Książki o Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Książki o Maiden
Jakos wydanie 2 czescie oddzielnie i na zachodzie w polaczeniu z pierwsza bylo mozliwe.
Ja myśle że to dobrze że wydali tą książke właśnie takiej formie
:beer
:beer
UP THE IRONS!!
:solo
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Tylko u nas 2 nowe rozdziały wyszły jako oddzielna książka i dodano bonusy - brawo dla Kagry.Roger pisze:Jakos wydanie 2 czescie oddzielnie i na zachodzie w polaczeniu z pierwsza bylo mozliwe.
widziałem to cudo w sklepie i wygląda naprawdę bardzo ładnie, jeśli taka sama jest treść to będzie super!
na wielkanoc to wysępię! :beer
na wielkanoc to wysępię! :beer
Wlasnie, oplacalo sie wydawac czy nie, powiedzcie czy warto kupowac. Ktos to juz przeczytal i moglby opowiedziec co mozemy dokladniej znalezc w nowej czesci?
Bylem wczoraj w Wawie w Empiku z zamiarem kupienia, ale nie bylo
Bylem wczoraj w Wawie w Empiku z zamiarem kupienia, ale nie bylo
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

6 nowych rozdziałów:
- Rock In Rio
- Rock In Rio - album i dvd
- Clive Burr (koncerty w Brixton)
- Kolekcje 2002 (Eddies Archive i Edward The Great)
- Dance Of Death (nagrywanie albumu, trasa Give Me Ed)
- trasa promująca DOD.
Łącznie około 40 stron z nowym materiałem.
Całość jest w twardej oprawie i znakomicie się prezentuje (trochę szkoda, że zdjęcia są czarno-białe, a nie kolorowe). Ale ogólnie naprawdę piękne wydanie - lepsze od poprzednich.
- Rock In Rio
- trasa promująca DOD.
Całość jest w twardej oprawie i znakomicie się prezentuje (trochę szkoda, że zdjęcia są czarno-białe, a nie kolorowe). Ale ogólnie naprawdę piękne wydanie - lepsze od poprzednich.
-
El Dorado
a jest cos o Polsce?WICKER MAN pisze:6 nowych rozdziałów:
- Rock In Rio
- trasa promująca DOD.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Steve chciał zorganizować lot Bruce Air do Wrocławia. Sądził, że tak niesamowite miejsce na koncert Maiden (serio?
) przyciągnie mnóstwo fanów. Niestety przez biurokracę
pomysł nie wypalił, a Bruce Air poleciał do Paryża (z dziennikarzami) i Dublina...
A ilez bylo nowych stron w 2 czesci? Tekstami nadrobili.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ale teraz przecież nie dadzą tych samych tekstów, nie?Roger pisze:A ilez bylo nowych stron w 2 czesci? Tekstami nadrobili.
Poza tym, jak mówię - nakład pierwszego wydania był na wyczerpaniu więc zastąpiło go nowe wydanie.
Dziś dostałem książkę. Całość przeczytam pewnie dopiero po maturze... ;/ Po przejrzeniu wpadł mi w oko jeden błąd w rozdziale Kolekcje 2002, mianowicie piszą tam, że ostatnim utworem na Best of B'Sides jest Out Of The Silent Planet, a w rzeczywistości jest nim Wasted Years '99... 
-
El Dorado
Tylko nie to! wycofac cały nakład!! SZYBKO!!Madril pisze:Dziś dostałem książkę. Całość przeczytam pewnie dopiero po maturze... ;/ Po przejrzeniu wpadł mi w oko jeden błąd w rozdziale Kolekcje 2002, mianowicie piszą tam, że ostatnim utworem na Best of B'Sides jest Out Of The Silent Planet, a w rzeczywistości jest nim Wasted Years '99...
-
wojtas_im
To co powiecie w takim razie na ten błąd, który zresztą widnieje już w pierwszej części biografii (podkreśliłem go i użyłem pogrubionej czcionki)??
Janick po raz pierwszy dotknął gitary elektrycznej w wieku lat trzynastu i natychmiast rzucił akustyczną w kąt. Ale musiał czekać aż do osiemnastki, zanim "dostał w swoje ręce prawdziwy sprzęt" - białego Gibsona Fendera Stratocaster
Może to podróbka była... 
A tak swoją drogą, to możnaby gdzieś zebrać tę błędy i później zrobić coś w rodzaju erraty, a w razie kolejnej edycji książki wysłać do Kagry...
A tak swoją drogą, to możnaby gdzieś zebrać tę błędy i później zrobić coś w rodzaju erraty, a w razie kolejnej edycji książki wysłać do Kagry...
a moze dwugryfowy potwór Gibson/Fender StratMadril pisze:Może to podróbka była...![]()
The World's My Oyster Soup Kitchen Floor Wax Museum
jak już przy błedach jesteśmy to w encyklopedii pwn można przeczytać w haśle iron maiden że wśród najsłynniejszych utwórów zespołu jest "Take Yur Daughter To The Slaughter" a wśród płyt 'Brave Your Heart"
nie wiem czy to już tu kiedyś było, ale nieźle się kiedyś ubawiłem
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Taka to jest ta Encyklopedia PWN - najmniej pewne źródło informacji.juras pisze:jak już przy błedach jesteśmy to w encyklopedii pwn można przeczytać w haśle iron maiden że wśród najsłynniejszych utwórów zespołu jest "Take Yur Daughter To The Slaughter" a wśród płyt 'Brave Your Heart"