Run for Your Lives tour 2026 Europa i Reszta Świata

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Re: Run for Your Lives tour 2026 Europa i Reszta Świata

Post autor: Frank Drebin »

remi pisze: pt lip 24, 2026 11:34 am
Frank Drebin pisze: czw lip 23, 2026 10:30 pm Zakładam, że oni mogą nawet nie zdawać sobie sprawy, że Bruce niedomaga, studyjnie też. Z wiekiem traci się słuch, opinii w necie nie czytają (oprócz "naszego" Harrisa), a pewnie nikt z otoczenia nie odważy się im powiedzieć, że coś jest nie tak :mryellow:
No ok, ale zakładam, że byłeś w tym roku na Maiden - to sprecyzuj co jest "nie tak" na żywo? IMO są dobrze naoliwioną maszyną i pewnie większość osób co były np w Bratysławie czy Czechach, się z tym zgodzi. Są problemy z Aces High - już w Budapeszcie krzyczałem słynne :Why Aces High?: do Roda ale nie do końca wiem, czego od nich oczekujesz - przez AH czy studyjne niedomogi mają iść na emeryturę? :lol:
Dodam, że nie bronię tu tego zacietwierzenia w secie itp, ale bronię ich formy koncertowej i chęci robienia tak dużych tras w tym wieku. Poza tym Maiden to nie tylko wokal Bruce'a.
Absolutnie bym ich nie wysyłał na emeryturę, jeżeli chodzi o granie na żywo, nigdzie tego nie sugerowałem. Chciałbym, żeby koncertowali jak najdłużej. Studyjnie to już inna sprawa - nie spodziewam się już po nich stworzenia choćby przyzwoitego albumu, mogliby już nie nagrywać, jeżeli ma to kolidować z trasą lub ją opóźniać.

Na kocertach w roku byłem razy dwa i oba były bardzo, bardzo dobre. Ale spokojnie można i uważać IM za ulubiony zespół (mimo że nie nagrali dobrej płyty od ponad 20 lat), i czerpać wielką frajdę z koncertów, i dostrzegać spore niedoskonołaści wokalne (które nie mają krytycznego znaczenia w kontekście pozytywów).
FotD = TOP5 albumów Maiden
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

remi pisze: pt lip 24, 2026 11:34 am
Frank Drebin pisze: czw lip 23, 2026 10:30 pm Zakładam, że oni mogą nawet nie zdawać sobie sprawy, że Bruce niedomaga, studyjnie też. Z wiekiem traci się słuch, opinii w necie nie czytają (oprócz "naszego" Harrisa), a pewnie nikt z otoczenia nie odważy się im powiedzieć, że coś jest nie tak :mryellow:
No ok, ale zakładam, że byłeś w tym roku na Maiden - to sprecyzuj co jest "nie tak" na żywo? IMO są dobrze naoliwioną maszyną i pewnie większość osób co były np w Bratysławie czy Czechach, się z tym zgodzi. Są problemy z Aces High - już w Budapeszcie krzyczałem słynne :Why Aces High?: do Roda ale nie do końca wiem, czego od nich oczekujesz - przez AH czy studyjne niedomogi mają iść na emeryturę? :lol:
Dodam, że nie bronię tu tego zacietwierzenia w secie itp, ale bronię ich formy koncertowej i chęci robienia tak dużych tras w tym wieku. Poza tym Maiden to nie tylko wokal Bruce'a.
Nikt Maiden nie obraża, to dalej fantastyczna koncertowa maszyna. Ja się na przykład podśmiechuje trochę ze Steve'a że powtarza raz na jakiś czas w wywiadach że chciałby zagrać Only The Good.. i przywróciłby do setu The Evil, a potem i tak wrzuca Aces High które męczy i zespół i widzów.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

nugz pisze: czw lip 23, 2026 5:37 pm Pewnie starsi fani szczególnie doceniali i sentymentalnie patrzyli na te elementy sceny, które kiedyś widzieli ze znacznie dalszej odległości.
Różnie ludzie podchodzą. Ja, na przykład, miałem to kompletnie w dupie. A jestem starszym fanem :lol: Dla mnie liczy się wyłącznie muzyka.
Co uderzyło mnie w tych elementach, to potworna tandeta. Taki wystrój cyrku. Gips oklejony siatką i pomalowany złotolem. Jezusek ze szopki. Na scenie, w światłach, wygląda lepiej. Na surowo z bliska - popelina.

M.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Ja to rozumiem, że wieje tandetą, ale i tak nigdzie indziej tych fantów pewnie nie zobaczysz ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

beaviso pisze: ndz lip 26, 2026 2:21 am
nugz pisze: czw lip 23, 2026 5:37 pm Pewnie starsi fani szczególnie doceniali i sentymentalnie patrzyli na te elementy sceny, które kiedyś widzieli ze znacznie dalszej odległości.
Różnie ludzie podchodzą. Ja, na przykład, miałem to kompletnie w dupie. A jestem starszym fanem :lol: Dla mnie liczy się wyłącznie muzyka.
Co uderzyło mnie w tych elementach, to potworna tandeta. Taki wystrój cyrku. Gips oklejony siatką i pomalowany złotolem. Jezusek ze szopki. Na scenie, w światłach, wygląda lepiej. Na surowo z bliska - popelina.

M.
Widzialem foty w nocy to fajnie podswietlili, ale no co to był za problem żeby wrzucic to muzeum do kilku dużych namiotow, dodac muzykę i oswietlenie
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
jacob1
-#Invader
-#Invader

Post autor: jacob1 »

Bon Dzosef pisze: ndz lip 26, 2026 11:41 am ale no co to był za problem
Problem organizacyjny :lol:
ODPOWIEDZ