Run for Your Lives tour 2026 Europa i Reszta Świata

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Re: Run for Your Lives tour 2026 Europa i Reszta Świata

Post autor: johnny_o »

Jaki pech :shock:
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

Potwierdzam. Jestem w Paryżu. Koncert przerwano w połowie 2 minutes to Midnight. Chwilę wcześniej zapalily się glowne światła w hali. Do momentu przerwania koncert absolutna rewelacja. Bruce w bardzo dobrej formie. Natomiast ja po pół godzinie czekania wyszedłemz hali.....gdzieś podswiadomie zapachnialo mi sabotazem, a w dalszej kolejnosci terrorem, bo brak pradu na tego typu imprezach jest ultra rzadkością.

W Paryzu jest dziś 41 stopni. Wracajac, wyłaczyli linię RER E ( podmiejski pociąg) z uwagi na przegrzane tory.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
Psotnick
-#Invader
-#Invader

Post autor: Psotnick »

Nie zagrali 3 ostatnich kawałków. Wznowili po około 30 min. Ogólnie koncert do zapomnienia. Dziwna sytuacja. Z tego co mi Francuzi mówią nie mogli grać dłużej niż do 23:30
Ostatnio zmieniony pn cze 22, 2026 11:59 pm przez Psotnick, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

cezi pisze: pn cze 22, 2026 11:41 pm Potwierdzam. Jestem w Paryżu. Koncert przerwano w połowie 2 minutes to Midnight. Chwilę wcześniej zapalily się glowne światła w hali. Do momentu przerwania koncert absolutna rewelacja. Bruce w bardzo dobrej formie. Natomiast ja po pół godzinie czekania wyszedłemz hali.....gdzieś podswiadomie zapachnialo mi sabotazem, a w dalszej kolejnosci terrorem, bo brak pradu na tego typu imprezach jest ultra rzadkością.

W Paryzu jest dziś 41 stopni. Wracajac, wyłaczyli linię RER E ( podmiejski pociąg) z uwagi na przegrzane tory.
Masakra i nie dziwię się. Tyle już było dramatów we Francji że sam podświadomie bym miał stracha jakby siadł nagle prąd, zapaliły się światła itp.

Podobno bez bisów !

Jak kurwie w deszcz z tym DVD i sprzedażą biletow na Eddfest. Kara za brak filmu z Future Past.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Under Jolly Roger
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Under Jolly Roger »

Ciekawe czy będą lepić ten materiał z różnych koncertów czy zarejestrują coś na dalszym etapie trasy.
Dobrze, że nie wylosowali mnie do FTTB bo jeszcze bym pojechał do Paryża na waryjata i ostatecznie bym się bardzo zdenerwował na przebieg wydarzenia.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Jeśli chcą się trzymać koncepcji koncertu z jednego miasta, to powinni na szybko wynająć kamery na któryś z kolejnych gigów.

W najgorszym razie mają obraz z festiwali.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Psotnick
-#Invader
-#Invader

Post autor: Psotnick »

Schizoid pisze: wt cze 23, 2026 12:18 am Jeśli chcą się trzymać koncepcji koncertu z jednego miasta, to powinni na szybko wynająć kamery na któryś z kolejnych gigów.

Biorąc pod uwagę fakt że wiele ludzi pojechało do Paryża dlatego żeby mieć pamiątkę w postaci dvd, to niezbyt miłe rozczarowanie :)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Schizoid pisze: wt cze 23, 2026 12:18 am Jeśli chcą się trzymać koncepcji koncertu z jednego miasta, to powinni na szybko wynająć kamery na któryś z kolejnych gigów.

Grają multum podwójnych nocy w drugiej części trasy (Toronto, New Jersey, LA, Buenos Aires, Sao Paulo, Santiago, Brisbane, Auckland, Yokohama) więc myślę, że spokojnie skombinują ekipę w jednym z tych miast... Mają na to nawet blisko 5 mscy (do Japonii). A nagrywając dwa koncerty minimalizują ryzyko takich wpadek... Tak swoją drogą to mogli spokojnie zarejestrować 2 koncerty w tym samym venue w Paryżu rok temu i byłoby po temacie.... :B
mrfox
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: mrfox »

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem Bruca ale mają dogrywać bisy w Lyonie. W ogóle na 2 minutes włączyły się wszystkie światła na całą płytę jak przy wychodzeniu, a chwilę potem wszystko padło. Komunikaty co się dzieje tylko po francusku a lokalsi nieuki też słabo tłumaczyli
Ostatnio zmieniony wt cze 23, 2026 12:46 am przez mrfox, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Chyba najlepszy gig na trasie. Jakby zdecydowali się wydać, to IDreams, Hallowed czy Rime z Synem byłyby uwiecznione w odpowiedniej formie. Bruce w formie wokalnej zacnej. Podobał mi się attitude na twarzach, jak wrócili na scenę.

Koncert do zapamiętania. Mega upał (miało to swój klimat), zobaczyć jak przygotowali dodatkowy sprzęt na nagrywki (boxy z kamerami na płycie w kilku punktach). Mina Steva gdy w trakcie Hallowed techniczny powiesił mu kartkę na piciu (prawdopodobnie - „bez bisow dzisiaj” - bezcenny) - wkurzył się, zerwał i jakby przeklnął pod nosem. Ładnym obrazkiem było to, że długo siedział na podeście po wyjebaniu prądu, gdy reszta zeszła za scenę. Dopiero gdy poszedł po niego Ian, że to potrwa - zszedł wkurzony. Wracając, klaskał do tłumu, (jakby szacun - za czekanie w upale).

Było pchanie, mega spocony - czuję, że żyje :pijak:
No i… koncert bez Fear of the Dark :mryellow:
Awatar użytkownika
Kor
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Kor »

Jak dla mnie to na każdym koncercie powinni zamykać ludziom telefony w tych saszetkach
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Grubo było, telefon sobie wyjalem z yondra więc mogłem patrzec że nawet maszty gsm musiały nie działać, a sytuacje sledzilem patrzac czy działa wifi crew i służbowe na hali.

Mega szkoda bo byli w super formie
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

"Piękna katastrofa" akurat na rejestrowanej sztuce. Ciekawe czy to co nagrali zostanie finalnie na koncertówce.
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Wyjebało pewnie moc od tych przyjemnych lokalnych temperatur... Strasznie to był niefortunny wieczór :/
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Rock and roll.
Mogli sobie przypomnieć jak to było te 50 years back, jak zaczynali w małych salach i pewnie często coś trzeba było szyć na ostatnią chwilę, a nie że teraz wszystko zawsze cacy i podane na tacy, ze szlafroczkiem włącznie. Trzeba improwizować i uruchamiać Plan B, a emocje prosimy umieścić w muzyce :)

M.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Bogowie nad nami czuwają i darowali nam obecnej wersji Aces High na DVD <3
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Doskonałe!

M.
Załączniki
FOTD_Paris_2026.jpg
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Haha!
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Chyba najlepszy wykon od bardzo dawna, i wcale się nie nudzi i nie dłuży.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Wjechał oficjalny komentarz:

https://www.ironmaiden.com/la-defense/
ODPOWIEDZ