Iron Maiden Film - Burning Ambition - 7 maja (a u nas 15)

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Cosmo84
-#Charlotte
-#Charlotte

Re: Iron Maiden Film - Burning Ambition - 7 maja (a u nas 15)

Post autor: Cosmo84 »

Kupione. Nie mogę się doczekać....
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: remi »

Będzie trzeba odkurzyć torrenty między 7 maja a pokazami u nas ;p
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

To sieć sklepów Torrent jeszcze nie padła? :roll:
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Czy jest gdzieś trailer PL?
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

poczekam, aż będzie na Netflix :P
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

remi pisze: śr mar 18, 2026 6:05 pm Mogli pokazać mordę Blaze’a xD skoro już dali mu głos.
Pokazali, cala sekunde. Mam nadzieje, ze jednak nie potraktuja jego ery po macoszemu. Przez trailer przewija sie ''aura'' niepokoju w mysl, ze kazda dluga kariera ma swoje wzloty i dolki. Lata dziewiecdziesiate pelna geba.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

Obejrzałem trailer, nie jest źle, może wpadnie trochę niepokazanych materiałów, ale raczej szykuje się laurka z gadającymi głowami. Najbardziej interesująca może być era Blaze'a, o ile nie potraktują jej po macoszemu, czego się spodziewam z latami po reunion.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Reunion to pewnie będzie głównie RiR, rak Bruce'a i RfYL

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Spoko trailer, ale zgodnie z oczekiwaniami zapowiada się potężna laurka.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

A ja myślę, że będzie mniej laurkowy niż Flight 666. Tutaj jednak trailer od razu sugeruje „ups and downs”. Pewnie te mniej szczęśliwe momenty będą dotyczyć lat 90tych, chorób, odejścia Bruce’a ale czuje że dostaniemy coś na temat burzliwych momentów między członkami zespołu u szczytu kariery w latach 80tych.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

remi pisze: pt mar 20, 2026 8:44 am A ja myślę, że będzie mniej laurkowy niż Flight 666. Tutaj jednak trailer od razu sugeruje „ups and downs”. Pewnie te mniej szczęśliwe momenty będą dotyczyć lat 90tych, chorób, odejścia Bruce’a ale czuje że dostaniemy coś na temat burzliwych momentów między członkami zespołu u szczytu kariery w latach 80tych.
Tyle dostaniemy co w biografii ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

gumbyy pisze: pt mar 20, 2026 8:51 am
remi pisze: pt mar 20, 2026 8:44 am A ja myślę, że będzie mniej laurkowy niż Flight 666. Tutaj jednak trailer od razu sugeruje „ups and downs”. Pewnie te mniej szczęśliwe momenty będą dotyczyć lat 90tych, chorób, odejścia Bruce’a ale czuje że dostaniemy coś na temat burzliwych momentów między członkami zespołu u szczytu kariery w latach 80tych.
Tyle dostaniemy co w biografii ;)
czyli historia po World Slavery Tour dostanie ostatnie 10 minut filmu :lol:
Awatar użytkownika
beaviso
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: beaviso »

Nie wiem, chyba żyłem w innych czasach, ale nie przypominam sobie, aby Maiden "byli na dnie" w '90s jak to pada w trailerze.
No i rzeczywiście jestem oderwany, bo na kilku wypowiadających się gości kojarzę tylko Ulricha, a pozostali to dla mnie no-name'y i ich opinia jest dla mnie równie ważna, co moja dla nich :lol:

M.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Nic takiego nie pada w tym trailerze. Serio nie kojarzysz Javiera Bardema, Toma Morello czy Scotta Iana?
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Ciekawe czy powiedzą dlaczego członkowie zespołu odchodzili lub wracali. Ale tak naprawdę, bez lukrowania jak w biografii. Ostatnio gdzieś na reddit czytałem czemu Adrian naprawdę odszedł z Maiden. I wcale nie chodziło o to, że zespół chciał zrezygnować z syntezatorów. Chodziło o to, że nie mieli materiału, a Steve chciał nagrywać (i nagrał) album w szopie XD. I Adrian, będąc perfekcjonistą - kręcił nosem, więc Steve go wyrzucił. Dzień później wzieli Janicka, a dwa dni później nagrywali No Prayer na rympał, bez przygotowania :D

Tak samo ostatnio Blaze dał wywiad, że wyrzucili go tylko dlatego, że początek XXI wieku to był czas odrodzenia metalu i wielkich reunionów i EMI chciało zrobić reunion z Brucem, żeby podbić zainteresowanie zespołem. Nie dlatego, że źle śpiewał czy coś.

Pewnie nie powiedzą, będzie słodko-pierdząca laurka.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

A Błażejem nie było też tak, że Nicko wziął taśmy z któregoś koncertu, poszedł z nimi do Steve'a i przekonał go, że BB należy się pozbyć? Kojarzę, że on nie chciał z nim już współpracować.

Ale coś mi się też telepie, że Rod uzgodnił z Brucem powrót jeszcze z wyprzedzeniem.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Schizoid pisze: pt mar 20, 2026 1:51 pm A Błażejem nie było też tak, że Nicko wziął taśmy z któregoś koncertu, poszedł z nimi do Steve'a i przekonał go, że BB należy się pozbyć? Kojarzę, że on nie chciał z nim już współpracować.

Ale coś mi się też telepie, że Rod uzgodnił z Brucem powrót jeszcze z wyprzedzeniem.
No to co napisałem to wersja Blejza. Faktycznie też kojarzę, że Nicko był chyba najbardziej niezadowolony z formy wokalnej na trasie VXI.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Taki Katolik, a miałby spiskować za plecami Bliźniego?!

Typowe ;)
Awatar użytkownika
beaviso
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: beaviso »

> Serio nie kojarzysz Javiera Bardema, Toma Morello czy Scotta Iana?
Nie kojarzę. Nigdy nie słyszałem. Tylko nazwisko Morello słyszałem, ale chyba to był perkusista, który inspirował Nicka :)

W ogóle dobra praktyka nakazuje podpisać osobę - "Lars Ulrich, założyciel i perkusista zespołu Metallica". To ma jakiś wydźwięk, a niekażdy musi znać jego twarz zwłaszcza jak człowiek się zmienia w wieku 60+ albo założy kretyńską czapeczkę z daszkiem.

O Blejzie mówiło się, że miał problemy z gardłem. Poza tym faktycznie śpiewał *fatalnie*. To nie miało dalej szansy powodzenia. Ale nie byli "na dnie", bo nadal byli uznanym zespołem, tyle że z niedopasowanym wokalistą (nie jestem antyfanem Blejza, ale on po prostu nie wyrabiał na koncertach w końcówce '98 i np, taki Trooper brzmi jak zbrodnia.)

O spadku na dno jest od 2:04. Takie bredzenie "spadli na dno, żeby wdrapać się na szczyt po raz drugi w życiu".
A nie mówiłem, że będzie "od jugosławiańskiej dziwki do prezydentowej USA"? :lol:

M.
ODPOWIEDZ