Zależy też pewnie od tego kto jakie ma oczekiwania. Dla mnie fundament takiej inicjatywy to sam KONCERT i jeśli nie różni się niczym od 35 innych na trasie, to dla mnie nie ma nic wyjątkowego w takim występie. Jasne, spoko że można popatrzeć na rekwizyty i zobaczyć czołg z A Matter.. ale dla mnie to byłoby za mało w stosunku do kosztów. Tak jak rozumiem ten brytyjski konserwatyzm Roda i Steve'a tak czasem trzeba dać coś fanom i odpalić jakąś akcję pod PR i obecność w Mediach. Kurde, ja sam w dniu koncertu śledziłem setlist.fm czy pojawi się jakiś Fear Of The Dark ( With Blaze Bayley on stage )nugz pisze: ↑śr lip 22, 2026 8:41 pm Rozumiem problemy logistyczne, i że to było na jakimś Wyjebiewie, i że drogo, ale kurwa, gdybym był turbo-fanem, to serio chyba bym był zadowolony. Te gemy z muzeum już robią robotę, jeśli ktoś mocno ryje w historii zespołu. A że dywan, na którym stoi perka w knajpie Nicko, ma więcej spontanu niż Maiden... No ma...![]()
Run for Your Lives tour 2026 Europa i Reszta Świata
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Run for Your Lives tour 2026 Europa i Reszta Świata
www.last.fm/user/darkfuneral18
Zaczęłam się zastanawiać czy to z nami jest coś nie tak, że jebiemy na ten festiwal, czy z ludźmi, którzy są nim zachwyceni.... Dickinson przez połowę koncertu super, a drugą....tak se(ładnie mówiąc), a Ci że best gig ever. xD
Pati, gdybyś dostała kamerą w twarz, też byś chwaliła 
Kev, to ja odwrotnie - gdybym zaliczył już regularny gig, tam jechałbym na wszystko inne, plus koncert
Ale fakt - brak BB ns scenie z zespołem to totalne dziadostwo. Są Jebanymi Dziadami. Ej, serio... Co jest nie tak z tymi kolesiami....
Kev, to ja odwrotnie - gdybym zaliczył już regularny gig, tam jechałbym na wszystko inne, plus koncert
Ostatnio zmieniony śr lip 22, 2026 9:26 pm przez nugz, łącznie zmieniany 3 razy.
Znaczy ja nie jebię tego festiwalu, bo sam w sobie gig Maiden to zawsze fantastyczne przeżycie. Po prostu to była gigantyczna szansa która została spektakularnie zmarnowana i tyle. Brak gości, sztywna setlista, średnie supporty, krótki gig Blaze'a, bardzo słaba forma wokalna chorego Bruce'a, scena która była daleko od publiki, problemy organizacyjne.. Die-Hardzi sami mówią że ten koncert nie był w top 5 tej trasy.
Zresztą większość fanbase'ów jest taka że strach coś skrytykować, bo zaraz bedą gromy że jest się malkonentem itp
Kev, przecież lokalnie masz to samo. Niedawno, "marną prowokacją" było napisanie, że dla kogoś Priest jest lepszym zespołem hm niż IM. Serio, trzeba się z tego tłumaczyć, bo motywem przewodnim jest tutaj Maiden? 
Ostatnio zmieniony śr lip 22, 2026 10:47 pm przez nugz, łącznie zmieniany 1 raz.
Po tym jak w zeszłym roku w żaden sposób nie uwzględnili byłych członków (choćby przebitki zdjęć DiAno na Killers, w końcu mają telebimy....), to nie spodziewałam się czegoś więcej po ich koncercie na tym feście. Ze wszystkich moich koncertów Maiden ten zdecydowanie jest gdzieś na końcu listy. Poza tym, jak już pisałam, organizacja to był dramat....
Przecież to norma... ile ludzi chwali koncertowkę z Meksyku? 
Fanatycy są zaślepieni i odklejeni.
Fanatycy są zaślepieni i odklejeni.
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Zachwycone sa:
- normiki ktore poszły na Maiden pierwszy-drugi raz
- odklejency z fc ktorzy nawet jak coś jest źle to mowia że jest dobrze
- odklejency z fc ktorzy chodza tylko na Maiden
- dziennikarze ktorzy muszą się jarac żeby dalej dostawac akry
Też prawda - nawet śmierć to za mało żeby zerwać ze schematemPati pisze: ↑śr lip 22, 2026 9:31 pm Po tym jak w zeszłym roku w żaden sposób nie uwzględnili byłych członków (choćby przebitki zdjęć DiAno na Killers, w końcu mają telebimy....), to nie spodziewałam się czegoś więcej po ich koncercie na tym feście. Ze wszystkich moich koncertów Maiden ten zdecydowanie jest gdzieś na końcu listy. Poza tym, jak już pisałam, organizacja to był dramat....
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Bardzo smutna konstatacja, ale jakże prawdziwa.
Na szczęście NZHMNZ dopłacił grafikowi, który zrobił symboliczny tribute Paulowi, jak i Ozzy'emu.
Natomiast podtrzymuję, że ten recap EddFestu bardzo mi się podoba w kwestii atrakcji dla żelaznych maniaków. Pewnie starsi fani szczególnie doceniali i sentymentalnie patrzyli na te elementy sceny, które kiedyś widzieli ze znacznie dalszej odległości.
Natomiast podtrzymuję, że ten recap EddFestu bardzo mi się podoba w kwestii atrakcji dla żelaznych maniaków. Pewnie starsi fani szczególnie doceniali i sentymentalnie patrzyli na te elementy sceny, które kiedyś widzieli ze znacznie dalszej odległości.
Że wy jeszcze oczekujecie wyjścia ze strefy komfortu od tego zespołu jak tam trwała walka o ID gdzie szef marzył o zagraniu Only 
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Jeszcze strasznie chciał wrzucić do seta The Evil That Men Do ale nie wrzucił bo.. no bo lepsze było zarzynanie Bruce'a na Aces High na bisach
- Frank Drebin
- -#Clansman

Zakładam, że oni mogą nawet nie zdawać sobie sprawy, że Bruce niedomaga, studyjnie też. Z wiekiem traci się słuch, opinii w necie nie czytają (oprócz "naszego" Harrisa), a pewnie nikt z otoczenia nie odważy się im powiedzieć, że coś jest nie tak 
FotD = TOP5 albumów Maiden
- johnny_o
witam frank ja wszystko czytam i nawet screeny robie pozdrawiam
Steve, urocze te przytulańce z Blejzem w błocie. Jezuska w sercu nie macie, że nie zaprosiliście go na scenę. Przestań w końcu słuchać Smallwooda.
- johnny_o
witam nugz nieprawda to rod slucha mnie a blaze sam nie chcial z nami wystapic pozdrawiam
No ok, ale zakładam, że byłeś w tym roku na Maiden - to sprecyzuj co jest "nie tak" na żywo? IMO są dobrze naoliwioną maszyną i pewnie większość osób co były np w Bratysławie czy Czechach, się z tym zgodzi. Są problemy z Aces High - już w Budapeszcie krzyczałem słynne :Why Aces High?: do Roda ale nie do końca wiem, czego od nich oczekujesz - przez AH czy studyjne niedomogi mają iść na emeryturę?Frank Drebin pisze: ↑czw lip 23, 2026 10:30 pm Zakładam, że oni mogą nawet nie zdawać sobie sprawy, że Bruce niedomaga, studyjnie też. Z wiekiem traci się słuch, opinii w necie nie czytają (oprócz "naszego" Harrisa), a pewnie nikt z otoczenia nie odważy się im powiedzieć, że coś jest nie tak![]()
Dodam, że nie bronię tu tego zacietwierzenia w secie itp, ale bronię ich formy koncertowej i chęci robienia tak dużych tras w tym wieku. Poza tym Maiden to nie tylko wokal Bruce'a.