02/03/2026 - Adrian Smith & Richie Kotzen - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Shedao Shai
- -#Nomad

- Metalophil
- -#Moonchild

Re: 02/03/2026 - Adrian Smith & Richie Kotzen - Warszawa
Sprzedam bilet, może ktoś jest zainteresowany?
Rychło w czas wysłali maila o supporcie (Tabula Rasa) o 19.00. Ledwo zdążyłem, ale jest szósty-siódmy rząd na środku.
Już czwarty i jeszcze bliżej środka
Bardzo przyjemne nieco ponad pół godziny, chętnie zobaczę jeszcze gdzieś TR na supporcie.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Spoko grali. Bardzo pozytywny support
Adrian przed gigiem wyszedl, posmial się z konia do podpisu i zalapalem się na bonusowe grafy za bycie gosciem co dużo jeździ
Adrian przed gigiem wyszedl, posmial się z konia do podpisu i zalapalem się na bonusowe grafy za bycie gosciem co dużo jeździ
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Doskonała sztuka. Super było zobaczyć Adriana z bardzo bliska, ta muzyka absolutnie kopie dupę na żywo. Obyło się bez fochów Ryśka i wpadła setlista.
Świetny koncert. Doskonale zagrany, kapitalnie zaśpiewany. Widać że Panowie się bardzo lubią bo chemia biła po oczach ze sceny.
Kotzen rzeczywiście jak nie On. Uśmiechnięty, machał do ludzi, kostki rozdawał zanim się jeszcze utwór skończył (kończył grać palcami). Aczkolwiek mam wrażenie że jak Adrian zagrał "2 minutes to midnight" to się wkurwił - ale nie na Smitha a na kogoś z publiki kto to krzyknął
Kapitalny wieczór.
pz - dzięki za podpowiedź z parkingiem
Kotzen rzeczywiście jak nie On. Uśmiechnięty, machał do ludzi, kostki rozdawał zanim się jeszcze utwór skończył (kończył grać palcami). Aczkolwiek mam wrażenie że jak Adrian zagrał "2 minutes to midnight" to się wkurwił - ale nie na Smitha a na kogoś z publiki kto to krzyknął
Kapitalny wieczór.
pz - dzięki za podpowiedź z parkingiem
- blackcocker
- -#Moderator

Myślałem, że Kotzen w ogóle kostek nie używa 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
- Emilio
- -#Lord of the flies

Fajny koncert, nie żałuję że się wybrałem. Fajnie oglądać Adriana z bliska. W klubie byłem o 18.30 więc byłem jakoś w 3, 4 rzędzie cały koncert. Grafów nie udało się zdobyć ale specjalnie o to nie zabiegałem. Jak przyjechał mój Uber to akurat wychodzili z klubu, wpakowali się w busa i odjechali. Jakaś spina była przed busem bo ktoś chyba na chama chciał zdobyć jakieś autografy, ale ostatecznie widziałem, że zmyli się od razu i ludziska się rozeszli bez "łupów"
Btw. Spotkałem Romana Rogowieckiego i chwilkę pogadałem, dobre i to 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
O, znacznie fajniej wpaść na RR niz na Kotzena 
Zawsze przypomina mi się Newsted i jego RRROOOMAN!
Krzysia nie było, bo już by tutaj huczało
Zawsze przypomina mi się Newsted i jego RRROOOMAN!
Krzysia nie było, bo już by tutaj huczało
Pomijając, czy jest bucem czy nie, to gitarzystą jest kosmicznym, z kostką czy bez
Rysiek czasem grał z kostką, czasem bez, ale pierwsze dwie wylądowały w fosie (ochroniarz podchodził i dawał barierkowiczom) i dopiero potem się poprawił.
Wczorajszy koncert pokazał, że po emeryturze Maiden będzie na co chodzić. Nie spodziewałem się aż takiego kontrastu -> od brzdąkania na gitarce w tych dwóch LP na pełnokrwisty, rockowy gig. Adrian to bestia sceniczna - bez wyolbrzymionego ego, z uśmiechem i szacunkiem do siebie, do muzyki i do publiczności. Może i Kotzen to wirtuoz, ale naprawdę ma ciężki charakter (z tego co mogłem poobserwować z sytuacji przed gigiem i w trakcie). Możliwe, że "normalnie" jest spoko, nie przesądzam, ale czysto scenicznie to sprawiał wrażenie "Pana Wirtuoza" XD.
Dziś mają wolne, RK podładuje ego i może jutro się komuś dostanie 
Koncert kończył mój czterodniowy maraton, co wpływa na ocenę.
Świetni muzycy (nie dotyczy bębniarza), dość przeciętne kompozycje. Może 5 określiłbym jako dobre / bardzo dobre.
Przystępne ceny biletów, fajna godzina zakończenia imprezy. Cieszę się że ich zobaczyłem w Warszawie, bo do innego miasta raczej nie jechałbym.
Szczególnie miło było spotkać tak wielu Sanktuarian
Świetni muzycy (nie dotyczy bębniarza), dość przeciętne kompozycje. Może 5 określiłbym jako dobre / bardzo dobre.
Przystępne ceny biletów, fajna godzina zakończenia imprezy. Cieszę się że ich zobaczyłem w Warszawie, bo do innego miasta raczej nie jechałbym.
Szczególnie miło było spotkać tak wielu Sanktuarian
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Fajny koncert. Podoba mi się ta wersja Adriana oraz aranżacja WY według własnych możliwości. Miałem obawy, ale wyszedłem bardzo zadowolony.
Koncert z gatunku "just ok". Fajnie zobaczyć Adriana w innym formacie, tym bardziej, że widać, że granie w tym stylu daje mu sporą frajdę. Kawałki duetu S/K na żywo wypadły dużo lepiej niż studyjnie, ale wciąż to co najwyżej niezły rock do puszczenia sobie w tle do mycia naczyń. Do topki rocznej ten gig raczej nie trafi, choć stosunek jakość/cena całkiem nieźle wyszedł.
W Progresji znowu trafiła się sauna, a ostatnio na Igorrrze miałem wrażenie, że już jest lepiej pod tym względem. No niestety, może to też kwestia miejsca - tym razem stałem mniej więcej na środku sali, a tam rzeczywiście nie ma skąd jakiegokolwiek powietrza poczuć, co najwyżej czyjeś pierdnięcie w tłumie.
W Progresji znowu trafiła się sauna, a ostatnio na Igorrrze miałem wrażenie, że już jest lepiej pod tym względem. No niestety, może to też kwestia miejsca - tym razem stałem mniej więcej na środku sali, a tam rzeczywiście nie ma skąd jakiegokolwiek powietrza poczuć, co najwyżej czyjeś pierdnięcie w tłumie.
Bardzo fajny koncert. Widziałem fragmenty na YT 
Wolę Adriana grającego dad-rocka z Kotzenem niż z Maiden
Fajny, świeży wywiad: https://www.youtube.com/watch?v=yLu-Y4s6SbM&t
Wolę Adriana grającego dad-rocka z Kotzenem niż z Maiden
Fajny, świeży wywiad: https://www.youtube.com/watch?v=yLu-Y4s6SbM&t