28/07/2026 - Judas Priest - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 28/07/2026 - Judas Priest - Warszawa
Na TM cały Torwar rzeczywiście szary. Po kiepskiej sprzedaży w Łodzi - sam wyrwałem wtedy trybuny za stówę - liczyłem, że bez problemu poczekam na obniżki, a tu (nieoficjalny?) sold out. Czyżby magia nazwy trasy zrobiła swoje? "Shield of Pain" zwiastowało skupienie na dwóch albumach, tutaj też raczej jednoznacznie. "Defenders..." to moja ulubiona płyta JP i liczyłem, że się pojawię, a tu niewypał.
Czym Wy się przejmujecie, przecież i tak włączą płytę i wybrane sektory 
O, poszło ekspresowo
O, poszło ekspresowo
No niestety, pewnie będą takie szybkie serie wypuszczane i trzeba koczować 
Ułamek sekundy temu udało się kupić na płytę 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Gratki! Ja zdążyłem zobaczyć na niebiesko, ale jak kliknąłem to było już niedostępne. Co to kurwa jest?!
Be Quick or Stay at Home! 
Dalej się dziwię, dlaczego niektórzy tak bardzo przecieniają kwestie setu czy nazwy trasy, a tak bardzo nie doceniają głównego czynnika wpływajacego na sold out, czyli wielkości haliShin pisze: ↑pt lip 24, 2026 9:59 am Na TM cały Torwar rzeczywiście szary. Po kiepskiej sprzedaży w Łodzi - sam wyrwałem wtedy trybuny za stówę - liczyłem, że bez problemu poczekam na obniżki, a tu (nieoficjalny?) sold out. Czyżby magia nazwy trasy zrobiła swoje? "Shield of Pain" zwiastowało skupienie na dwóch albumach, tutaj też raczej jednoznacznie. "Defenders..." to moja ulubiona płyta JP i liczyłem, że się pojawię, a tu niewypał.
Po drugie, set czy nazwa trasy ma duże znaczenie dla tego paru % fanów, którzy dany zespół widzieli po kilka razy i mogą sobie stwierdzić "teraz nie pójdę, bo mi set nie pasuje, ale jakby grali x to bym pojechał". Dla większości fanów ma znaczenie przede wszystkim:
1. Marka/popularność zespołu
2. Miejsce
3. Termin
4. Ceny biletów
Jak ktoś jest z Warszawy i Priest nigdy nie widział, a chciał raz zobaczyć, to ma pierwszą i pewnie ostatnią okazję w życiu. To czy kilka slotów w secie będzie akurat z tej a nie innej plyty, ma już marginalne znaczenie, większość największych hitów i tak zagrają. Ile jest przecież w dyskusji w temacie Scorpionsów, którzy klepią rok w rok to samo i hale dalej się sprzedają.
Nie no, jasna sprawa że Atlas a Torwar to trochę inny kaliber, i że w AA mogło być wtedy więcej ludzi.Mr. M pisze: ↑pt lip 24, 2026 11:35 amDalej się dziwię, dlaczego niektórzy tak bardzo przecieniają kwestie setu czy nazwy trasy, a tak bardzo nie doceniają głównego czynnika wpływajacego na sold out, czyli wielkości haliShin pisze: ↑pt lip 24, 2026 9:59 am Na TM cały Torwar rzeczywiście szary. Po kiepskiej sprzedaży w Łodzi - sam wyrwałem wtedy trybuny za stówę - liczyłem, że bez problemu poczekam na obniżki, a tu (nieoficjalny?) sold out. Czyżby magia nazwy trasy zrobiła swoje? "Shield of Pain" zwiastowało skupienie na dwóch albumach, tutaj też raczej jednoznacznie. "Defenders..." to moja ulubiona płyta JP i liczyłem, że się pojawię, a tu niewypał.. Może na twardych liczbach będzie to łatwiej zobaczyć: przy standardowym układzie sceny do Tauron Areny wchodzi ok. 17 tys. ludzi, do Atlas Areny 11 tys., a do Torwaru 6 tys. Ta "kiepska sprzedaż w Łodzi" to dalej mogło być więcej sprzedanych biletów niż dopchany kolanami Torwar.
Po drugie, set czy nazwa trasy ma duże znaczenie dla tego paru % fanów, którzy dany zespół widzieli po kilka razy i mogą sobie stwierdzić "teraz nie pójdę, bo mi set nie pasuje, ale jakby grali x to bym pojechał". Dla większości fanów ma znaczenie przede wszystkim:
1. Marka/popularność zespołu
2. Miejsce
3. Termin
4. Ceny biletów
Jak ktoś jest z Warszawy i Priest nigdy nie widział, a chciał raz zobaczyć, to ma pierwszą i pewnie ostatnią okazję w życiu. To czy kilka slotów w secie będzie akurat z tej a nie innej plyty, ma już marginalne znaczenie, większość największych hitów i tak zagrają. Ile jest przecież w dyskusji w temacie Scorpionsów, którzy klepią rok w rok to samo i hale dalej się sprzedają.
Ostatnio JP goszczą u nas często, Łódź logistycznie jest łatwa do trafienia do i z (Atlas szczególnie, bo pod samym dworcem), więc założyłem że spora część fanów będzie wtedy w Atlasie, a jak zobaczyłem pustki w AA to stwierdziłem że fani mają przesyt. Jak widać naiwnie, i o ile akurat nie trafię na możliwość zakupu, to mnie ominie
Zostają wspomnienia łódzkiego i Tauronu z UH i Saxon
ta trasa nie będzie skupiona na Defenders, będzie przekrój z lekkim winkiem w stronę rocznic SWoD i Turbo
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Hej. Mam jeszcze jeden bilet GA na sprzedaż. Face value.
Nieaktualne
Ostatnio zmieniony pn lip 27, 2026 3:06 pm przez kalectwo, łącznie zmieniany 1 raz.
Dla zainteresowanych merchem:
- Wzory koszulek całkiem spoko. Wszystko nawiązujące do grafiki trasowej. Żadnych festyniarskich wzorów. Kolory czarne i ciemny granat.
- Co do jakości cieżko się wypowiedzieć. @Caracalized kupił jedną, więc może do wtorku przetestuje
- Ceny w Halle:
bluza - 90E
tshirt - 50-55E
czapka - 35E
płyta - 15E (o ile dobrze widziałem pasudna tekturka)
- Wzory koszulek całkiem spoko. Wszystko nawiązujące do grafiki trasowej. Żadnych festyniarskich wzorów. Kolory czarne i ciemny granat.
- Co do jakości cieżko się wypowiedzieć. @Caracalized kupił jedną, więc może do wtorku przetestuje
- Ceny w Halle:
bluza - 90E
tshirt - 50-55E
czapka - 35E
płyta - 15E (o ile dobrze widziałem pasudna tekturka)
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Caracalized
- -#Moonchild

Tak, paskudna tekturka, może po otwarciu będzie lepiej, no ale najważniejsze jest to jak ta wersja Sad Wings of Destiny w ogóle brzmi, o czym przekonam się nie wcześniej niż w środę jak będę w domu już. I koszulka już jest testowana 
Caracalized pisze: ↑pn lip 27, 2026 8:54 am Tak, paskudna tekturka, może po otwarciu będzie lepiej, no ale najważniejsze jest to jak ta wersja Sad Wings of Destiny w ogóle brzmi, o czym przekonam się nie wcześniej niż w środę jak będę w domu już. I koszulka już jest testowana![]()
To dawaj znać, będę wiedział czy we wtorek się skusić na którąś
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Caracalized
- -#Moonchild

Na razie powiem tyle, że jest mi wygodnie w niej
I ja wziąłem rozmiar L, M pewnie lepiej by na mnie pasowało, ale mogłoby nie być tak wygodne, więc czasem te dodatkowe centymetry czy milimetry mają znaczenie xD I też wziąłem L, bo nigdy nie wiadomo jak z tymi rozmiarówkami jest, sporo emek na mnie wchodzi bez większego problemu, a są i takie co ledwo co.
Dla mnie tegoroczny merch bieda, może kupi się pod koniec roku za 50 zł 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Francois I
- -#Prisoner

Jest już rozpiska godzinowa?
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Live nation to idzie chyba na rekord w tym roku z tymi czasowkami. Może niech w srode wrzuca