Run for Your Lives tour 2026 Europa i Reszta Świata

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Run for Your Lives tour 2026 Europa i Reszta Świata

Post autor: Schizoid »

Tak, w obliczu braku oficjalnego materiału z trasy to była straszna decyzja. W ogóle brak koncertówki z TFP uważam za jedną z bardziej karygodnych decyzji, jakie w ostatnim czasie (a nawet może w ogóle w historii) poczynił zespół/management. Pozostaje jedynie liczyć na to, że albo któryś festiwal wypuści zapis koncertu lata po fakcie, albo ostatecznie ukaże się jakieś wydawnictwo z 2023/24.

"Blame the manager!" było bardzo sugestywne...

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Schizoid pisze: ndz cze 07, 2026 9:36 pm Tak, w obliczu braku oficjalnego materiału z trasy to była straszna decyzja. W ogóle brak koncertówki z TFP uważam za jedną z bardziej karygodnych decyzji, jakie w ostatnim czasie (a nawet może w ogóle w historii) poczynił zespół/management. Pozostaje jedynie liczyć na to, że albo któryś festiwal wypuści zapis koncertu lata po fakcie, albo ostatecznie ukaże się jakieś wydawnictwo z 2023/24.

"Blame the manager!" było bardzo sugestywne...
Nagrane mają z pewnością. Przecież Rod po kilkunastu latach łaskawie pozwolił puścić Wacken pro-shoty z występu z 2010 roku gdzie pocisnęli Brave New World czy No More Lies a przez wiele lat wszyscy myśleli że nic z tamtej trasy nie ma nagranego.

Trasa Future Past też jest profesjonalnie udokumentowana, ale z jakiegoś powodu Rod stwierdził że nie ma takiego oglądania Alexandra i do widzenia.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Każda trasa Maiden jest profesjonalnie udokumentowana :) Może niekoniecznie wizualnie, ale już kilkanaście lat temu czytałem jakąś wypowiedź Steve'a, w której rzekł, że nagrywają każdy koncert. On ma tego całą kolekcję i potem słucha i analizuje te występy. W XXI w. Motorhead też nagrywał każdy swój koncert i tak samo robi Judas Priest. To jest chyba po prostu standard w przypadku dużych zespołów.

Hammersmith '82 wyszło długo po fakcie, Hammersmith '84 (audio i video) leży w szufladzie Harrisa i czeka na wydanie (może za 50 lat, skoro nie z okazji 40-lecia LAD). Oni materiału live mają całe tony. Rozumiem, że część z tych rzeczy nie nadaje się do pokazania ludziom, ale duża część przecież tak.

Problem "pływającego" Nicko na TFP wystarczyło rozwiązać wydając składankę z trasy, bo na pewno dałoby się coś z tego skleić. Że nie byłaby to najlepsza rzecz pod słońcem? No trudno. Ale w ogóle by była.

Dobrze, że forma na RfYL jest dobra i mamy oficjalną zapowiedź materiału live, bo jeszcze znowu zrobiliby coś głupiego.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: ndz cze 07, 2026 9:50 pm Każda trasa Maiden jest profesjonalnie udokumentowana :) Może niekoniecznie wizualnie, ale już kilkanaście lat temu czytałem jakąś wypowiedź Steve'a, w której rzekł, że nagrywają każdy koncert. On ma tego całą kolekcję i potem słucha i analizuje te występy.
Tak, było to gdzieś mówione. Któryś z dźwiękowców w swoim filmiku o pracy na trasie też mówił, że ma nagrane wszystkie (?) koncerty z trasy.
Schizoid pisze: ndz cze 07, 2026 9:50 pmDobrze, że forma na RfYL jest dobra i mamy oficjalną zapowiedź materiału live, bo jeszcze znowu zrobiliby coś głupiego.
No zawsze mogą to zepsuć jak Meksyk.
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Pooch mówił podczas TFPT, że rejestrują wszystko. A faktycznie, robią to pewnie od bardzo, bardzo dawna.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Geri666 pisze: pt cze 05, 2026 12:50 pm https://www.youtube.com/watch?v=5JH8iSBeQik

cały Sweden Rock. Łapcie póki Rod nie skasował.
Nie ma. Moje trzy clipy też skasowane przez Smallpenisa i jeszcze warn wleciał na konto ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
nugz
SMERF MARUDA

Dla fanów wszystko! :mryellow:
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

krusejder pisze: pn cze 08, 2026 11:57 am
Geri666 pisze: pt cze 05, 2026 12:50 pm https://www.youtube.com/watch?v=5JH8iSBeQik

cały Sweden Rock. Łapcie póki Rod nie skasował.
Nie ma. Moje trzy clipy też skasowane przez Smallpenisa i jeszcze warn wleciał na konto ...
a najlepsze jest to, że chłop w komentarzach się zarzekał, że jemu Rod nie usunie :D
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

No to pora na moje zaliczenie tegorocznej trasy, padło na Amsterdam. Hala to jednak hala. I naprawdę mogę polecić koncerty w Ziggo Dome, świetna infrastruktura, a i nie czuć ogormu hali, czuje się że jest się blisko.
W zeszłym roku widziałem Maiden 2 razy, ma otwarciu trasy w Budapeszcie i na Graspopie. I nie ukrywam odczucia miałem dość mieszane. Po Budapeszcie byłem nieco rozczarowany setlistą, bo oczekiwania miałem spore, Graspop to festiwal więc zmęczenie i zupełnie inna atmosfera też zrobiły swoje.
Wczoraj za to szedłem z pełną wiedzą czego się spodziewać, jak to wszystko będzie wyglądać. Na spokojnie, bez emocji. A wróciłem zachwycony, świetny koncert, wybawiłem się jak mało kiedy. Niby wszystko się zna i widziało, ale frajda niesamowita. Czytałem tutaj wcześniej że Holendrzy niby bardzo stateczni, a naprawdę czuć było pełna zaangażowanie i przeżywanie koncertu, ale wszystko w pełnej kulturze bez przepychania się i podobnych. Kultury nie było tylko wtedy gdy ktoś chciał się przepychać do przodu, Holendrzy byli dość zasadniczy w tej kwestii.

Świetnie było usłyszeć Killers (choć mam wrażenie przez te wpadki Bruce'a na początku trasy skrócili grę tak żeby się nie mylił)
O Infinite Dreams wszyscy już pisali więc nie ma co dodawać.
Nawet Aces High wysłuchałem z radością, choć 3 zwrotka wokalnie brzmiała po prostu źle
Najmocniejszym punktem programu chyba jednak jest Powerslave.

Z największych plusów - mam wrażenie inaczej nagłaśniają perkusję. O ile tomy nadal mocno łupią i nie do końca mi leżą, o tyle stopa i werbel brzmią po prostu łagodniej. Rok temu pamiętam irytowało mnie ich łupiace brzmienie, teraz jest zdecydowanie lepiej.

Zobaczymy czy będzie jeszcze kolejna trasa. Szkoda jeśli byłby to koniec, ale jeśli tak i to byłby mój ostatni raz, to tym koncertem pożegnali się że mną w najlepszy możliwy sposób.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Bardzo dobry występ w Amsterdamie. Ciupkę niższa forma wokalna niż w Bratysławie, ale show zacne. Milo było w końcu zaliczyć halowy występ w tym roku. Duo IDreams plus Powerslave to muzycznie i wizualnie highlight tego setu.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Obczaiłem Asy z Amsterdamu. Ostatnia zwrotka to obok pierwszej połowy AH z Sofii najgorsze, co przydarzyło się na tej trasie. Oby w niedzielę było na podobnym poziomie, co wykon z Bratysławy.

Awatar użytkownika
kalectwo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: kalectwo »

W niedzielę będzie śpiewać drugi dzień z rzędu, więc :D
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Schizoid pisze: czw cze 11, 2026 1:36 pm Obczaiłem Asy z Amsterdamu. Ostatnia zwrotka to obok pierwszej połowy AH z Sofii najgorsze, co przydarzyło się na tej trasie. Oby w niedzielę było na podobnym poziomie, co wykon z Bratysławy.
niebezpiecznie zbliżamy się do tego poziomu :D

https://www.youtube.com/watch?v=TkTRV7vz06k
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Geri666 pisze: czw cze 11, 2026 4:35 pm
Schizoid pisze: czw cze 11, 2026 1:36 pm Obczaiłem Asy z Amsterdamu. Ostatnia zwrotka to obok pierwszej połowy AH z Sofii najgorsze, co przydarzyło się na tej trasie. Oby w niedzielę było na podobnym poziomie, co wykon z Bratysławy.

Jezus, dlaczego ja tego nie znałem xDDDD

Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Szkoda tej osoby obok 😅
nugz
SMERF MARUDA

W niedzielę nagrywają DLA FANÓW? ZA PIENIĄDZE? ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: czw cze 11, 2026 4:38 pm

Jezus, dlaczego ja tego nie znałem xDDDD
Klasyk przeca :lol:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Też nie znałem i właśnie odpaliłem, uśmiane :lol:
Awatar użytkownika
Sun Quench
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Sun Quench »

Pytanie do ludzi obeznanych albo z dobrą intuicją: Czy są jakieś szanse na obniżenie cen biletów, jakąś promocję na Edd Fest 11/07? Jak to się sprzedaje, wie ktoś? Słyszałem jakiś czas temu że słabo, sporo nachalnych na portalach reklam dostawałem ale już to ucichło, jak to teraz wygląda, już się nie boją o frekwencję? Bilet i tak kupię ze względu na zmianę w secie tylko jeszcze czekam na jakąś obniżkę...
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Były promki 4 za 3, pewnie jesscze jakieś się pojawia
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
ODPOWIEDZ