Megadeth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

najlepszy album MegadetH to:

Killing Is My Business... And Business Is Good
15
8%
Peace Sells... But Who's Buying?
20
11%
So Far, So Good... So What!
7
4%
Rust In Peace
81
46%
Countdown to Extinction
24
14%
Youthanasia
18
10%
Hidden Treasures
0
Brak głosów
Cryptic Writings
4
2%
Risk
2
1%
The World Needs a Hero
2
1%
The System Has Failed
1
1%
United Abominations
3
2%

Liczba głosów: 177

Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Megadeth

Post autor: Cold »

No i odsłuchane wiele razy ze "srebrnego"...

Może jestem profan i mam gumowe ucho (jak to orzekł kiedyś Pierre Dol., gdy kilka pieśni z Senjutsu pochwa lić raczyłem), ale podoba mi się ta nowa płyta. Jest krótko, treściwie, faktycznie od połowy countdownowato i youthanasiowato, lecz wg mnie to bardziej zaleta niż wada. RTL ładnie wchodzi, fajna "klamerka" na zakończenie wszystkiego, jeśli to faktycznie The End. Nie ma mowy o żadnej tam geriatrii, Rdzawy z wokalem też bardzo ok. Jak dla mnie, w porównaniu, dajmy na to, do 72 Seasons (buła i kluchy), nowy Megadeth błyszczy, jak psu jajca po czwartym lizaniu. Kontent.
Pieron
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Pieron »

Rdzawy :mryellow: Dobre!
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Nowe Megadeth No. 1 w Bilboard 200. Ładne zwieńczenie kariery :)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Zajzajer »

no nareszcie, wreszcie mu się udało :)
Still Reigning...
Awatar użytkownika
Madback
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Madback »

Świetna płyta, spokojnie można ją postawić obok 2 poprzednich. Tak, wszystkie 3 to wysoki, satysfakcjonujący mnie poziom. Co ciekawe, 2 ostatnie spodobały mi się dopiero po 2-3 przesłuchaniach, a Dystopię, która przypadła mi do gustu natychmiast, uważam nie tyle za najsłabszą spośród wszystkich trzech, co za najmniej dobrą. Moja aktualna kolejność: The Sick - M - Dystopia.

Do Metalliki nie ma co nawet porównywać, bo to obelga dla Megadeth. Żadna płyta Mety wydana w tym wieku nie dorównuje żadnej z ostatnich 3 płyt Megadeth.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Zajzajer »

Możę kogoś zainteresuje

Oceny płyt Megadeth z Teraz Rock - Lipiec 2023

Skala od 1 do 5 gwiazdek z połówkami (jakby ktoś nie czytał tego czasopisma, w czasach tylko rocka było to 10 gwiazdek)

Debiut - 3
Peace - 5
So Far - 3,5
Rust - 5
Countdown - 5
Youthanasia - 4
Hidden Treasures - 3
Cryptic - 3,5
Risk - 3
Hero - 4
Rude Awakening -3,5
System -3,5
United - 4
Endgame - 5
Thirteen - 3,5
Koliber - 3
Countdown to Extinction Live - 4
Dystopia 4,5
Unplugged in Boston - 3,5
Sick - 5
Still Reigning...
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Ostatnie Metalliki są przede wszystkim zdecydowanie za długie, reszta to kwestia gustu.
Ta ostatnia płyta Mega też ma skrajny odbiór, od syfu po peak. Mustaine otacza się topowymi instrumentalistami, wiadomo, że warsztatowo jest na wyższym poziomie. Ale nie ma zespołu, tylko pracowników i aktorów kolejnych planów :)

Sick miała super single, znośny tytułowy, syfy jak Junkie czy Mars, wolę Dystopię.

Największy obecnie fan Metalliki, Ellefson, mówi, że nie czuje nowego albumu, ale nie wczytywałem się w szczegóły :)
Awatar użytkownika
pinio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: pinio »

Kurcze - jak nie jestem znawcą czy wielkim fanem thrashu, po uczciwym odsłuchaniu całej dyskografii Rudego i spółki (już spory kawałek czasu temu), po którym to odsłuchaniu poziom wokalisty a głównie dysproporcji pomiędzy wokalem a instrumentami zwyczajnie mnie zniechęcał do jakiegoś częstego powrotu do Mega, ten ostatni album podoba mi się i to zdecydowanie najbardziej. Czytelne melodie, nienachalne, nieprzegięte, nieprzejaskrawione kompozycje, dobre proporcje pomiędzy wokalem a gitarami, warsztat jak zawsze perfekcyjny ... Bardzo dobra pozycja, idzie niemal codziennie (jeśli tylko mam czas), aż sam się sobie dziwię. Ostatnia Meta przy tym to rzęch z co najwyżej kilkoma jaśniejszymi momentami.
Ech ... że też Rudy nie miał kiedyś farta do wokalisty, który - zamiast niego - udzieliłby głosu, inwencji melodycznej i zadbał o wokal adekwatny do klasy instrumentalistów ... No - chyba, że thrash w ogóle nie dopuszcza zbyt ambitnego wokalu ... W sumie to powiedziałbym, że ekipa Mustaine'a to chyba najbardziej niewykorzystany potencjał z jednej strony a wziąwszy pod uwagę ograniczenia wokalne (i charakterologiczne) guru - i tak niemal cud patrząc na to co osiągnęli.
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem

Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
ODPOWIEDZ