19/05/2026 - Metallica + Gojira - Chorzów

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: 19/05/2026 - Metallica + Gojira - Chorzów

Post autor: pz »

nugz pisze: wt maja 19, 2026 7:59 pm Metallica to nie jest metal. dzosef pisał.
Racja. :) To upraszając: beaviso jest tylko fanem Iron Maiden (+ odprysków typu British Lion) :lol:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Tylko smakowitych kotletów wszystkim, chuj! :)
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

No i fajnie - 3 i 4, plus spodziewany zamiennik Fade.
Całe trzy numery więcej niż kiedykolwiek Leśne Dziady z Maiden odważą się zamienić :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

nugz pisze: wt maja 19, 2026 10:08 pm No i fajnie - 3 i 4, plus spodziewany zamiennik Fade.
Całe trzy numery więcej niż kiedykolwiek Leśne Dziady z Maiden odważą się zamienić :)
W 2022 zamienili nawet więcej i wyszło na gorzej, więc ostrożnie z tymi ciągotami ;)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zajzajer »

Slyszlaem wszystko poza lux i te wersją perfect, nie zaluje w takim razie już, ze nie pojechałem :)
Zajzajer on the Road 2026:
nugz
SMERF MARUDA

Schizoid pisze: wt maja 19, 2026 10:18 pm
nugz pisze: wt maja 19, 2026 10:08 pm No i fajnie - 3 i 4, plus spodziewany zamiennik Fade.
W 2022 zamienili nawet więcej i wyszło na gorzej, więc ostrożnie z tymi ciągotami ;)
Miałem na myśli per set, nie per tour ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Technicznie rzecz biorąc w 2022 to był ten sam tour, co wcześniej, ale rozumiem, o co biega.

Still, z ich pomysłami typu The Clairvoyant->Wrathchild w 2014 wolałbym nie ryzykować. Rotować trzeba umieć - i Meta ma tę zdolność, to są raczej uczciwe rotacje. Natomiast przykłady zespołów typu Judas Priest czy Ghost pokazują, że artysta niekiedy nie rozumie, że takie rotacje też powinny być robione na jakichś zasadach.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Z "moim" koncertem z 2024 powtórzyło się 6 numerów, ale u mnie było 6 numerów z RTL i MOP a tu zaledwie 2
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Max323 pisze: pt lip 05, 2024 3:10 pm Uwaga, podaję moje życzenia na wałki rotacyjne:
-Leper
-Sleeps
-Wolf
-Blackened
-Fight

Unforgiven/Clover obojętnie, podobnie jak Day/Sanitarium(?).
Never wrong just early.

Memory i Day przewidywalne. W Wolf było 1% chance 99% faith.

Bydło straszne.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Dla mnie koncert Mety bez Fade albo Sanitarium jest inwalidą więc od razu mi ciut lżej, tym bardziej że generalnie set taki se ;)
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Jak słucham nagrań to Robowi chyba wyszło "chciałbym być żabą" 8)
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

W sumie koncercik na plus. Pierwszy suport straszne gówno, Gojiria w sumie o niebo lepiej. Meta klasa. Nagłośnienie na płycie fantastyczne. Scena duż wieże z nagłośnieniem i ekranami ok. Na stadionie tłumy chociaż na płycie bez nadmiernego ścisku. Udany wieczór, a powrót z buta pzrez Krolewską Hutę do Wielkich Hajduk niczym grajki Ruchu w 1935 :wink: 8) . PozdR dla Thorgala.
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

Koncert konkretny, nagłośnienie momentami jazgot ale bez dramatu i ogólnie na plus, forma muzyków również.
Nie pamietam natomiast żeby takie gówno organizacyjne miało miejsce na Ramkach:

Zasięgu zero , Apka scierwomastera miała działa offline i oczywiście nie działała , babcie na bramkach nie wiedzą o co chodzi, musiałem wracać spowrotem w stronę głównej ulicy żeby złapać zasięg , włączyć bilet i tak zostawić na ekranie - no kurwa żałosne .

Następna wtopa to brak opasek na ostatnich bramkach staliśmy łącznie z pół godziny bo typiara co chwilę dostawała po kilka sztuk które się kończyły - no kurwa żałosne

Browar na płycie - mistrzowie wymyślili płatność tylko kartą gdzie przy zerowym zasięgu wiadomo jak chodziły terminale , efekt był taki że kolejka na pół płyty - no kurwa żałosne
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
nugz
SMERF MARUDA

Jest w sieci materiał z długiej kolejki ludzi z fejkowymi biletami, którzy nie weszli na stadion. Szkoda wiary, ale każdy bilet spoza tm to jest ryzyko.

Jak z tym dźwiękiem? Faktycznie taka przepaść niekorzyść PGE? Nie mam porównania, bo ostatni raz tam byłem, kiedy Narodowy pewnie dopiero powstawał na papierze ;)
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Ja porównania z Narodowym nie mam, bo na nim nie byłem nigdy, ale na Śląskim było imo naprawdę dobre nagłośnienie, na Gojirze szczególnie!
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Nagłośnienie imo top, szczególnie na Goji i Mecie.

Knocked Loose porażka. Straszne gówno, ale było sporo entuzjastów. Zdecydowanie gorsze od Architects.
Gojira miazga. No ale wtedy sie zaczęło. Niestety zespół wraz z popularnością występu na brudstocku przywiózł ze sobą tamtejszą publikę jebanego bydła. Polacy to jest naprawdę naród nie na takie spędy, albo ja czegoś nie kumam. Pchać byle pchać, pływać na boki. Paru gagatkom to sprawiało ubaw, ale niestety, przez takich ludzi rodzinka, która stała przed nami od 16 już na płycie, z pieczątkami EE, musiała się zwinąć, bo nie wytrzymali ścisku. Takich osób było więcej, szkoda mi ich, bo widać było, że ojciec chciał zabrać dzieciaki (nie dzieci, młodych dorosłych) na koncert, pokazać czego słuchał lata temu, wydał kupę siana na EE.. No niestety, znów się sprawdziło powiedzenie o rurkach z kremem :)
Poza ściskiem Gojira zagrała przepysznie. No ale ja ich kupuje bez popity ;) nagłośnieni dobrze, forma... Jak to oni - wyśmienita. Joe to jest dobra bestia. Mario nagłośniony idealnie. Maszyna. Nawet nieźle ogarnęli tą scenę, większość czasu każdy był na innym "szczycie" w każdą stronę świata, więc każdy miał blisko muzyka.
No ale ta scena... Kurcze, na jeden tour spoko, ale tak na dłuższą metę (hehe) to słabo z komfortem oglądania. Dużo ludzi z telefonami i jak nie stoisz na przedzie to musisz ciągle szukać tych muzyków czy oni na tej scenie w ogóle są. Dodatkowo uważam, że telebimy powinny ich pokazywać NON STOP przy takim układzie, zamiast wyświetlać czasem animacje.
No ale poza tym - miód malina. Kotletowy set, bo jaki miał być? Wiadomo było jak będzie, a bardzo miło się zrobiło na Wolfie. W ogóle te 3 kawałki na otwarcie ładnie mnie rozochociły.
Koncert traktowałem jako przekąska przed daniem głównym (Budapeszt) i jako taki sprawdził się idealnie, bo jednak za duże jest to natężenie ballad. Uwielbiam je, ale koncertowo oczekuję po prostu czegoś innego. Ogólnie METALLICA KURWA JEGO MAĆ!!!!!!!!!!
Wyjazd z Chorzowa (staliśmy pod Silesia City Center) tragiczny. Droga do Krakowa tragiczna. Ekipa za to zrekompensowała dlatego podziękowania dla Sardiego, Maxa, Bratka podłogi!
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Kotlet kotleta kotletem poganiał. Set dla Januszy level max. Łącznie z local coverem :D
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Pchać byle pchać, pływać na boki
Myslalem, ze juz te czasy za nami :(
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Ale ten set faktycznie słaby. Na ostatniej prostej zastanawiałem się jednak czy jechać, ale odpuściłem jako, ze widziałem w 24 i nie było już biletów poza RS. Aż tak mi znowu nie zależało na tych zmurszałych dziadach żeby polować na bilety xd
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
nugz
SMERF MARUDA

Set niby kotleciany, ale jak na jeden koncert i 3 numery w obrocie to i tak OK, a w weekend wraca NRW. Wolf fajny smaczek, a Memory grali u Nas chyba ostatnio w 19, więc ma to sens. Fajnie, że sound faktycznie dowiózł, ale też szkoda, że bydło jest dalej w formie.
ODPOWIEDZ