Manowar

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Re: Manowar

Post autor: Frank Drebin »

Po tym jak kupiłem bilety na otwarcie trasy w Germanii, Królowie zapowiedzieli gigi w Czechach. Na razie bez terminów/lokalizacji, ale jak w rozpisce pojawi się np. taka Ostrawa to się lekko wkurwię. Jak znowu Brno czy Pardubice to pół biedy. Ciekawe, czy ogłoszą coś w PL 8)
FotD = TOP5 albumów Maiden
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Nowy Mystic. Nie będzie, że scena za mała.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Musieliby przenieść Mystic na zimę, ale czego się nie robi dla najprawdziwszego zespołu świata.

Edit: Oprócz tej zimy jest jeden termin w lipcu, w Turcji. Akurat Gdańsk jest po drodze.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

Prestige próbował coś tam działać z Królami ale koniec końców nie spięło im się to finansowo. Więc raczej bez szans na gig u nas.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Kevin18 pisze: sob cze 06, 2026 3:38 pm Prestige próbował coś tam działać z Królami ale koniec końców nie spięło im się to finansowo. Więc raczej bez szans na gig u nas.
Te dwa koncerty u nas okazały się wtopą, czy też oczekiwania Joeya tak urosły? Niezależnie od tego aż nie chce się wierzyć, że regularnie da się robić koncerty Manowar w Czechach (i to po dwa) czy nawet w Estonii (sic!) a w PL nie da rady.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Frank Drebin pisze: sob cze 06, 2026 3:45 pm
Kevin18 pisze: sob cze 06, 2026 3:38 pm Prestige próbował coś tam działać z Królami ale koniec końców nie spięło im się to finansowo. Więc raczej bez szans na gig u nas.
Te dwa koncerty u nas okazały się wtopą, czy też oczekiwania Joeya tak urosły? Niezależnie od tego aż nie chce się wierzyć, że regularnie da się robić koncerty Manowar w Czechach (i to po dwa) czy nawet w Estonii (sic!) a w PL nie da rady.
Z tego co mówili znajomi z branży to mamy tutaj casus Running Wild. Zespół z gigantycznymi stawkami który w Polsce wypełni ci maksymalnie Torwar więc po chuju biznes.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Ile koncertów miał Manowar poprzednio w Czechach? 1 lub 2, w tym Ostrawa na max 7000 ludzi przy cenie nie wyższej niż 150 zł.

Więc czy to pokryłoby gigantyczną stawkę?!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

krusejder pisze: sob cze 06, 2026 6:26 pm Ile koncertów miał Manowar poprzednio w Czechach? 1 lub 2, w tym Ostrawa na max 7000 ludzi przy cenie nie wyższej niż 150 zł.

Więc czy to pokryłoby gigantyczną stawkę?!
Na logikę też tego nie rozumiem. W Czechach i Niemczech tłuką ciągle koncerty a do nas od lat już nie chcą przyjechać. Mystic mógłby serio zrobić coś śmiesznego i ich sprowadzić.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Frank Drebin pisze: sob cze 06, 2026 3:05 pm Po tym jak kupiłem bilety na otwarcie trasy w Germanii, Królowie zapowiedzieli gigi w Czechach. Na razie bez terminów/lokalizacji, ale jak w rozpisce pojawi się np. taka Ostrawa to się lekko wkurwię. Jak znowu Brno czy Pardubice to pół biedy. Ciekawe, czy ogłoszą coś w PL 8)
Ale to akurat standard, że Czechy wlatuja dopiero jak niemiaszki wykupia niemieckie tixy po 120e :p

Manowar to też problem, że manager to Joey czyli bardzo trudny gość. Myślę że wielu orgow nie chce się w to bawic
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Bon Dzosef pisze: sob cze 06, 2026 6:46 pm
Frank Drebin pisze: sob cze 06, 2026 3:05 pm Po tym jak kupiłem bilety na otwarcie trasy w Germanii, Królowie zapowiedzieli gigi w Czechach. Na razie bez terminów/lokalizacji, ale jak w rozpisce pojawi się np. taka Ostrawa to się lekko wkurwię. Jak znowu Brno czy Pardubice to pół biedy. Ciekawe, czy ogłoszą coś w PL 8)
Ale to akurat standard, że Czechy wlatuja dopiero jak niemiaszki wykupia niemieckie tixy po 120e :p

Manowar to też problem, że manager to Joey czyli bardzo trudny gość. Myślę że wielu orgow nie chce się w to bawic
Widziałem wywiad z menadżerem Rock Fest w Barcelonie który chciał ich ściągnąć, ogłosił i zapłacił zaliczkę mimo że po akcji na Hellfest wszyscy odradzali. Skończyło się tym że Joey powiedział że ceny wystrzeliły w górę i chciał renegocjować umowę. Musieli ratunkowo ściągać Avantasie wtedy.

Tak jak mówi Józef - Pewnie żadnej poważnej agencji nie chce się bawić w taką dziecinadę.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zajzajer »

Odświeżam właśnie Manowar, dwie pierwsze spokojnie 8/10 materiał, jak nie więcej. Ostatnia nawet spoko, ale muszę jeszcze raz sobie przypomnieć, do Gods of War nie ma co wracać, za dużo gadania nadmuchane to jak The Astonishing - DT. Najsłabszy album Królow Imo, Warriors of the World też spoko z 7,5/10 dam spokojnie. Teraz leci Hail to England - kult absolutny, tylko ta solówka DeMaio bym wyciął. Ale powodów do wstydu nie ma.

Teraz Sign, Thor, tytułowy, nieśmiertelna Guyana czy podniosłe Mountains, jedna z ich najlepszych płyt.
Zajzajer on the Road 2026:
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ja bym nie stawial debiutu i dwojki obok siebie, jedynka to super granie, ale dwojka to pełne narodziny epickiego kultu stali, który na dsbiucie dopiero zwiastował tytułowy
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

No tak pod tym względem masz rację, postawiłem je koło siebie dlatego, że zostały wydane jeden po drugim i tak mi się napisało :)

Louder Than Hell - dobra płyta, ma trochę przeciętnych momentów, genialny instrumental, te popisy Logana bym wyciął. 7/10 daję :)
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Triumph... - ciekawa płyta przez lata od początku właściwie moje top 1 Manowar, teraz jakby straciła, każda płyta z lat 80tych imo jest lepsza, ale tutaj gra mój ulubiony skład genialny Shankle i Rhino. Achilles wynudził troszeczkę a kiedyś to był mój ulubiony nr Królów, pozostałe trzy numery na płycie również nie powaliły. Burning to teraz mój faworyt, Sword spoko, ale troszeczkę stracił, drugi najlepszy wałek na płycie to Demon's Whip, to co się dzieje na końcu to potęga, fajny rock n rollowy klimat wcześniej, dobry wokal i riffy no i ballada Master of the Wind, daje radę. Kiedyś to była moja ulubiona ich balladka. Ocena końcowa 7,5/10 ciut lepsze od Louder i Warriors, zdecydowanie lepsza od dwóch ostatnich, ale tak jak wspominałem gorsza od pierwszych sześciu z Bossem imo.
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

U mnie też Triumph ostatnimi czasy sporo stracił, Louder stawiam w ogonie rankingu płyt dających się słuchać, wyprzedza tylko debiut. Dwóch ostatnich (a właściwie czterech uwzględniając te ultra żałosne rerecordy) do ww. rankingu nie wliczam.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Max323 pisze: sob cze 06, 2026 3:18 pm Nowy Mystic. Nie będzie, że scena za mała.
Na ego Joeya dalej będzie za mała. :wink:
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Powtarzam Into Glory Ride, kiedyś uważałem za najsłabszy z pierwszych 7, za dużo tam bylo patosu, od ostatnich kilku lat jest w czołówce, nawet słychać że Bathory pod ich wpływem było.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Fighting the World - ostatnio to był mój nr 1 Manowar, ale teraz chyba najsłabiej mi się słucha z tych płyt z lat 80tych (jeszcze KoM zostało do odsłuchu) dwa pierwsze wałki zleciały tak normalnie, w ogóle produkcja i klimat bardzo przeznaczony na rynek amerykański ma ta płyta, nawet brzmienie jest takie pudelkowate, zwróccie uwagę na te perkusje, Carry On - Eric Adams prze kozak, teraz Violence leci moje top 10 ich kawałków, potem pewnie Defender, Holy War i Black Wind rozwalą mi głowę. No i to jest moja ulubiona ich okładka. I tak rozwala wszystkie płyty od lat 90 do końca.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Kings of Metal - jest po 5 pierwszych utworach, solo na basie do wyciecia, najlepszy otwieracz i heart of steel, a teraz Kingdom Come leci to jeden z moich ulubionych ich wałków, mysle, ze to moze byc top 3 ich płyt, postaram sie dzis jeszcze wrzucic caly ranking ich plyt, bo wlasciwie juz koncze.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

dobra odkurzyłem wszystko, czas na ranking płyt Królów (jak Wam sie chce to wrzućcie swój ranking ich płyt)

od najgorszego do ulubionego

11. Gods of War
10. Lord
9. Warriors
8. Louder
7. Triumph
6. Fighting
5. Debiut
4. Into Glory Ride
3. Kings of Metal
2. Hail to England
1. Sign of the Hammer (nowy faworyt i awans do top 50 płyt wszech czasów) kiedyś stał w cieniu innych jak Triumph, debiutu, england czy innych, ale teraz znokautował konkurencje, mega solidny materiał, jedna z najlepszych płyt Heavy imo

Mountains to mój nr 1 ich utworów a Guyana nr 2 :)

Pozycje 3 i 4 się wymieniają czasem, różnica jest minimalna, jakby nie Warriors Prayer to by Kings może był nawet na drugim, ale genialny England ma też solo na basie, którego nie trawię, o wiele bardziej podoba mi sie solo z debiutu czy Thunderpick, a bumblebee również
ODPOWIEDZ