku i od tego czasu regularnie wydaje nową muzykę oraz koncertuje na całym świecie.
Re: 14/07/2026 - Skunk Anansie - Warszawa
Ale nawaliło tych koncertów dzisiaj. Chętnie pójdę, bo w zeszłym roku mnie choroba powstrzymała przed wizytą w Torwarze.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Mnie poprzednio powstrzymały ceny i zupełnie odpuściłem, tym razem spróbuję ponugzować.
Dobry news
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
A tu cena - 275 zł.
Za 200 bym się nawet wybrał bo sądzę warto zobaczyć na żywo, ale z założenia próg cenowy na wszystkie koncerty na tej letniej scenie Progresji jakoś ustalam sobie niżej niż normalnie. Niby dobra lokalizacja bo koszty transportu odpadają, ale jakoś zupełnie mnie nie przekonuje.
Za 200 bym się nawet wybrał bo sądzę warto zobaczyć na żywo, ale z założenia próg cenowy na wszystkie koncerty na tej letniej scenie Progresji jakoś ustalam sobie niżej niż normalnie. Niby dobra lokalizacja bo koszty transportu odpadają, ale jakoś zupełnie mnie nie przekonuje.
- johnny_o
Dokładnie jak wyżej. Cóż, będzie odpalana litania do świętego nugza 
Chyba trochę drożej niż w tym roku i ogólnie drogo. Nie wiem, czy się w takim razie wybiorę, tym bardziej, że przypomniałem sobie, że tego samego dnia jest alternatywa w postaci Beth Hart w Torwarze.
Czasem nie warto się za bardzo spieszyć. Grove to mocny kandydat do podium w kategorii najbardziej chujowy koncert roku. Za to mocno jedzie po Benku N. ze sceny.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Gwiazda główna nie zawiodła, chociaż trochę krótko grali (1:30) jak na solowy występ z jednym, słabym supportem. Po chło... panach widać, że lat przybywa. Po Skin oczywiście nie. Jak zawsze pełna energii, złaziła ze sceny, wchodziła w tłum. Wokalnie i muzycznie dobrze. W miarę cicho. Czasem może nawet zbyt i brakowało mi mocy. Ludzi sporo. Na supporcie było pusto, ale potem się wypełniło (przynajmniej tak to oceniam spod sceny po spojrzeniu w tył). Przyjemny wypad.
- johnny_o
Fajnie że wypad udany. Ja znowu odpuściłem, jak cholera nie jest mi po drodze w tym roku z Letnią.
Byłeś w końcu na którymś gigu?
Tak, ostatecznie padło na Torwar. Co prawda dopiero dzień przed koncertem się zdecydowałem, bo jeszcze się czaiłem, czy może jakiś bilet na latino disco na Narodowym trafi się w uczciwej cenie