16/02/2026 - Visions Of Atlantis + Warkings + Induction - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

16/02/2026 - Visions Of Atlantis + Warkings + Induction - Warszawa

Post autor: johnny_o »

Visions Of Atlantis zapowiedział kolejny koncert w Polsce. Grupa powróci do nas w 2026 roku w doborowym towarzystwie.

Zespoły Visions of Atlantis, Warkings oraz Induction zagrają wspólny koncert w Polsce. Zespoły te będzie można zobaczyć 16 lutego 2026 roku w warszawskim klubie Proxima.

Niepohamowana energia wojowników z Warkings spotka majestatycznych i żądnych piratów z Visions of Atlantis. Oba zespoły uzbrojone w nowe albumy, ale też z planami na spektakularne występy, które obfitowały będą w porywające hymny, wciągające historie, ale przede wszystkim w iście metalowego ducha.

Warkings wzywają starożytne siły grzmiącymi rytmami i heroicznymi refrenami, a ich imponujące występy przenoszą słuchaczy prosto na areny bogów. Visions of Atlantis za sprawą orkiestrowej mocy, potężnych głosów i miłości do pirackiego romantyzmu płyną w kierunku wyżyn symfonicznego metalu, zabierając przy tym publiczność w podróż gdzieś za kres horyzontu.

Jako support wystąpi dowodzona przez Tima Hansena, syna Kaia Hansena (Helloween, Gamma Ray), grupa Induction.

Przedsprzedaż biletów rozpocznie się w piątek, 2 maja o godzinie 12.00.

Wbijam, dla mnie chyba dopiero pierwszy ogłoszony gig na przyszły rok. VOA w końcu odhaczę, Warkings podobali mi się dwa lata temu przed Powerwolfem ale w zeszłym roku hedlajnersko w Wawie wystąpili akurat w dniu New Model Army. Trzeba też będzie sprawdzić co tam potrafi młody Hansen.
Awatar użytkownika
johnny_o

Re: 16/02/2026 - Visions Of Atlantis + Warkings + Induction - Warszawa

18:00 - The Doors

19:00 - Induction

20:00 - Warkings

21:45 - Visions Of Atlantis

Coraz durniejsze w tym roku te stoły czasu w Proximie :facepalm:
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Nie wiem, czy to kwestia Proximy, czy bardziej organizatorów. Mam wrażenie, że ostatnio Winiary i Knock Out zaczęły się ścigać, kto zrobi gorszą czasówkę koncertu w środku tygodnia. Widziałem wczoraj stółczasu Epiki w Torwarze - początek 21:40. Mogli już wpisać 21:37, przynajmniej byłoby śmiesznie.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

O 21:37 gasną światła, Epika wchodzi o 21:40 (jak publiczność skończy męczyć barkę :D).

Co do meritum, to tragedia. Start prawie o 22 w środku tygodnia. Jeszcze jak ktoś z spod Warszawy jak Johnny, to koszmar z powrotem.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
johnny_o

Zapewne kwestia orgów, rzeczywiście jednych i drugich, robiących gigi na które chodzę akurat w Proximie. To dla mnie niechlubny rekord późnego rozpoczęcia gwiazdy wieczoru nie tylko w tym roku, ale chyba w ogóle. W zeszłym Alestorm zaczynał w Progresji o 21.50, ale to niby fest był. Cóż, przynajmniej można było w oczekiwaniu zaśpiewać Barkę ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

A widzieliście ceny biletów na ten koncert? Dochodzą do dwu stówek ... To jest jakaś paranoja :o

Na boku tematu napiszę, że ze smutkiem obserwuję samooszpecanie się przez p. Klementynę. Z tatuażami na twarzy i szyi zaczyna kojarzyć się z sektorem nieco innej rozrywki. To jej sprawa, co ze sobą robi, ale to też wpływa na postrzeganie jej, zespołu i wspieranie ich twórczości
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Spokojnie, problem z tatuażami mają tylko takie, no... krusejdery. Straty podliczono na 21,37 PLN.
Awatar użytkownika
johnny_o

Ja dałem swego czasu w sumie 185 zł - dużo, ale do przebolenia dla mnie za taki zestaw.
Nie przepadam za tatuażami, ale u wykonawców w zasadzie są mi całkowicie obojętne. Nawet nie wiedziałem że ta babka jest ich aż taką fanką, ale teraz będę miał mniejsze zdziwko. Kwestia skojarzeń jest osobista, ja akurat takich nie mam ;)
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zajzajer »

obczaiłem sobie, dobrze wyglada, na twarzy prawie tyle co nic jeśli dobrze patrzę, sam jestem wydziarany (jeszcze nie tak jakbym chciał) ale na twarzy dla mnie też spoko :)
Zajzajer on the Road 2026:
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Caracalized »

Tatuaże są tak powszechne, że mnie już dawno gdziekolwiek przestały dziwić; teraz jesteś prawdziwym outsiderem jak ich nie masz 😁 I tak, mi też się to nie podoba jak ktoś wygląda jak jakieś trzecioligowe dzieło sztuki, z umiarem i w rozsądnych granicach mnie nie rażą, ale to wygląda okropnie jak ktoś się stylizuje na dziwadła w stylu jakichś muzyków deathcore'owych chociażby, że lepsze przykłady mi do głowy nie chcą teraz wpaść.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Caracalized pisze: pt lut 13, 2026 5:10 pm jak ktoś wygląda jak jakieś trzecioligowe dzieło sztuki

No, zazwyczaj to zwykłe brudnopisy są :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

Visions of Atlantis miałem (nie( przyjemność widzieć raz w Czechach przed Running Wild.....matko jaka to jest padaka....więc jakiekolwiek dywagacje na temat cen biletow czy tatuażach wokalistki są moim zdaniem zupełnie bezcelowe....
@Zelazny...co tak milczysz w tym wątku, no powiedz coś, powiedz :D
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

cezi pisze: pt lut 13, 2026 6:53 pm @Zelazny...co tak milczysz w tym wątku, no powiedz coś, powiedz :D
Mam noworoczne postanowienie być miłym oraz szanować gusta muzyczne innych ludzi, jakie one by nie były
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Ja tak już po samych nazwach tych kapel wyczuwałem, co się może za nimi kryć :lol:

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

cezi pisze: pt lut 13, 2026 6:53 pm Visions of Atlantis miałem (nie( przyjemność widzieć raz w Czechach przed Running Wild.....matko jaka to jest padaka....
Jeśli na tle obecnego RW oni źle wypadli, to musi być zespół z ligi Gloryhammer xD
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Straszne gowno, typowy nuclearcore dla metali ktorzy nie lubia metalu, idealne do zobaczenia na duzej scenie niemieckiego festiwalu o godzinie 14:00 zajadajac kiełbase, w oczekiwaniu na koncert melodyjnego death metalu, smiesznego folk metalu o byciu jakąś kurwa leśną nimfą i na headlinerze jakis ekstremalny black metal (Behemoth) dla ludzi, którzy nie lubią ekstremy. Gdzie w tym pierdolonym Vision of Atlantis sa jakieś riffy, przejścia na perkusji, cokolwiek? Jakby tam perkusja byla z komputera, a basista i gitarzysta naćpali się za dużo heroiny i zamiast wyjść na scenę odpływali gdzieś na backstage'u z niemieckimi groupieskami z piętnastoma kolczykami w ryju i tyleż kilogramami nadwagi to nie byłoby żadnej straty dla muzyczki, pedalska melodyjka na klawiszkach i ładne śpiewanko. To nie jest metal, to jakiś słaby pop z gitarami bo dobry pop chociaż buja. Nie rozumiem tej choroby grania bez riffów, za każdym razem jak słyszę zwrotkę w formacie wokal+cichy basik+perkusja w formie metronomu to mam ochotę kogoś zastrzelić. Nie rozumeim dlaczego to skręciło w taką stronę, przecież jak powstawał cały ten symfoniczny metal (który zarazem jest najmniej kurwa symfonicznym podgatunkiem), to przecież w takim Nightwishu chłop jedzie power chordy i są tam riffy, a mija ileś tam lat i łatwiej znaleźć mądry post nugza na sanktu niż riff w zespole, gdzie na wokalu jest baba. Ale ta choroba postępuje, przecież taki Powerwolf i Sabaton zaczynali od muzyki może nie wybitnej, ale gitarowej. A teraz mam wrażenie, że jest jakiś wielki wyścig, kto będzie mniej gitarowy. Nie wiem, mam wrażenie że ja mógłbym być gitarzystą w takim vision of atlantis, mimo że częściej razy w życiu trzymałem wiosło do kajaka niż gitarę. Ja bym się wstydził brać ten wspaniały instrument do ręki, taki sam jak miał w dłoniach Eric Clapton, Keith Richards czy inny Alex Lifeson, z takimi samymi strunami, kluczami i kurwa pokrętłami, tylko po to żeby przez 45 minut seta nie zagrać absolutnei nic interesującego. To jak być piłkarzem, który nie dotyka piłki, kucharzem który zawodowo zalewa vifony, albo partnerem aseksualnej laski z borderlinem. Nie ma to sensu, a w przeciwienstwie do Xandrii czy innej Epici ta Klementyna z Vision to nawet ładna nie jest. Ale się wkurwiłem.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
johnny_o

Ależ przepotężnie śmiechłem, dzięki! Zapisuję do nominacji w chwalebnej kategorii :D
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Właśnie obejrzałem na YT mongolski manowar. Ci goście zjadają sy(m)f-metal bez popity

https://www.youtube.com/watch?v=aVevvvvNYhM
pz
-#Administrator
-#Administrator

krusejder pisze: pn lut 16, 2026 9:44 pm mongolski manowar

:shock: trafiłeś w podejrzaną część internetu ;)

Awatar użytkownika
johnny_o

Pani Klementyna całkiem przyjemnie wygląda, rusza się i śpiewa, a panowie coś tam brzdąkają ;)
Te Mongoły gdzieś mi ostatnio mignęły, więc jak wrócę do domu to sobie obczaję.
ODPOWIEDZ