Ogólnie o koncertach

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Ogólnie o koncertach

Post autor: Mr. M »

No nie "jakiś turniej tenisa", tylko Billie Jean King Cup, w którym najprawdopodobniej zagra Iga Świątek. Dla zarządcy hali wybór w takim razie oczywisty :wink:.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Z mojej perspektywy, jedna sraka. Odwoływanie jednego eventu bo na dwa miesiące przed wjeżdża inny to mega słaba sprawa, i oznaka raczej nierzetelnego partnera biznesowego. Wyobraźcie sobie że odwołują w kwietniu Guns N'Roses bo ktoś wymyśla, że tego dnia w hali zaprezentują się nasze piłkarskie orły w meczu z kimśtam. Parodia.

No ale ja też jestem ogólnie wyczulony na dominację sportu, przypominam że mieszkam przy Tarczyński Arenie, słuchanie o tym jak tu ciężko coś zorganizować bo kalendarz Ekstraklasy to mój chleb powszedni. Jebać sport, zakazać ustawą :mrgreen:
Ostatnio zmieniony pt lut 13, 2026 11:07 am przez Shedao Shai, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Mega słaba akcja. Tymczasem 20. września w warszawskiej Stodole zameldują się Żule w Taxi i Sezamki :D
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Recit The Thornographer »

Niepoważna akcja. Tenis, jakieś techno, dla mnie jedno i drugie bez znaczenia, ale z perspektywy wiarygodności biznesowej i ludzi, którzy chcieli z tym uczestniczyć, to porażka na całej linii. Mam nadzieję, że miejscówka będzie omijana szerokim łukiem przez organizatorów koncertów.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

Mam nadzieję, że miejscówka będzie omijana szerokim łukiem przez organizatorów koncertów.
Mógłbys doprecyzować..... dlaczego niby ludzie z GŚ maja ponosić konsekwencje układów biznesowych i widzimisię prezydent Gliwic nomen omen z wiadomej opcji, żeby nie politykować.....
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

paulek pisze: sob lut 14, 2026 8:37 pm
Mam nadzieję, że miejscówka będzie omijana szerokim łukiem przez organizatorów koncertów.
Mógłbys doprecyzować..... dlaczego niby ludzie z GŚ maja ponosić konsekwencje układów biznesowych i widzimisię prezydent Gliwic nomen omen z wiadomej opcji, żeby nie politykować.....
Byczq a co z tym ma wspólnego prezydent Gliwic?
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

paulek pisze: sob lut 14, 2026 8:37 pm
Przecież to miejscówka jak każda inna, na takie duże wydarzenia ludzie przyjeżdżają z całego kraju, a nie tylko z DŚ. Umawiasz event, wszystko długo czas jest ok, bilety schodzą, aż tu z zaskoczenia weź wyp***j, bo jednak zrobimy coś innego. To jest poważne traktowanie?

O polityce oczywiście nie ma co tu gadać, ale o koncertach jak najbardziej:

W Dobrym Mieście planowany jest coroczny Sun Dies Festival, w tym roku w lineupie m.in. Furia, Blindead, Christ Agony. Radny - domyśleć się można z jakiej strony sceny politycznej - złożył formalny protest, a jego ziomki podpisały.

Także pewnie już po festiwalu... ale zawsze można pokazać swój sprzeciw podpisując petycję organizatorów: https://www.petycjeonline.com/stop_cenz ... tival_2026

No cóż, Behemoth fundamentaliści odwołali w Turcji, a w Polsce fundamentaliści odwołują festiwal.
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

W podobny sposób - ręczną interwencją pani prezydent odwołali coroczny festiwal medycyny naturalnej. I poza zainteresowanymi geszefciarzami, co tam kasę zarabiali nikt się nie burzył.... zatem to nie jest w przypadku PreZero Areny jednostkowy przypadek.
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Przy ogłaszaniu tego meczu tenisowego grała pierwsze skrzypce, a pewnie miasto będzie głównym sponsorem całej imprezy. Ale to pewnie nic nie znaczy :wink:
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

paulek pisze: ndz lut 15, 2026 9:11 am
Przy ogłaszaniu tego meczu tenisowego grała pierwsze skrzypce, a pewnie miasto będzie głównym sponsorem całej imprezy. Ale to pewnie nic nie znaczy :wink:
Czyli nie odpowiadała za odwołanie festiwalu. Dziękuję.
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

paulek pisze: ndz lut 15, 2026 9:11 am
Zajmuje kilka sekund żeby sprawdzić, że obiektem zarządza spółka, która nie jest miejska. Miejski jest obiekt, ale zarządzanie powierzono na zewnątrz i to do tych ludzi kieruj pretensje. A politykom się nie dziw, że będą się lansować przy imprezie, na której wystąpi popularna sportsmenka.

Za to w sprawie, o której pisałem to radni postanowili udupić koncert i to nie z przyczyn biznesowych, a ideologicznych.
Awatar użytkownika
johnny_o

W sierpniu przyszłego roku na Narodowym wystąpi... Doda.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Jestem ciekawy, czy to będzie jak z filmami Vegi, tj. kiedyś do kin chodziły miliony, teraz już nikt nie ogląda, czy jednak będzie absolutną normą i codziennością, że każdy trochę popularniejszy polski wykonawca będzie zaliczał koncert na Narodowym. Na razie kto się na to nie porywa, to wychodzi na tym dobrze, więc ciekawe kto będzie tym pierwszym nieszczęśliwcem, kto ogłosi Narodowy i się przejedzie na sprzedaży biletów.
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

johnny_o pisze: pn lut 16, 2026 11:19 pm W sierpniu przyszłego roku na Narodowym wystąpi... Doda.
Bilety w przedziale 267-420 zł. Mozna nawet kupic Golden Circle, żeby byc bliżej Dody, a VIP po prawie 1000 zł.

I do tego ten termin, połtora roku do przodu, zeby maksymalnie wydłużyć sprzedaż... Kiedyś Doda w jakimś wywiadzie przeliczyła ile Sranah dostaje z biletów za koncert na Narodowym i porównała to do swoich gaż. Widać zabolało bo jak sie gra pod Dniach Gminy gdzies na Opolszczyźnie to dostanie może 20k, a przeciez to mało dla wielkiej Dody. Nagle teraz ogłoszono koncert po tym jak Doda zrobiła szereg akcji ws. praw zwierząt, czyli jezdzenie po kraju i odwiedzanie schronisk, bywanie na komisjach sejmowych i jebanie polityków za brak reakcji na znęcanie się nad zwierzętami. Zrobiło sie o Dodzie głosno, wiec wykorzystano moment, zeby ogłosić wyjątkowy kurwa, jedyny w swoim rodzaju, ekskluzywny, niepowtarzalny koncert polskiej diwy na stadionie, gdzie grają najwieksi.

I teraz można liczyć, że będą w przeciągu roku kolejne skandale, próby aktywizacji przy akcjach społecznych (coś poza psami się znajdzie), płacz przed kamerami jak życie jest cięzkie, może jeszcze powie coś o depresji. Wszystko po to, żeby napędzać sprzedaż biletów. Ja pierdolę, jaki ten polski szoł biznes i ci nasi psedowykonawcy (bo kurwa nie artysci) są żenujący, obrzydliwi i do szpiku kosci merkantylni. Jebać to wszystko, naprawdę. A głupie lemingi followujące KWP i słuchające Eski wykupią ten koncert, bo Doda wielką postacią jest. Brak po prostu słów i jest 8 rano, a ja już się wkurwiłem i mam dośc.
https://www.last.fm/user/kamooo
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Pamiętam występ pani Rabczewskiej na Stadionie Śląskim przed Wielkimi DeRbami Śląska w 2008 roku (3:2). Artystka zaśpiewała ludzie generalnie ją wygwizdali, coś tam było do rymu doda .... loda, czy jakoś tak :wink: .... lało jak nie wiem, mecz przepiękny, stadion wypełniony, a po meczu poszedłem z żoną na koncert Mum :wink:
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Nawet 1/4 roku jeszcze nie minęła, a kam już dowozi 😸 Ale Dżosef też pięknie dowiózł w innym temacie 😁
Awatar użytkownika
johnny_o

I oba dowozy dzięki mnie ;)

Wyjątkowo tragiczna dla mnie rozpiska godzinowa sobotniej Luxtorpedy w Stodole, choć może komuś będzie pasowała -
18:00 – The Doors
19:00 – Luxtorpeda
20:45 – Diving Stove
21:30 – Flapjack
Pierwszy raz widzę żeby gwiazda wieczoru grała jako pierwsza, i jak na złość. Normalnie takie heheszki by mi nie przeszkadzały, ale bilet kupiłem na długo zanim okazało się że nie wyrobię się na pierwszy zespół, a teraz takie info.
Chce ktoś kolekcjonerski za stówę? Jeśli nie uda mi się sprzedać to pójdę na Diving Stove i Flapjack, ale wolałbym uniknąć wkurwu.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

A to ciekawe, jak ktoś chce się rodzinnie wybrać na samą Luxtorpedę, to całkiem dobre rozwiązanie. Ja na ten dzień mam już inne wyjście zaplanowane, więc nie skorzystam z oferty.

A z innych tematów: tymczasem na profilach Progresji w socialach duży bul dupy, bo na kwiecień ogłosili... Fagatę.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

O KURWA, co upadek.

Pewnie Prezes dostał jej niebieską platformę za free ;)
Nie mylić z PreZesem.
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Niby kapitalizm, a ludzie wciąż się oburzają, że hajsy rządzą rzeczywistością.
ODPOWIEDZ