Manowar

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Manowar

Post autor: Caracalized »

Na Torwarze też chyba jeszcze był, ale tak, pedofil był na gitarze i w Spodku.

I w ogóle to był pierwszy i do tej pory ostatni raz, abym był na spodkowym koncercie z płytą podzieloną na GA i GC. Kto to organizował? Prestige MJM, którzy też dają wypierdolone ceny na organizowane przez siebie koncerty. Nie pamiętam ile dałem na ten Manowar, ale gdzieś jeszcze mam bilet w domu, ale było chyba z 40 zł różnicy między GA i GC, a ja jako, że chodziłem do szkoły i jakimś ultrasem Manowaru nie byłem (ale i tak uważałem siebie za fana) to wybrałem tańszą opcję.

Edit: Na forum szybko znalazłem, że to jednak było aż 100 zł różnicy, a nie jakieś 40 😂
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

johnny_o pisze: wt cze 16, 2026 11:53 pm Manowar play, nugz and Caracalized gay XD
Liczę że Carcalized się nawroci i przyjmiemy go do Krolestwa Stali. Nugz nie widze co pisze, ale jeśli jest wimpem to w ogóle mnie to nie dziwi, podczas ragnaroku Thor oddzieli wojów od wimpów.

HAIL AND KILL
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Serducho z rana kłuje - yoozek mnie ignoruje 😞

Caracal, to byl Spodek, na stówę ;)
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Dzosef ignoruje, nugz się przejmuje... Jak na wimpa przystało ;)
nugz
SMERF MARUDA

Tak, wrażliwa duszyczka ze mnie, ale nawet z tym - nie pozwoliłbym się wpakować w te gejowskie szmaty Mano ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

nugz pisze: śr cze 17, 2026 7:01 am Serducho z rana kłuje - yoozek mnie ignoruje 😞

Co to za poranna poezja?

Ja byłem w Spodku. Był to jeden z najdroższych i najsłabszych koncertów jakie w życiu widziałem. Nie wiem czy nie najsłabszy z tych, na które się wybrałem (czyli z pominięciem supportów i przypadkowo widzianych występów). Ale w Ostrawie czy w Polsce mógłbym dać im jeszcze szansę.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Mówią, że nie tylko o te skórzane stringi i tubkę wazeliny chodzi, ale również o miłość, wierność i braterstwo, czyż nie?
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

pz pisze: śr cze 17, 2026 8:15 am
Ja byłem w Spodku. Był to jeden z najdroższych i najsłabszych koncertów jakie w życiu widziałem. Nie wiem czy nie najsłabszy z tych, na które się wybrałem (czyli z pominięciem supportów i przypadkowo widzianych występów). Ale w Ostrawie czy w Polsce mógłbym dać im jeszcze szansę.
Aż tak słabo ten gig zapamiętałeś? Bo ja mimo wszystko wspominam go całkiem pozytywnie, wykonawczo było dobrze, to że poza samą muzyką czuć było nadmiernie wyjebane ego tych ludzi w całej hali (a może i nawet w całych Katowicach przy okazji?) to już inna sprawa 🤣
nugz
SMERF MARUDA

Caracalized pisze: śr cze 17, 2026 8:17 am Mówią, że nie tylko o te skórzane stringi i tubkę wazeliny chodzi, ale również o miłość, wierność i braterstwo, czyż nie?
A nie wiem, ale sounds gay :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Caracalized pisze: śr cze 17, 2026 8:21 am
pz pisze: śr cze 17, 2026 8:15 am
Aż tak słabo ten gig zapamiętałeś? Bo ja mimo wszystko wspominam go całkiem pozytywnie, wykonawczo było dobrze, to że poza samą muzyką czuć było nadmiernie wyjebane ego tych ludzi w całej hali (a może i nawet w całych Katowicach przy okazji?) to już inna sprawa 🤣
Tak. Wtedy sporo słuchałem Manowar. Pamiętam, że byłem strasznie najarany na ten koncert. I mocno nie spełnił oczekiwań. :)

Do tego kosztował mnie sporo kasy za bilety + paliwo do samochodu (pojechałem sam) + jakieś jedzenie. Wtedy miałem sporo skromniejsze fundusze na takie przyjemności, więc dość mocno to odczułem.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
nugz
SMERF MARUDA

Pamiętam chyba jakieś wyświetlone podziękowania na koniec, albo coś mi się pojebało. Zespół był trochę martwy na scenie, niewiele zaangażowania, a mieli roznieść Spodek. Byłem tam bardziej z ciekawości. Oglądanie oklejonych dajhardów, którzy za bardzo wzięli sobie do serduszka ten cały gimmick, zawsze mnie bawi ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Caracalized pisze: śr cze 17, 2026 8:17 am Mówią, że nie tylko o te skórzane stringi i tubkę wazeliny chodzi, ale również o miłość, wierność i braterstwo, czyż nie?
Oczywiscie ze tak, zwłaszcza o miłość do pięknych kobiet ktore zdobywasz w walce, do krzyku wrogow i do Odyna.

HAIL AND KILL
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
nugz
SMERF MARUDA

^Definitywnie to jeden z tych, o których wspomniałem wcześniej, tylko jeszcze musi zrobić masę ;)
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Recit The Thornographer »

To w końcu będzie mix albumów czy albumy w całości? Nie jestem jakimś fanem tego zespołu, a płyty lubię chyba najbardziej wybiórczo ze wszystkich zespołów, które kojarzę. To jest jakiś mix fajnego heavy z czymś, czego nie czaję. Ten WotW zaczyna się chyba fajnie, a potem pianino, ładny wokal i miałem kiedyś skojarzenie z Eltonem Johnem z piosenką z filmu Disneya, ale gorzej. Chyba na tej te płycie są fragmenty jakiejś opery? W całości live to musi być jakiś nuda, albo go skracają gdzieś o 1/3, albo pewnie połowa będzie z taśmy? Kings of Metal jako całość chyba lepszy, tytułowy, Blood of The Kings, Hail and Kill, chociaż jest tam ballada, która zawsze mi się kojarzy ze Scorpions, ale już dobra.

W każdym razie mix tych albumów byłby idealny, dla mnie to byłby atut :D No, oczywiście, gdyby wybrali heavy kawałki, a nie te drugie xD
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Manowar przynajmniej w latach 80' wydawał dobre płyty, ale niejednokrotnie z jakimiś głupimi zapychaczami jak na Hail to England to solo gitarowe albo basowe Sting of the Bumblebee na Kings of Metal, takiego paskudnego onanizmu chyba nawet panowie z Dream Theater by się powstydzili. Lecz poza tymi masturbacjami na tych płytach są naprawdę i świetne rzeczy. Do Louder Than Hell ten zespół ma niezłą dyskografię, a potem od Warriors of the World w górę niczego w całości nie słuchałem więc jak jest po tym 1996 nie mam pojęcia. Samo Warriors of the World United to oczywiście banger bangerów, poza tym jednym oczywistym utworem nic chyba świadomie nie słuchałem z XXI wieku, w Spodku oczywiście coś słyszałem, ale łatwo wyparłem z pamięci jak można się domyślić 😂
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Recit The Thornographer pisze: czw cze 18, 2026 6:39 pm To w końcu będzie mix albumów czy albumy w całości? Nie jestem jakimś fanem tego zespołu, a płyty lubię chyba najbardziej wybiórczo ze wszystkich zespołów, które kojarzę. To jest jakiś mix fajnego heavy z czymś, czego nie czaję. Ten WotW zaczyna się chyba fajnie, a potem pianino, ładny wokal i miałem kiedyś skojarzenie z Eltonem Johnem z piosenką z filmu Disneya, ale gorzej. Chyba na tej te płycie są fragmenty jakiejś opery? W całości live to musi być jakiś nuda, albo go skracają gdzieś o 1/3, albo pewnie połowa będzie z taśmy? Kings of Metal jako całość chyba lepszy, tytułowy, Blood of The Kings, Hail and Kill, chociaż jest tam ballada, która zawsze mi się kojarzy ze Scorpions, ale już dobra.

W każdym razie mix tych albumów byłby idealny, dla mnie to byłby atut :D No, oczywiście, gdyby wybrali heavy kawałki, a nie te drugie xD
Na trasie 2027 zapowiadają granie albumów w całości + wybór przebojów na każdym koncercie

Na Warriors jest aria Nessun dorma z opery Turandot Jakuba Pucciniego (tego od walizek). W naszych czasach jej najsłynniejszym wykonawcą był Lucjan Pavarotti. Wersja Eryka jest bardzo dobra

Ja chyba najbardziej lubię interpretacje p. Bjorlinga https://youtu.be/bUbA5y1hnFg?si=Vs2Rt1qqaHL2JSNY
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

Recit The Thornographer pisze: czw cze 18, 2026 6:39 pm To w końcu będzie mix albumów czy albumy w całości? Ten WotW zaczyna się chyba fajnie, a potem pianino, ładny wokal i miałem kiedyś skojarzenie z Eltonem Johnem z piosenką z filmu Disneya, ale gorzej. Chyba na tej te płycie są fragmenty jakiejś opery? W całości live to musi być jakiś nuda, albo go skracają gdzieś o 1/3, albo pewnie połowa będzie z taśmy? Kings of Metal jako całość chyba lepszy, tytułowy, Blood of The Kings, Hail and Kill, chociaż jest tam ballada, która zawsze mi się kojarzy ze Scorpions, ale już dobra.

Ale to nie będzie mix albumòw i nie będą grali WoTW (jako albumu, bo oczywiście tytułowy w setliście się znajdzie - to coś jak Fear dla IM - kawałek nagrany dość późno i must be na koncercie). Trasa obejmuje naprzemienne granie "Kings Of Metal" i " Fighting The World". Do tego będą grali największe szlagiery z innych wydawnictw. "Nessum Dorma" (czyli tego operowego kawałka z "Warriors") na koncercie nie będzie. Zakładam, że w Polsce mogą pokusić się o dwa gigi (jeden z "Fighting" i jeden z "Kings").
FotD = TOP5 albumów Maiden
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

Caracalized pisze: czw cze 18, 2026 6:48 pm a potem od Warriors of the World w górę niczego w całości nie słuchałem więc jak jest po tym 1996 nie mam pojęcia. Samo Warriors of the World United to oczywiście banger bangerów, poza tym jednym oczywistym utworem nic chyba świadomie nie słuchałem z XXI wieku, w Spodku oczywiście coś słyszałem, ale łatwo wyparłem z pamięci jak można się domyślić 😂
Warriors warto sprawdzić, bo oprócz kilku złych/bardzo złych zapychaczy i wspaniałego tytułowego, są tam jedne z najlepszych kawałków nagranych przez Manowar, z Call To Arms i House Of Death na czele.
FotD = TOP5 albumów Maiden
nugz
SMERF MARUDA

Z SamoWarem mam jak Karakal (Antek, świrze, gdzie są Karakale?!?!). Z Warriors znam Warriors, który nawet uznaję z tym pedalskim wierszykiem w środku. Zawsze będę fanem prostych środków przekazu, które walą w ryj :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Mówisz o tym, że "If I should fall in battle..." ?

ODPOWIEDZ