Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Judas Priest

Post autor: Schizoid »

No ale z drugiej strony: są płyty, które wpływ na scenę miały, ale jednocześnie nie sądzę, by ten czynnik stanowił wartość per se. Ja tak mam np. z Master of Puppets. To jest niewątpliwie wpływowy krążek, takie Iced Earth zbudowało na nim sporą część swojego stylu i dyskografii, notorycznie pojawia się we wszelkich zestawieniach płytowych, masa artystów stawia go jako punkt odniesienia. Mi przelatuje tak o, totalnie się nim nie jaram, choć obiektywnie to na pewno jest ważny album i dla thrashu i dla metalu w ogóle, ale za zasługi dla sceny nie będę mu przyznawał punktów.

Jeśli ktoś poznaje muzykę "na ślepo", bez Wikipedii, bez biografii zespołów (co zresztą w Polsce było swego czasu powszechne), to koniec końców ocenie podlega wyłącznie zawartość muzyczna płyty. Wydaje mi się, że specyfika wydawnictw rockowych w dużej mierze opiera się na, co do zasady, autonomicznym ich charakterze. Kontekst bywa przydatny i niekiedy wyjaśnia pewne rzeczy, ale sam w sobie jest jedynie tłem.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Rob skończył dziś 75 lat. Nie ma co, kwalifikowany heavymetalowy dziadek :P

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Stówka! I do końca na scenie ;)
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

75 lat! W takim wieku to nawet ksiądz proboszcz musi obowiązkowo złożyć rezygnację z urzędu na ręce biskupa :mryellow:

Do setki! I do następnego gigu w naszym pięknym kraju!
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Rob refuses to suck, i proszę bez głupich żartów ;)

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Klasa!
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Cold pisze: wt sie 25, 2026 9:54 pm 75 lat! W takim wieku to nawet ksiądz proboszcz musi obowiązkowo złożyć rezygnację z urzędu na ręce biskupa :mryellow:

Do setki! I do następnego gigu w naszym pięknym kraju!
Judasz był wyświęcony na biskupa, więc jakkolwiek 75 lat pozostaje wiekiem kanonicznym, to Ojciec Święty może mu wstrzymać emeryturkę jeszcze na 5 lat.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

zmiana w setliście w Puli
Spoiler
No Surrender za Valhallę
pewnie pod urodziny ;)
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Caracalized »

Wow, nie wierzyłem już kompletnie, że dojdzie do jakichkolwiek zmian na tej trasie, ale jak to może być jednorazowa zmiana na jeden gig zaledwie to trochę słabo. A jak nie, to czekam jak zbierze mi się kolejny kawałek do kolekcji za dwa tygodnie; nigdy nie byłem jakimś fanem tego utworu, no ale to zawsze coś innego.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zobaczymy, jak się sytuacja rozwinie. To jest numer idealny pod tak symboliczną świeczkę na torcie Roba, więc nie zdziwię się, jeśli na pojedynczym wykonie się skończy.

Awatar użytkownika
kalectwo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: kalectwo »

Ogłoszona data na Helsinki w przyszłym roku, zatem wygląda na to, że znowu będą koncertować w Europie. Z nową płytą?
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tak

Awatar użytkownika
Caracalized
-#Assassin
-#Assassin

Tak, było już o tym pisane na forum. Czyta się czy nie czyta to co tu się pisze? xD
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

No to szanse na Mystic 2027 rosną zdecydowanie. Może już jakoś w październiku się przekonamy.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Assassin
-#Assassin

Ja to wybiorę się na jakieś dwie lub trzy halówki i mi wystarczy, o ile do tego czasu dożyję, bo na razie czuję się tak jakbym miał lada moment umrzeć.
Awatar użytkownika
kalectwo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: kalectwo »

Caracalized pisze: pt sie 28, 2026 11:39 am Tak, było już o tym pisane na forum. Czyta się czy nie czyta to co tu się pisze? xD
Czasem się czyta, a czasem przegląda powierzchownie :D
ODPOWIEDZ