To dostanie nominację ode mnie xD
Manowar
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Caracalized
- -#Moonchild

Re: Manowar
Ten temat zawsze był dobrym generatorem zabawnych tekstów, nie jest to przypadek 
W końcu to temat o Królach.
A przy okazji słuchałam wczoraj Fighting. Wciąż to najsłabsza ze starych płyt. Zdecydowanie wybieram set z królami metalu.
A przy okazji słuchałam wczoraj Fighting. Wciąż to najsłabsza ze starych płyt. Zdecydowanie wybieram set z królami metalu.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Fajnie, że MAB nadal tam jest. Kiedy go ogłosili, to myślałem, ze to będzie szynki epizod. Facet musi mieć masę zabawy na scenie 
ten gejowski pride month rozkwita jak nigdy przedtem na sanktuarium ....
Czy nasze serwery są w Sosnowcu lub Dąbrowie?
Czy nasze serwery są w Sosnowcu lub Dąbrowie?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Sugerowałbym zmiane szatni w takim raziepz pisze: ↑pt cze 19, 2026 6:53 amNie widzę co piszesz, bo oczy pokryły mi się łzami wz. ..budzonymi nagłym atakiem śmiechu. Myślę, że Johnny chętnie nominowałby ten tekst w jakieś nowej kategorii, np. najbardziej epicki post. Jest to zaiste piękna historia , w której kobiety zostają na Instagramie gdzie ich miejsce, a w zatęchłej i zapoconej szatni kwitnie prawdziwa męska miłość obficie polana oliwką i zwieńczona obtarciami odbytu.
wypraszam sobieBon Dzosef pisze: ↑pt cze 19, 2026 10:25 am jak bedziesz się przebieral wsrod fanow Manowar to nikt ci nic nie obetrze![]()
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dobrze, że set caloplytowy nie jest w kolejnosci bo dwie ballady przeciete trzema minutami solo Joeya to byłoby jednak tragiczne dla dynamiki.
Ciekawe czy bedzie z tasmy opowiesc dziadka
Bon Dzosef pisze: ↑pt cze 19, 2026 10:56 amDobrze, że set caloplytowy nie jest w kolejnosci bo dwie ballady przeciete trzema minutami solo Joeya to byłoby jednak tragiczne dla dynamiki.
Ciekawe czy bedzie z tasmy opowiesc dziadka
Nie no Dzosef potrafią grać cały album w całości przecież. Kolega Martin ( kojarzysz może z X ) robił Londyn rok temu i tam pocisnęli Hail To England i Joey zagrał 5 minutowe solo na Basie które poprawił kolejnymi 10 minutami solo Black Arrows i ludzie zaczęli po browary wychodzić haha.
A MODLITWA Musi być. Ciemność, opowieść przy kominku, burza, huragan, deszcz i to pierdolniecie nagle :
Grandfather?
Yes?
Who were those four men?
Who were they?
THEY WERE THE METAL KINGS !!!!!!!!
Czuć w powietrzu że szykuje się bitwa o prawdziwy metal już w styczniu…
www.last.fm/user/darkfuneral18
- Frank Drebin
- -#Clansman

Piękne przerywniki pięknymi przerywnikami, ale jeżeli na koncercie faktycznie puszczą opowieść dziadka, to chyba wrócę do picia, bo ucieczka na browar stanie się jedyną rozsądną opcją.
FotD = TOP5 albumów Maiden
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To jest tak zajebiste przejscie jak dziadek to wykrzykuje i wjezdza riff do Blood of the Kings.Who were they?
Znajomi opowiadali kiedyś, że na jakims Magic Circle fescie chlopy na polu namiotowym jechali cala opowiesc dziadka z pamieci haha. Absolutny kult.
HAIL AND KILL
Wystarczyło spytać mnie na Mysticu to też bym ci poleciał całą powieść dziadkaBon Dzosef pisze: ↑pt cze 19, 2026 11:55 amTo jest tak zajebiste przejscie jak dziadek to wykrzykuje i wjezdza riff do Blood of the Kings.Who were they?
Znajomi opowiadali kiedyś, że na jakims Magic Circle fescie chlopy na polu namiotowym jechali cala opowiesc dziadka z pamieci haha. Absolutny kult.
HAIL AND KILL
To najważniejszy wiersz paskudnej epoki PRL. Też chciałbym go usłyszeć w jakiejś podniosłej, patetycznej rockowej wersji.krusejder pisze: ↑pt cze 19, 2026 12:25 am ManOwaR powinni zrobić numer z tekstem Zb Herberta "Przesłanie Pana Cogito"
https://poezja.org/wz/Zbigniew_Herbert/ ... ana_Cogito
Manowar mógłby oprzeć się na tłumaczeniu Miłosza:
https://www.visegradliterature.net/work ... _Mr_Cogito
Tymczasem to moja wersja próbna sprzed około 35-36 lat. To nawet nie jest demo, lecz zapisany szkic pomysłu wykonany paszczowo na zdezelowanej, niedającej się nastroić gitarze akustycznej, gdy byłem gówniarzem w okolicach matury.
To nie było do pokazywania publiczności lecz zapisanie, żeby nie zapomnieć.
Żadna wersja elektryczna nigdy nie powstała.
Wklejam tutaj, bo pewnie nigdy nie przyszłoby mi do głowy chwalić się tym w stosownym wątku.
Jeżeli ktoś lubi ten wiersz, może wytrzyma do końca? Albo wręcz przeciwnie.
Proszę nie krytykować mnie za offtop, bo są w tym wątku większe.
Można się śmiać - spoko, mam do tego dystans. Prawie już 40-letni.
https://soundcloud.com/jan-samajon/04-p ... al_sharing
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Ulubiony wiersz Jarosława Kaczyńskiego... Wytrzymałem do końca - fajna pamiątka, dzięki za wrzutę.
@Mad - ma Twoja wersja swój młodzieńczy urok
AI zrobiło taką, całkiem niezłą, wersję Przesłania https://youtu.be/rNhBaHDQtGE?si=rv5x7QHjgGD26lPI
AI zrobiło taką, całkiem niezłą, wersję Przesłania https://youtu.be/rNhBaHDQtGE?si=rv5x7QHjgGD26lPI
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Zuch!!!
To dziwne spotkać siebie sprzed ponad 30 lat. Wehikuł czasu prawie. Znalazłem te kasety parę lat temu.
Swoją drogą czy to już jutro Królowie Metalu ogłoszą ostateczną bitwę o prawdziwy True Metal w Polsce ?
Oby, choć na razie się bawią w teasowanie kolejnych krajów, dzisiaj wrzucili słowacką flagę.
Btw. tak sobie sprawdziłem, że na przyszły rok mają już 33 daty zapowiedziane, a jeszcze co najmniej kilka dojdzie. W ostatnim czasie raczej nie przekraczali 30 sztuk rocznie, więc może to być największą trasa od... 2002 roku.
Btw. tak sobie sprawdziłem, że na przyszły rok mają już 33 daty zapowiedziane, a jeszcze co najmniej kilka dojdzie. W ostatnim czasie raczej nie przekraczali 30 sztuk rocznie, więc może to być największą trasa od... 2002 roku.
- Frank Drebin
- -#Clansman