27/01/2026 - Alter Bridge - Gliwice
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- blackcocker
- -#Moderator

27/01/2026 - Alter Bridge - Gliwice
Alter Bridge, amerykańscy mistrzowie rocka, ogłosili premierę nowej płyty i koncert w Polsce! Album zatytułowany „Alter Bridge” ukaże się 9 stycznia, a już 27 stycznia 2026 roku zespół zagra w Prezero Arenie Gliwice. Towarzyszyć mu będą grupy Sevendust i Daughtry.
Ponad dwie dekady na scenie i ani śladu zmęczenia. Myles Kennedy (śpiew i gitara), Mark Tremonti (gitara, wokal), Brian Marshall (bas) i Scott Phillips (perkusja) kontynuują doskonałą passę, zapowiadając ósmy album studyjny i trasę koncertową. Płyta, zatytułowana po prostu „Alter Bridge”, ukaże się 9 stycznia 2026 roku nakładem Napalm Records. Przedsprzedaż już ruszyła pod adresem: https://www.lnk.to/AB-AlterBridge.
Fantastyczne riffy, porywające refreny, potężne brzmienie najczystszego rocka i to wszystko 12 razy z rzędu – oto zawartość „Alter Bridge”. Takie numery jak „Rue The Day”, „Disregarded”, „Scales Are Falling” czy „Hang By A Thread” z miejsca wejdą do zestawu żelaznej klasyki amerykańskiego zespołu i będą regularnie wracać na koncertach. Epicki, poruszający „Slave To Master”, wieńczący płytę, na długo zostanie przez fanów zapamiętany. O brzmienie materiału zadbał wieloletni współpracownik zespołu Michael „Elvis” Baskette, który tej wiosny zamknął się na dwa miesiące z Alter Bridge w legendarnym studiu 5150 w Kalifornii oraz w swoim własnym studiu na Florydzie.
W połowie stycznia 2026 Alter Bridge ruszają na europejską trasę What Lies Within Tour, w której towarzyszyć im będą zespoły Daughtry oraz Sevendust. Koncert w Polsce odbędzie się 27 stycznia w Prezero Arenie Gliwice - ten wieczór będzie prawdziwą ucztą dla fanów amerykańskiego rocka!
Bilety na wszystkie koncerty trafią do otwartej sprzedaży 18 lipca w sieci eBilet.
Ceny biletów:
Płyta - 279 PLN (w dniu wydarzenia 300 PLN)
Sektor A - 329 PLN (w dniu wydarzenia 350)
Saktor B - 259 PLN (w dniu wydarzenia 280)
Pakiety VIP i informacje dotyczące upgrade'ów będą dostępne pod adresem: www.alterbridge.com
Na koncert zaprasza Mystic Coalition, organizator Mystic Festival. To sojusz firm o bogatym doświadczeniu na rynku koncertowym, festiwalowym i wydawniczym. W jego skład wchodzą Knock Out Productions, Mystic Production i B90. Patronem medialnym koncertu jest Antyradio.
Ponad dwie dekady na scenie i ani śladu zmęczenia. Myles Kennedy (śpiew i gitara), Mark Tremonti (gitara, wokal), Brian Marshall (bas) i Scott Phillips (perkusja) kontynuują doskonałą passę, zapowiadając ósmy album studyjny i trasę koncertową. Płyta, zatytułowana po prostu „Alter Bridge”, ukaże się 9 stycznia 2026 roku nakładem Napalm Records. Przedsprzedaż już ruszyła pod adresem: https://www.lnk.to/AB-AlterBridge.
Fantastyczne riffy, porywające refreny, potężne brzmienie najczystszego rocka i to wszystko 12 razy z rzędu – oto zawartość „Alter Bridge”. Takie numery jak „Rue The Day”, „Disregarded”, „Scales Are Falling” czy „Hang By A Thread” z miejsca wejdą do zestawu żelaznej klasyki amerykańskiego zespołu i będą regularnie wracać na koncertach. Epicki, poruszający „Slave To Master”, wieńczący płytę, na długo zostanie przez fanów zapamiętany. O brzmienie materiału zadbał wieloletni współpracownik zespołu Michael „Elvis” Baskette, który tej wiosny zamknął się na dwa miesiące z Alter Bridge w legendarnym studiu 5150 w Kalifornii oraz w swoim własnym studiu na Florydzie.
W połowie stycznia 2026 Alter Bridge ruszają na europejską trasę What Lies Within Tour, w której towarzyszyć im będą zespoły Daughtry oraz Sevendust. Koncert w Polsce odbędzie się 27 stycznia w Prezero Arenie Gliwice - ten wieczór będzie prawdziwą ucztą dla fanów amerykańskiego rocka!
Bilety na wszystkie koncerty trafią do otwartej sprzedaży 18 lipca w sieci eBilet.
Ceny biletów:
Płyta - 279 PLN (w dniu wydarzenia 300 PLN)
Sektor A - 329 PLN (w dniu wydarzenia 350)
Saktor B - 259 PLN (w dniu wydarzenia 280)
Pakiety VIP i informacje dotyczące upgrade'ów będą dostępne pod adresem: www.alterbridge.com
Na koncert zaprasza Mystic Coalition, organizator Mystic Festival. To sojusz firm o bogatym doświadczeniu na rynku koncertowym, festiwalowym i wydawniczym. W jego skład wchodzą Knock Out Productions, Mystic Production i B90. Patronem medialnym koncertu jest Antyradio.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
01: Alter Bridge
02: Vltimas, Turbo, Faetooth, Turbo
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
- blackcocker
- -#Moderator

Re: 27/01/2026 - Alter Bridge - Gliwice
Chętnie się wybiorę i zabiorę żonę. Ostatni mój Alter 2 lata temu baaaardzo dobrze wspominam, a ona nie była już prawie 10 lat na nich, a rzeczy od Fortress w dół uwielbiamy, więc będzie miła sentymentalna podróż. Oby tylko płyta była chociaż na poziomie ostatniej to nie będzie źle 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- blackcocker
- -#Moderator

Przylominam, że połowę tego trzeba zapłacić za byłego gitarzystę Mastodon w klubie :/ ale tak, jedyna opcja to przyczaić się na rynku wtórnym
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
CREED, przybywaj do EU.
W Warszawie bym się przeszedł z ciekawości, a tu znowu na Śląsku grają. No nic, może następnym razem.
No i też chętnie bym zobaczył Creeda na żywo
.
No i też chętnie bym zobaczył Creeda na żywo
Podpisuję się pod powyższym w całej rozciągłości. Alter Bridge widziałem lata temu na Ursynaliach razem z Perfectem za cztery dychy, a w zeszłym roku dołożyłem stówę i w końcu zaliczyłem Mylesa solo. Kolab ze Slashem niezmiennie olewam.
- blackcocker
- -#Moderator

Bileciki wyciągnięte za 200 + wynegocjowałem od Pani jej bilet na parking pod halą w tej cenie, więc gites 
Mój trzeci Alter bardzo udany. Dźwiękowo najlepszy na jakim byłem, choć perfekcyjnie też nie było. Ale od początku.
Dwa supporty w środku tygodnia to zdecydowanie za dużo. Szczególnie tak gówniane supporty. Sevendust to twór, o którym nie wiedziałbym, gdyby nie ten koncert - i może dobrze by było... Straszne gówno. Nagłośnione tragicznie (chyba lepiej, że tak, niż żeby słyszeć dokładnie to co grają), jakiś edgy perkusista jak wyreany ze Slipknota, na basie Hetfield z Temu w kapeluszu kowbojskim. Sama muzyka to dla mnie takie małpie granie. Ani riffu, ani melodii, ani wokalu dobrego. Gitary tylko po to, żeby robić hałas. Widziałem sporo komentarzy na fejsie, że ludzie przyjechali tylko na nich. Obrzydliwe. Dobrze, żedostali tylko 30 minut.
Daughtry to też był dla mnie twór anonimowy, mimo że na Spotify monthly ma 4.5mln słuchaczy, a sam Alter 2.5
. Okazało się, że to jakiś piękniś z American Idola, który 20 lat temu zasłynął po występie w tym programie. No zaprezentował takiego łzawego radio-rocka. Wszystko zaśpiewane na jedno kopyto, a sam Daughtry (bo okazało się, że to też nazwisko lidera) to taki wyniuńkany, wymuskany pizduskek. Ogólnie dobre to nie było, ale po Sevendust dużo lepsze.
Nareszcie nadszedł czas na Creed tylko z dobrym wokalem i muzyką
(nugz, spokojnie, to tylko śmieszki, nie znam nawet pół kawałka Creed, ale nie mogłem się powstrzymać
)
No cóż tu dużo mówić, uwielbiam tą kapelę, mam do tej muzyki mnóstwo sentymentu. Ale poza tym uważam, że to po prostu kawał dobrego grania. Wejście z wiodącym singlem z nowej płyty, potem zabójczy duet z genialnego Fortress, z którego wpadł też tytułowy, co było wybitnym przeżyciem, bo to gigant kawałek jestm mogliby z tej płyty cisnąć więcej, bo jest po prostu genialna
z ciekawszych rzeczy poleciało jeszcze drugie lub trzecie wykonanie Playing Aces z nowej, bo dołożyli go dosłownie jakoś gig temu. No i na tej trasie pojawia się też odkopany po 15 latach Down to My Last, który bardzo fajnie się sprawdza w tym secie, zresztą jak każdy kawałek z debiutu. W tym Burn It Down z Markiem na wokalu. Strasznie niedoceniony jest to gitarzysta, zresztą tak samo jak MK, bardzo fajne duo. Bardzo jestem zadowolony z tego gigu. Blackbird jak zwykle zmiażdżył jajca 
Z ważniejszych rzeczy - wpadła kostka Tremontiego, wyglądało jakby ktoś miał ją w kubku, kubek upadł mi przed nogami, a kostka leżała obok, więc zgarnąłem
No i nie obyło się bez najebanego księciunia metalu, który przed drugim supportem próbował się gdzieś tam wpierdalać, żeby zapewnić swoim towarzyszkom lepszy widok. Wszystko spoko, gdyby nie był napierdolonym chamem, który do wszystkich się rzucał. Przez drugi support ciągle pierdolił coś jak najebie jednemu gościowi, który kazał mu wypierdalać. Niestety, cały koncert minął mi gdzieś w jego orbicie, bo ciągle czułem woń z jego pyska. Oczywiście typ zarzekał się, że on był z tymi babeczkami na barierce ze znajomymi, tylko poszli po piwo XD jasne kurwa, a ja jestem Jan Paweł 2. No ogólnie takiego wieśniaka dawno nie widziałem, na szczęście samego Altera mi nie zepsuł.
Pozdro dla bartka podłogi, który wkręcił się w AB już w 2026 i wybrał się na gig
Mój trzeci Alter bardzo udany. Dźwiękowo najlepszy na jakim byłem, choć perfekcyjnie też nie było. Ale od początku.
Dwa supporty w środku tygodnia to zdecydowanie za dużo. Szczególnie tak gówniane supporty. Sevendust to twór, o którym nie wiedziałbym, gdyby nie ten koncert - i może dobrze by było... Straszne gówno. Nagłośnione tragicznie (chyba lepiej, że tak, niż żeby słyszeć dokładnie to co grają), jakiś edgy perkusista jak wyreany ze Slipknota, na basie Hetfield z Temu w kapeluszu kowbojskim. Sama muzyka to dla mnie takie małpie granie. Ani riffu, ani melodii, ani wokalu dobrego. Gitary tylko po to, żeby robić hałas. Widziałem sporo komentarzy na fejsie, że ludzie przyjechali tylko na nich. Obrzydliwe. Dobrze, żedostali tylko 30 minut.
Daughtry to też był dla mnie twór anonimowy, mimo że na Spotify monthly ma 4.5mln słuchaczy, a sam Alter 2.5
Nareszcie nadszedł czas na Creed tylko z dobrym wokalem i muzyką
No cóż tu dużo mówić, uwielbiam tą kapelę, mam do tej muzyki mnóstwo sentymentu. Ale poza tym uważam, że to po prostu kawał dobrego grania. Wejście z wiodącym singlem z nowej płyty, potem zabójczy duet z genialnego Fortress, z którego wpadł też tytułowy, co było wybitnym przeżyciem, bo to gigant kawałek jestm mogliby z tej płyty cisnąć więcej, bo jest po prostu genialna
Z ważniejszych rzeczy - wpadła kostka Tremontiego, wyglądało jakby ktoś miał ją w kubku, kubek upadł mi przed nogami, a kostka leżała obok, więc zgarnąłem
No i nie obyło się bez najebanego księciunia metalu, który przed drugim supportem próbował się gdzieś tam wpierdalać, żeby zapewnić swoim towarzyszkom lepszy widok. Wszystko spoko, gdyby nie był napierdolonym chamem, który do wszystkich się rzucał. Przez drugi support ciągle pierdolił coś jak najebie jednemu gościowi, który kazał mu wypierdalać. Niestety, cały koncert minął mi gdzieś w jego orbicie, bo ciągle czułem woń z jego pyska. Oczywiście typ zarzekał się, że on był z tymi babeczkami na barierce ze znajomymi, tylko poszli po piwo XD jasne kurwa, a ja jestem Jan Paweł 2. No ogólnie takiego wieśniaka dawno nie widziałem, na szczęście samego Altera mi nie zepsuł.
Pozdro dla bartka podłogi, który wkręcił się w AB już w 2026 i wybrał się na gig
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Stapp > Kennedy 
Super, że wrócił Down to My Last, lubię bardzo, jak większość debiutu. Znam ich do Blackbird, więc część seta nic mi nie mówi. Zawsze wspaniale usłyszeć Watch Over You czy Metalingus (jestem fanem Edge'a z WWE).
Ciekawe, czy powyciskają z ludzi w innym kraju In Loving Memory.
Sorry, znam jeszcze Ghosts, chyba z III.
Mark to jest prawdziwy role model.
Sposób w jaki opowiada o swojej córce z zespołem downa - wspaniały gość, muzyk, gitarzysta.
Super, że wrócił Down to My Last, lubię bardzo, jak większość debiutu. Znam ich do Blackbird, więc część seta nic mi nie mówi. Zawsze wspaniale usłyszeć Watch Over You czy Metalingus (jestem fanem Edge'a z WWE).
Ciekawe, czy powyciskają z ludzi w innym kraju In Loving Memory.
Sorry, znam jeszcze Ghosts, chyba z III.
Mark to jest prawdziwy role model.
Sposób w jaki opowiada o swojej córce z zespołem downa - wspaniały gość, muzyk, gitarzysta.
- blackcocker
- -#Moderator

Tak, dlatego mega mi szkoda, że większość osób go kojarzy jedynie z nieudanego supportu przed Maiden.
Polecam się zapoznać z AB III i Fortress, dla mnie peak alterowy
Polecam się zapoznać z AB III i Fortress, dla mnie peak alterowy
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Fakt, niewiele kojarzę z tamtego występu, ale ogólnie kaszanka z dźwiękiem, czy coś innego?
Obrzydliwe, dalej nie czytałem.
A serio - nigdy nie słyszałeś choćby With Arms Wide Open?
- blackcocker
- -#Moderator

Ja na całości nie byłem i też nie pamiętam nic poza tym, że Mark czytał z kartki w jakim mieście jest
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- blackcocker
- -#Moderator

Serio, serio, teraz słucham i pierwsze słysze
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Spoko, usprawiedliwia Cię wiek, poza tym jednak Myles ---> Scott 
Pewnie słyszałeś kiedyś Higher albo What's This Life For, ale nie widziałeś że to Creed 
I jeszcze, że grają prze MIGHTY IRON MAIDEN - mam tą kartkę gdzieś w domu. TODAY WE'RE IN CRACOWblackcocker pisze: ↑śr sty 28, 2026 1:37 pmJa na całości nie byłem i też nie pamiętam nic poza tym, że Mark czytał z kartki w jakim mieście jest![]()
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Kirk i James w 2018 zamieszkowali z Krakowa przed koncertem.
"Crack-House", "This is where they make cracker-cows, those cow-shaped crackers"
"Crack-House", "This is where they make cracker-cows, those cow-shaped crackers"
W czerwcu kolejny koncert w Krakowie. Załozyłem nawet temat, ale widzę, że został skasowany 
https://www.last.fm/user/kamooo
- blackcocker
- -#Moderator

Został, bo już istnieje stosowny temat
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.