Ok, Recit... doprecyzuję: "Tempo of the Damned" to DLA MNIE jeden z kilku najlepszych powrotów w historii metalu. Mnóstwo radochy sprawiła mi ta płyta w chwili wydania, więc zasługuje na takie miano. To kawał świetnego thrashu, a ja bardzo thrash lubięRecit The Thornographer pisze: ↑wt maja 19, 2026 1:29 am Prawda, że "Tempo" to udana płyta, ale z tym "jednym z najlepszych powrotów" to zależy, jak wielki ma być to zbiór. Bo wrócili z dóbrym krążkiem, ale jak to się ma do "Monotheist" Celtic Frost? "In The Shadows" Mercyful Fate? Kontynuującego temat po prawie 30 latach "Life Sentence" Satan? Świeżego wciąż jeszcze "Dissonance Theory" Coroner lub klasycznego od dawna "Perfect Strangers" Purpli?
Wiem, że tak się o tej płycie mówi, ale nie, powrót Exo jest udany, ale szanujmy słowa, nie jest żadnym "jednym z najlepszych". Jak tak do tego podejdziemy rozszerzając listę, to w końcu nawet "Chińska Demokracja" Mikiego i kolegów się załapie.
Exodus
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Exodus
no dzięki, miałem jeszcze ściągnięte demówki, ale usunąłem szkoda czasu na ten zespół, a nawet jeszcze dobrze nie zacząłem, sam sobie ich słuchaj
Zajzajer on the Road 2026:
Z powodzeniem to robię, od ponad 20 lat 
Gust gustem, ale sorry, Invader, nie mogę do końca na poważnie Ciebie brać tutaj po tamtym tekście o tym, ze to nadal gorsze niż najsłabszy Megadeth
Przedawkowałes prawdziwy thrash 
Gust gustem, ale sorry, Invader, nie mogę do końca na poważnie Ciebie brać tutaj po tamtym tekście o tym, ze to nadal gorsze niż najsłabszy Megadeth
Dla mnie Risk > debiut Exodus
Tyle, że Risk to nawet nie jest top 4-5 ich najslabszych plyt, potem mega gralo te muze z generatora, ale Rudy sie opamietał na szczescie
Tyle, że Risk to nawet nie jest top 4-5 ich najslabszych plyt, potem mega gralo te muze z generatora, ale Rudy sie opamietał na szczescie
Bonded by Blood to album 10/10, jeden z najlepszych w gatunku. Problem tylko w tym, że Exodus już nigdy potem nie zbliżył się do tego poziomu. Choć wiadomo, że pod względem esencji thrashu, czyli rozpierdolu, zgniatają te wszystkie Testamenty, Megadethy czy inne Anthraxy.
TO może dlatego mi nie podeszło, bo ja właśnie rozpierdol/napierdol tak średnio, ale i tak się sporo zmieniło, bo Slayer w moim top 8 zespołów jest
- Caracalized
- -#Moonchild

Sadek z rigczem!
Sadek, niech woda z żelazka zawsze Tobie smakuje 
Zapomniałeś dodać, że Metallikę też bierze od tyłu (tę po 80's)
Invader, spierdalaj stąd
Zapomniałeś dodać, że Metallikę też bierze od tyłu (tę po 80's)
Invader, spierdalaj stąd