22.04.2027. Warszawa, Progresja
Gdyby nie oni, industrial metal byłby w innym miejscu. Co więcej, metal w kategorii „open” z lat 90. również byłby w innym miejscu. Ministry są prawdziwymi legendami – zawsze bezkompromisowi, zawsze gotowi stanąć do walki z niesprawiedliwością świata i rządzących nami krawaciarzy. Koncert Amerykanów w Progresji będzie godnym, wzruszającym pożegnaniem. Jako support wystąpią teutońskie legendy industrialu z Die Krupps.
MINISTRY (USA) industrial metal, industrial rock:
To smutne, że Ministry finiszują, ale z drugiej strony… cieszymy się, że będzie co wspominać. Ich kariera obfitowała w masę cudownych momentów, zostawili po sobie tonę świetnych płyt, a na żywo kąsają bez opamiętania. Nie omińcie tego koncertu, pożegnajmy ich godnie – dokładnie na to zasługują.
DIE KRUPPS (Niemcy) industrial rock, industrial metal, EBM:
Wystartowali, grając coś na przecięciu mechanicznego noise’u, krautrocka czy synthpopu… by przeskoczyć w chropowaty industrialny rock/metal z rytmiką zapożyczoną z EBM. Die Krupps roztańczą was i zdrowo wam przyłożą, polecamy!
Kiedy: 22 kwietnia (czwartek) 2027
Gdzie: Warszawa @ Progresja, Fort Wola 22
Bilety: 179/189 zł – przedsprzedaż, 210 zł – w dniu koncertu
Organizator: Knock Out Productions
22/04/2027 - Ministry + Die Krupps - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
22/04/2027 - Ministry + Die Krupps - Warszawa
Ostatnio zmieniony sob lip 25, 2026 10:08 am przez Teddy123, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: 22/04/2027 - Ministry + Die Krupps - Warszawa
Studyjnie lubię Ministry, ale tak jak było pisane rok temu po Silesia Noise. Koncert jest instrumentalny + wokal z taśmy z kiepskim lip synciem.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
No to będzie w końcu okazja raz zobaczyć wujka Ala na żywo. Po opiniach po jego poprzednim koncercie w Polsce oczekiwania mam raczej minimalne.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Widziałem kiedyś na graspopie, tragedia
Widziałem na Brutalu i akurat mnie bawiło. Strasznie dziwny performance.
www.last.fm/user/darkfuneral18
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Jak pożegnanie to chętnie odhaczę, tym bardziej że z Die Krupps - poprzednio byli tego samego dnia co Die Toten Hosen.