01-02/06/2026 - Jack White - Warszawa/Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
01-02/06/2026 - Jack White - Warszawa/Kraków
Jack White wystąpi 1 czerwca w warszawskim klubie Stodoła oraz 2 czerwca w krakowskim klubie Studio.
Limitowana przedsprzedaż Alter Art rozpocznie się 31 marca o 10:00. Zapisz się do newslettera Alter Art do końca 30 marca, aby otrzymać specjalny dostęp w dniu jej rozpoczęcia: www.alterart.pl/newsletter.
Otwarta sprzedaż biletów rusza 2 kwietnia o godzinie 10:00 na alterart.pl
Urodzony i wychowany w Detroit jako najmłodszy z dziesięciorga rodzeństwa, Jack White kieruje się praktycznym podejściem we wszystkim, co robi - od samodzielnej produkcji muzyki, przez założone przez siebie imperium Third Man, aż po inne działania artystyczne i projektowe, włączając nawet tapicerstwo. Po ponad 25 latach kariery zdolność White’a do tworzenia muzyki jednocześnie aktualnej, poruszającej i pełnej wyrazu artystycznego, pozostaje bezkonkurencyjna.
Kiedy w 1997 roku powstało The White Stripes, nikt (a już na pewno nie sam White) nie spodziewał się, że dwuosobowy zespół w czerwono-biało-czarnej stylistyce zdobędzie popularność w mainstreamie. Albumu „Elephant” (2003) nie tylko ugruntował ich pozycję, ale przyniósł także „Seven Nation Army”, jeden z największych przebojów XXI wieku, który od tamtej pory stał się prawdopodobnie najpopularniejszym hymnem rockowym, skandowanym na stadionach na całym świecie. W 2025 roku The White Stripes zostali wprowadzeni do Rock and Roll Hall of Fame.
Do tej pory White zdobył 12 nagród GRAMMY i 36 nominacji, a w 2017 roku został uhonorowany nagrodą Producers & Engineers Wing „President’s Merit Award”. White założył The Raconteurs, „nowy zespół starych przyjaciół”, który wydał do dziś 3 albumy - „Broken Boy Soldiers” (2006) z hitem „Steady, As She Goes”, „Consolers of the Lonely” (2008) i „Help Us Stranger” (2019). W 2009 roku, wraz z członkami zespołów The Kills, Queens of the Stone Age i The Greenhornes, powołał do życia również supergrupę The Dead Weather, z którą nagrał albumy „Horehound” (2009), „Sea of Cowards” (2010) i „Dodge and Burn” (2015). Solowa dyskografia White’a obejmuje albumy „Blunderbuss”, „Lazaretto”, „Boarding House Reach”, „Fear of the Dawn”, „Entering Heaven Alive” oraz „No Name” 2024.
Limitowana przedsprzedaż Alter Art rozpocznie się 31 marca o 10:00. Zapisz się do newslettera Alter Art do końca 30 marca, aby otrzymać specjalny dostęp w dniu jej rozpoczęcia: www.alterart.pl/newsletter.
Otwarta sprzedaż biletów rusza 2 kwietnia o godzinie 10:00 na alterart.pl
Urodzony i wychowany w Detroit jako najmłodszy z dziesięciorga rodzeństwa, Jack White kieruje się praktycznym podejściem we wszystkim, co robi - od samodzielnej produkcji muzyki, przez założone przez siebie imperium Third Man, aż po inne działania artystyczne i projektowe, włączając nawet tapicerstwo. Po ponad 25 latach kariery zdolność White’a do tworzenia muzyki jednocześnie aktualnej, poruszającej i pełnej wyrazu artystycznego, pozostaje bezkonkurencyjna.
Kiedy w 1997 roku powstało The White Stripes, nikt (a już na pewno nie sam White) nie spodziewał się, że dwuosobowy zespół w czerwono-biało-czarnej stylistyce zdobędzie popularność w mainstreamie. Albumu „Elephant” (2003) nie tylko ugruntował ich pozycję, ale przyniósł także „Seven Nation Army”, jeden z największych przebojów XXI wieku, który od tamtej pory stał się prawdopodobnie najpopularniejszym hymnem rockowym, skandowanym na stadionach na całym świecie. W 2025 roku The White Stripes zostali wprowadzeni do Rock and Roll Hall of Fame.
Do tej pory White zdobył 12 nagród GRAMMY i 36 nominacji, a w 2017 roku został uhonorowany nagrodą Producers & Engineers Wing „President’s Merit Award”. White założył The Raconteurs, „nowy zespół starych przyjaciół”, który wydał do dziś 3 albumy - „Broken Boy Soldiers” (2006) z hitem „Steady, As She Goes”, „Consolers of the Lonely” (2008) i „Help Us Stranger” (2019). W 2009 roku, wraz z członkami zespołów The Kills, Queens of the Stone Age i The Greenhornes, powołał do życia również supergrupę The Dead Weather, z którą nagrał albumy „Horehound” (2009), „Sea of Cowards” (2010) i „Dodge and Burn” (2015). Solowa dyskografia White’a obejmuje albumy „Blunderbuss”, „Lazaretto”, „Boarding House Reach”, „Fear of the Dawn”, „Entering Heaven Alive” oraz „No Name” 2024.
Re: 01-02/06/2026 - Jack White - Warszawa/Kraków
Co tu się xd. Przecież bilety zejdą w 2,137 minuty.
U żabojadów 68€, więc u nas będzie 3 razy tyle
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ciekawe czy będzie rekord ceny biletów w Stodole. Do tej pory z najdroższych pamiętam niedoszły Whitesnake za prawie 400 zł.
Warszawa
Parter (miejsce stojące) od 274,05 PLN
Balkon (miejsce siedzące) od 305,55 PLN
Kraków
Parter (miejsce stojące) od 263,55 PLN
Balkon (miejsce siedzące) od 295,05 PLN
Parter (miejsce stojące) od 274,05 PLN
Balkon (miejsce siedzące) od 305,55 PLN
Kraków
Parter (miejsce stojące) od 263,55 PLN
Balkon (miejsce siedzące) od 295,05 PLN
- blackcocker
- -#Moderator

Wow, nie jestem zainteresowany, ale spodziewałem się dużo wyższych cen
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
- Caracalized
- -#Moonchild

Ja tak samo, jest zaskakująco dobrze jak na taką osobistość.
W pewnym sensie można powiedzieć, że w sumie to jest taniej, bo pewnie w przypadki koncertu w Atlas Arenie/Tauronie, ceny byłyby wyższe xd.
Dziwna sprzedaż. Niby można było wejść i "kupić" bilet od 11:30 (miałem link z kodem z maila od JW), ale sam kod stawał się aktywny od 12:00. No ale jest. Aż nie przypuszczałem, że się uda 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zapisywałem się na newslater ale nie otrzymałem linku z kodem. Czy mógłbyś je przesłać.
JW3UROPE, ale teraz to już chyba po ptakach
Dzięki. Proszę jeszcze o link. Spróbuję :-).
Link po prostu kieruje na stronę ebilet: https://jackwhite.laylo.co/e/IikmBvVe
I po próbowaniu
. I tak dzięki.
I tak też miało to wyglądać, o 10:00 Vault, o 12:00 Laylo. Lepiej pół godziny przed jak pół godziny po
Ja w ogóle myślałem, że to jutro rusza, a do dziś można się zapisywać na presale. Skomplikowana operacja
Ale też nie kupowałem biletów w dniu sprzedaży już pewnie z 2-3 lata, więc mogłem się odzwyczaić.
Jakieś pule pewnie będą, bo jutro przedsprzedaż Alter Art, w piątek niby ma ruszyć ogólna, a jeszcze na stronie Jacka jest napisane, że będzie jakaś pula "student rush" w dniu koncertu w kasie danego klubu. Pytanie ile sztuk będzie w każdej z pul.
A jak ktoś się niecierpliwi, to na viagogo są dostępne za 650 zł i to jeszcze okazyjnie w promocji z pierwotnych 1100 zł, cóż, nic tylko brać
.
A jak ktoś się niecierpliwi, to na viagogo są dostępne za 650 zł i to jeszcze okazyjnie w promocji z pierwotnych 1100 zł, cóż, nic tylko brać
Też tak myślałem, dopóki nie zacząłem drążyć temat w weekend i trafiłem na Instagram JW.
100%, dziś na balkonie w Krakowie były dostępne tylko rzędy 3 i 4. Pytanie czy przy następnej okazji uda się coś komuś złapać po przebrnięciu przez kolejkę...
Będę bardzo zdziwiony jesli nie ogłoszą Jacka na Openerze. Miejsce w kalendarzu ma, na kilku festach się pojawi. No a zapotrzebowanie pewnie większe niż Stodoła i Studio.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Przedsprzedaż Alter Art dziś od 10.00 z kodem JWLIV3PL - powodzenia. Miejscówki i ceny zaskakujące więc pewnie 90% biletów już poszło, ale próbować warto.