20-22/07/2026 - Biohazard+Cro-Mags+Death Angel - Gdańsk/Warszawa/Wrocław
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
20-22/07/2026 - Biohazard+Cro-Mags+Death Angel - Gdańsk/Warszawa/Wrocław
Legendy sceny hc rozruszają nas 20 lipca w B90, 21 lipca w Progresji i 22 lipca w Zaklętych Rewirach. Przed nimi zobaczymy supporty w różnych konfiguracjach: Cro-Mags, Vio-Lence, Death Angel oraz Sworn Enemy.
Biohazard to esencja. Ich rozbujany, podany z totalną swadą i charyzmatyczną energią hardcore punk – nierzadko miksujący się z rapem czy z groove metalem – to rzecz, która broniła się zarówno w latach 90., jak i teraz. Te hity i ta nieposkromiona energia są po prostu nie do zarżnięcia. Po takich przymiotach poznaje się artystów ponadczasowych.
Cro-Mags są jednymi z pionierów nowojorskiego hardcore’a – muzyki tak wściekłej i agresywnej, a przy tym ciężkiej do oporu, że nawet z tym nie dyskutujecie, po prostu dajecie się jej poturbować. Lata mijają, a Harley Flanagan i spółka nie tracą werwy. Na żywo zwłaszcza.
Gdy w połowie lat 80. thrash metal święcił triumfy, nowe kapele powstawały co chwilę. Vio-Lence to jedna z najbardziej furiackich rzeczy z tego okresu. Maniackie wokale Seana Killiana i riffy grane w tempach ponadświetlnych powalą was bez ostrzeżenia. O to chodzi.
Pierwsze demo nagrywali jako nastolatkowie z mlecznym wąsem pod nosem. Potem rozwijali się, a do swojego firmowego thrashu dodawali wiele innych wątków. Death Angel robią swoje w dalszym ciągu, a młodzieńcza energia wciąż się ich trzyma.
Wracamy do Nowego Jorku i bezlitosnego hardcore’a – tutaj z ewidentnie metalcore’owym i beatdownowym bodźcem. Sworn Enemy to prawdziwi twardziele od samego konkretu. Gwarantujemy, że nie będą się z wami cackać.
Bilety na koncerty będą dostępne od 13 marca (11:00) na Knock Out Music Store i https://tickets.b90.pl/ (tylko Gdańsk!).
Kiedy: 20 lipca (poniedziałek) 2026
Gdzie: Gdańsk @ B90, ul. Elektryków 4
Bilety: 159/169 zł – przedsprzedaż, 190 zł – w dniu koncertu
Organizator: B90
Kiedy: 21 lipca (wtorek) 2026
Gdzie: Warszawa @ Progresja, Fort Wola 22
Organizator: Knock Out Productions
Kiedy: 22 lipca (środa) 2026
Gdzie: Wrocław @ Zaklęte Rewiry, ul. Krakowska 100
Biohazard to esencja. Ich rozbujany, podany z totalną swadą i charyzmatyczną energią hardcore punk – nierzadko miksujący się z rapem czy z groove metalem – to rzecz, która broniła się zarówno w latach 90., jak i teraz. Te hity i ta nieposkromiona energia są po prostu nie do zarżnięcia. Po takich przymiotach poznaje się artystów ponadczasowych.
Cro-Mags są jednymi z pionierów nowojorskiego hardcore’a – muzyki tak wściekłej i agresywnej, a przy tym ciężkiej do oporu, że nawet z tym nie dyskutujecie, po prostu dajecie się jej poturbować. Lata mijają, a Harley Flanagan i spółka nie tracą werwy. Na żywo zwłaszcza.
Gdy w połowie lat 80. thrash metal święcił triumfy, nowe kapele powstawały co chwilę. Vio-Lence to jedna z najbardziej furiackich rzeczy z tego okresu. Maniackie wokale Seana Killiana i riffy grane w tempach ponadświetlnych powalą was bez ostrzeżenia. O to chodzi.
Pierwsze demo nagrywali jako nastolatkowie z mlecznym wąsem pod nosem. Potem rozwijali się, a do swojego firmowego thrashu dodawali wiele innych wątków. Death Angel robią swoje w dalszym ciągu, a młodzieńcza energia wciąż się ich trzyma.
Wracamy do Nowego Jorku i bezlitosnego hardcore’a – tutaj z ewidentnie metalcore’owym i beatdownowym bodźcem. Sworn Enemy to prawdziwi twardziele od samego konkretu. Gwarantujemy, że nie będą się z wami cackać.
Bilety na koncerty będą dostępne od 13 marca (11:00) na Knock Out Music Store i https://tickets.b90.pl/ (tylko Gdańsk!).
Kiedy: 20 lipca (poniedziałek) 2026
Gdzie: Gdańsk @ B90, ul. Elektryków 4
Organizator: B90
Kiedy: 21 lipca (wtorek) 2026
Gdzie: Warszawa @ Progresja, Fort Wola 22
Kiedy: 22 lipca (środa) 2026
Gdzie: Wrocław @ Zaklęte Rewiry, ul. Krakowska 100
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Re: 20-22/07/2026 - Biohazard+Cro-Mags+Death Angel - Gdańsk/Warszawa/Wrocław
Składy są takie:
Gdańsk: Biohazard, Cro-Mags, Sworn Enemy, Vio-Lence,
Warszawa: Biohazard, Cro-Mags, Sworn Enemy, Vio-Lence,
Wrocław: Biohazard, Cro-Mags, Sworn Enemy, Death Angel
Wrocław się bardzo cieszy
Gdańsk: Biohazard, Cro-Mags, Sworn Enemy, Vio-Lence,
Warszawa: Biohazard, Cro-Mags, Sworn Enemy, Vio-Lence,
Wrocław: Biohazard, Cro-Mags, Sworn Enemy, Death Angel
Wrocław się bardzo cieszy
Szkoda, że bez Death Angel w Warszawie, ale Cro-Mags i Vio-lence jeszcze nie widziałem, więc pewnie się wybiorę.
No to chyba trzeba Wrocław zrobić 
www.MetalSide.pl
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Vio-Lence wypadło ze składu. Na ich miejsce - Schizma. A do wszystkich 3 gifów dorzucono Striking13.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Największym plusem dzisiejszego wieczoru jest dla mnie fakt, że wokalista Death Angel myśli, że jest w Krakowie xD
No piękna wyjebka
ale zagrali pięknie
jak zawsze.
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Szkoda ze tak krotko, zwłaszcza ze cro mags chyba przeciagneli seta
Oni planowe 45 min zagrali, ale wystartowali z 15 min obsuwy. DA mieli 30 min.Bon Dzosef pisze: ↑śr lip 22, 2026 11:03 pm Szkoda ze tak krotko, zwłaszcza ze cro mags chyba przeciagneli seta
www.MetalSide.pl
Pierwszy zespół bardzo słaby: metalcore na pełnej, były jakieś solówki nawet, ale całość do zapomnienia.
Sworn Enemy - ciut lepiej i nawet na spokojnie dało się te 30 minut odstać.
DA - klasa jak zawsze. Mark cudownie zakręcony, myslał o Krakowie, ale poza tym sztos. To był mój 11 koncert (3 na duzych festach) i wpadła 14 kostka
Przed koncertem pod klubem wpadłem na Teda i Roba, więc i kolejna fotka wpadła.
Cro-Mags - fajny sztosik. Pierwszy raz widziałem i jestem zadowolony. Piękne muzyczne ADHD: trochę thrash, trochę core, trochę punk. Energia Flanagana - czapki z głów.
Biohazard - nie moja bajka i w połowie mnie zmęczyli, ale energia i petarda fest!
Sworn Enemy - ciut lepiej i nawet na spokojnie dało się te 30 minut odstać.
DA - klasa jak zawsze. Mark cudownie zakręcony, myslał o Krakowie, ale poza tym sztos. To był mój 11 koncert (3 na duzych festach) i wpadła 14 kostka
Cro-Mags - fajny sztosik. Pierwszy raz widziałem i jestem zadowolony. Piękne muzyczne ADHD: trochę thrash, trochę core, trochę punk. Energia Flanagana - czapki z głów.
Biohazard - nie moja bajka i w połowie mnie zmęczyli, ale energia i petarda fest!
www.MetalSide.pl
Biohazard mi przelatuje koło nosa, a ja pierwszy raz widzę temat... PO wszystkim...
DA to zajebisty support, zawsze. Ted jest tak miłym gościem, że wręcz powinien zaprzestać takim być, dla obcych
Gratuluję, Redaktorze.
DA to zajebisty support, zawsze. Ted jest tak miłym gościem, że wręcz powinien zaprzestać takim być, dla obcych
Gratuluję, Redaktorze.
Może trzeba czytać więcej tematów na forum, a nie tylko te, w których można się przyczepić do Dzosefa
Ja się wybrałem w Warszawie. Szkoda, że ze składu wypadli Vio-lence, bo chciałem ich raz zobaczyć po tym jak umknęli mi na Mystiku. Wpadłem na końcówkę Schizmy - nie było źle, choć na osobny ich koncert bym się nie wybrał, może jeszcze kiedyś przy okazji, jak będą grali jakiś support, zobaczę. Cro-Mags fajnie wypadli, świetnie było widzieć to zaangażowanie i szczery kontakt z publiką Flanagana, choć wokalnie daje radę tyle o ile (wciąż jednak lepiej niż taki Mustaine
Panie M, źle odbierasz moją chęć pomocy jego zagubionej Internetowej Personie 
A w temacie wątków, to czasami nie kumam, ale serio, wyrastają mi tematy, których nigdy nie widziałem. Tak było np. właśnie z tym. Wskoczył mi dopiero wtedy, kiedy gumbyy napisał relację.
A w temacie wątków, to czasami nie kumam, ale serio, wyrastają mi tematy, których nigdy nie widziałem. Tak było np. właśnie z tym. Wskoczył mi dopiero wtedy, kiedy gumbyy napisał relację.