Ulubiony zespół heavy metalowy? (5 opcji max do wyboru)

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Wybierz 5 z nich albo mniej

Black Sabbath
4
6%
Judas Priest
8
13%
Iron Maiden
13
21%
Saxon
3
5%
Helloween
3
5%
Dio
2
3%
Ozzy Osbourne
0
Brak głosów
Manowar
2
3%
Savatage
2
3%
Metal Church
0
Brak głosów
Metallica (od Black album)
3
5%
Manilla Road
0
Brak głosów
Accept
3
5%
Running Wild
2
3%
King Diamond
1
2%
Mercyful Fate
2
3%
Gamma Ray
0
Brak głosów
Grave Digger
0
Brak głosów
Megadeth (Od Countdown do Cryptic)
3
5%
Blind Guardian
2
3%
Michael Schenker Group
0
Brak głosów
Hammerfall
0
Brak głosów
Sabaton
0
Brak głosów
Iced Earth
2
3%
W.A.S.P.
2
3%
Omen
0
Brak głosów
Danzig
0
Brak głosów
Alice in Chains
2
3%
Pantera
1
2%
Venom
1
2%
Motorhead
0
Brak głosów
Def Leppard
0
Brak głosów
Raven
0
Brak głosów
Inny (Jaki/e)
1
2%

Liczba głosów: 62

Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Ulubiony zespół heavy metalowy? (5 opcji max do wyboru)

Post autor: Caracalized »

Judas Priest!

Gdzieś tam z tyłu są Mercyful Fate, Portrait, Queensryche i może ten Black Sabbath, albo Sanctuary. Albo Iron Maiden.

Całościowo jakoś nie jestem fanem wielu tych zespołów, a bardziej pojedynczych płyt lub nawet i zaledwie utworów. Jeszcze z 10 lat temu Accept easily byłby w top5, a nawet i top3, ale po latach wokal Dirkschneidera wydaje mi się coraz bardziej kuriozalny, lecz utwory nadal lubię, po prostu z innym wokalem byłyby jeszcze lepsze, chociaż nie zaprzeczam, że dodaje on jakiejś oryginalności im. Manowar może bym jeszcze wcisnął do top10 (bo czy top5, nie wiem), ale że są chujami i mieli pedofila w składzie przez dobrą dekadę (o ile nie lepiej) to jakoś nie mam ochoty ich gdziekolwiek uwzględniać :mrgreen:
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zajzajer »

Logan chyba siedzi w kiciu jeszcze, miał dostać 25 lat (w stanach sie nie pierdola) ale dostał 5,5
Zajzajer on the Road 2026:
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Ale czy z Loganem czy nie, ja o tych ludziach chyba nigdy nic dobrego i pozytywnego nie słyszałem xD
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

No Adams poluje na zwierzęta to też nie jest fajne (Hetfield to samo zresztą, to jeden z powodów dlaczego od 2016 mieszka w Colorado)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Stare pizdy

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Obaj robią się za jakichś Macho (Adams oliwka na klacie) a Hetfield alkoholik (Który chodził na terapie kontroli gniewu) jakoś nie widzę, żeby taki Portnoy który również jest alkoholikiem robił takie rzeczy jak oni, on kocha zwierzęta, nawet jednego/dwa swoje zmarłe psy ma wytatuowane na ciele. Jedno trzeba przyznać Adamsowi (niezły z niego poliglota) zresztą DeMaio też gada w danym języku jak gdzieś są, to im się udało. No, ale każdy ma jakieś grzeszki, myślę, że większość z nas jakiegoś polowania nie toleruje, była nawet stronka kiedyś na fb - ''myśliwym ręki nie podaje/ nie podam''
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

To, że Hetfield poluje to słyszałem, przeogromny minus za to dla niego, bo poza tym wydaje się być całkiem w porządku kolesiem - no i kiedyś ponoć jakieś homofobiczne komentarze jeszcze rzucał, ale czy za to przeprosił kiedykolwiek czy nie to nie wiem, lecz Halford nadal jest jednym z jego ulubionych wokalistów, więc aż takim homofobem nie może być xDD

Natomiast nie słyszałem, aby Adams polował, ale teraz przynajmniej mam jeszcze większy powód ku temu, by tych ludzi nie lubić. Lubię ich muzykę, ale serio chyba ciężko natrafić na muzyków, których bardziej dałoby się znielubić. No, może Red Hot Chili Peppers jeszcze bardziej się da, bycie pedofilem i generalnym abuserem jest jednak jeszcze gorsze od bycia zwyczajnym dupkiem, a o ekstremalniejszych przypadkach to nawet nie chcę wspominać.

Jerry Cantrell też poluje, a przynajmniej kiedyś to robił z tego co kojarzę.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Tak, Adams poluje i jeszcze pierdolił (że jak zwierzę dostanie od niego (chyba łukiem poluje) to jakieś tam równe szanse muszą być i że albo dobija to zwierzę jeszcze raz zeby sie nie meczyło) pojebane, też lubie ich muzyke, Hetfielda bardzo lubię. Ale pojebane to jest.

To o Cantrellu nie słyszałem akurat
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Caracal masz:

Eric Adams, the frontman of the heavy metal band Manowar, is a passionate, lifelong bowhunter and outdoorsman. He often balances his music career with wilderness survival, frequently participating in podcasts and interviews to discuss ethical hunting and his love for nature

Known by the nickname "The bowhunter", Adams views hunting not just as a sport, but as an essential lifestyle. He was introduced to the outdoors at a young age by his father and has spent decades honing his skills.
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

Biorąc pod uwagę całokształt Manowar, nie zdziwiłbym się, gdyby to polowanie u Adamsa było kolejną pozą. Ale poza czy nie - wkurwia samo promowanie takiego gówna, zwłaszcza że ponad 70-letni dziadek z łukiem w lesie łatwo może pomylić dzika z dzieckiem.

W każdym razie - w wyniku oceny muzyki przez pryzmat tego, "jacy muzycy są prywatnie" trzeba by pewnie zezłomować połowę posiadanych płyt. Liczba kutasiarzy/pojebów (@Schiz - taki Jon Nodtveidt był mordercą, a hobbystycznie zabijał koty) w metalu jest bardzo długa (chciażby Ozzy czy Danzig żeby daleko nie szukać na szeroko pojętym poletku heavy). Zakładam jednak, że reszta Manowar nic nie wiedziała o upodobaniach Logana. Równie dobrze można się czepiać Priest, że trzymał w składzie Hollanda.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Jon Nodtvedit był geniuszem, śmieciem, a przy okazji pojebem, o czym już zdaję się pisałem tutaj na forum. Ja oddzielam dzieło od artysty, po prostu hobbystyczni myśliwi są dla mnie nędznymi pizdeuszami.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Nigdy nie odbierałem polowania za dyskwalifikujące, bardziej jako niefortunne hobby. Co innego bycie Red Hot Child Predatorem, czy zwyczajnie urodzonym, certyfikowanym fiutem, jak np. Mustaine. Oczywiście - wolałbym, żeby myśliwi znaleźli inną zajawkę.
ODPOWIEDZ