24-25/01/2020 - Clan Of Xymox - Wrocław/Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 7586
24-25/01/2020 - Clan Of Xymox - Wrocław/Warszawa
24.01.2020. Wrocław, Stary Klasztor
25.01.2010. Warszawa, Pogłos
clan of xymox to zespół doskonale znany polskim fanom za sprawą audycji Tomasza Beksińskiego oraz dzięki licznym występom zarówno w klubach jak i na festiwalach.
Grupa uważana za klasyków dark wave powstała w holenderskim mieście Nijmegen w 1981 roku. Początkowo działa jako duet w składzie: Ronny Moorings (instrumenty klawiszowe, gitara, śpiew) oraz Anke Wolbert (gitara basowa, śpiew). Od momentu podpisania kontraktu z 4AD nagrali wiele albumów docenionych przez fanów i dziennikarzy. Następne ich płyty były wydawane przez Universal Music , Trisol i Metropolis Records. Do ich najlepszych płyt zalicza się: Creatures ('99), Notes Of The Underground (2001) , Farewell (2003), Breaking Point (2006) , In Love We Trust (2009) , Darkest Hour (2011) " Matters Of Mind, Body and Soul " (2014).
Dotychczas wydali 15 albumów studyjnych, 2 DVD, Album koncertówy, Składankową płytę "The Best Of" oraz album z coverami "Kindred Spirits"(2012). Ich ostatnia płyta "Days Of Black" była wydana w kwietniu 2017 roku. Zespól koncertował zarówno w dużych halach koncertowych jak i małych klubach.
Clan Of Xymox na żywo występuje w składzie : Ronny Moorings : vox, gitara; Mojca : bass; Mario : gitara / bass; Sean: instrumenty klawiszowe, wokale; Daniel: instrumenty klawiszowe.
Liderem zespołu od samego początku pozostaje Ronny Moorings, który komponuje i nagrywa utwory we własnym studiu " The Torture Chamber".
https://www.youtube.com/watch?v=wBvCWPbA8UA
Bilety Wrocław:
80 zł - I pula (wyprzedana), 90 zł - przedsprzedaż, 100 zł - w dniu koncertu
miejsca siedzące ( balkon): 100 zł (wyprzedane)
Bilety Warszawa:
Przedsprzedaż: 80 złotych - https://ticketos.pl/event/2170
W dniu koncertu: 90 złotych (jeśli się ostaną)
25.01.2010. Warszawa, Pogłos
clan of xymox to zespół doskonale znany polskim fanom za sprawą audycji Tomasza Beksińskiego oraz dzięki licznym występom zarówno w klubach jak i na festiwalach.
Grupa uważana za klasyków dark wave powstała w holenderskim mieście Nijmegen w 1981 roku. Początkowo działa jako duet w składzie: Ronny Moorings (instrumenty klawiszowe, gitara, śpiew) oraz Anke Wolbert (gitara basowa, śpiew). Od momentu podpisania kontraktu z 4AD nagrali wiele albumów docenionych przez fanów i dziennikarzy. Następne ich płyty były wydawane przez Universal Music , Trisol i Metropolis Records. Do ich najlepszych płyt zalicza się: Creatures ('99), Notes Of The Underground (2001) , Farewell (2003), Breaking Point (2006) , In Love We Trust (2009) , Darkest Hour (2011) " Matters Of Mind, Body and Soul " (2014).
Dotychczas wydali 15 albumów studyjnych, 2 DVD, Album koncertówy, Składankową płytę "The Best Of" oraz album z coverami "Kindred Spirits"(2012). Ich ostatnia płyta "Days Of Black" była wydana w kwietniu 2017 roku. Zespól koncertował zarówno w dużych halach koncertowych jak i małych klubach.
Clan Of Xymox na żywo występuje w składzie : Ronny Moorings : vox, gitara; Mojca : bass; Mario : gitara / bass; Sean: instrumenty klawiszowe, wokale; Daniel: instrumenty klawiszowe.
Liderem zespołu od samego początku pozostaje Ronny Moorings, który komponuje i nagrywa utwory we własnym studiu " The Torture Chamber".
https://www.youtube.com/watch?v=wBvCWPbA8UA
Bilety Wrocław:
80 zł - I pula (wyprzedana), 90 zł - przedsprzedaż, 100 zł - w dniu koncertu
miejsca siedzące ( balkon): 100 zł (wyprzedane)
Bilety Warszawa:
Przedsprzedaż: 80 złotych - https://ticketos.pl/event/2170
W dniu koncertu: 90 złotych (jeśli się ostaną)
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Re: 24-25/01/2020 - Clan Of Xymox - Wrocław/Warszawa
Warszawski gig upgrade'owany do Proximy, dodano też Wiatrak w Zabrzu na 9 maja.
Nie było nowego wątku, ale mniejsza w sumie. W zasadzie co roku do Polski zajeżdżają
.
W końcu ich wczoraj nadrobiłem. Niestety koncert odbył się w Kwadracie (dźwięk pozostawiał trochę do życzenia) ale całkiem nieźle skrojony set. Kiedy wychodziłem by zdążyć na autobus, myśląc, że zaliczyłem oba planowe bisy, to zaczęli grać trzeci
No niestety, jak kończyli grac ten ostatni, to już chwilę jechałem w swoją stronę, a nocne w ferie teraz nędznie jeżdżą. W każdym bądź razie, za 2h gigu należy się pochwała.
W końcu ich wczoraj nadrobiłem. Niestety koncert odbył się w Kwadracie (dźwięk pozostawiał trochę do życzenia) ale całkiem nieźle skrojony set. Kiedy wychodziłem by zdążyć na autobus, myśląc, że zaliczyłem oba planowe bisy, to zaczęli grać trzeci
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Jak wyżej, z tym że byłem dzień wcześniej w warszawskim Niebie, i nie urwałem się z trzeciego bisu bo go nie było 
- Caracalized
- -#Moonchild

Ja w końcu zrezygnowałem z Clan of Xymox, bo po obczajeniu części ich twórczości doszedłem do wniosku, że ten ich darkwave nie jest prawie w ogóle dla mnie, a jak sprawdziłem co grają na setlist.fm to już w ogóle szkoda mi było 130 zł na ten koncert wydawać. Jedna z tych legend, których nie mam ochoty nadrabiać na żywo 
18 czerwca COX na dniach Zdunskiej Woli
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
O, kolegą będzie miał koncert na dzielni
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- johnny_o
No tego to się nie spodziewałem... Zazdro takich dni miasta.
Szkoda, że nie udało mi się być na żadnym z tych koncertów, ale setlisty wyglądają naprawdę ciekawie!

- johnny_o
A na jakich w tym roku koncertach byłeś?