Saxon
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Saxon
chciałbym, zwłaszcza w naszej części Europy
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Mi z kolei zupełnie odechciało sie Saxon na żywo, jeśli nie zrobią znowu czegoś w stylu Wheels of Steel na żywo. Na zestaw nowe+kotlety chyba już mi się nie chce.
Johnny, ty śpisz? Zapisz sobie 2 września w kajeciku 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Singiel, pewnie album też pokażą, a może i daty
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Saimon1995
- -#Moderator

Nowy numer: https://www.youtube.com/watch?v=Asxj77ZerRg
Bardzo typowy i przewidywalny XXI-wieczny Saxon, ale to wcale nie wada. "Crack the heavens, split the sky" bardzo ładnie kończy refren. W pierwszych dwóch wersach Byford trochę nie domaga, ale później leci już standardowym Biffowym. Oby to nie wróżyło jakiegoś spadku formy, lub - co gorsza - zdrowia.
Spoko piosenka, ale zachwycony nie jestem. Na ostatniej płycie byłby to jeden z gorszych utworów. Do Gilotyny czy tytułowego to by się nie umywał.
Bardzo długie oczekiwanie na album, to jest niemalże 5 miesięcy.
Bardzo długie oczekiwanie na album, to jest niemalże 5 miesięcy.
Do Gilotyny na pewno, ale moim zdaniem Gilotyna to był najlepszy numer Saxon od 20 lat. Choć racja, że nowy nie wyróżniałby się na HF&D. Z drugiej strony na singla ostatnio poszło też chyba Roswell, które wybitne nie jest, więc obstawiam że najbardziej soczyste mięcho nie zostanie podane przed premierą.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Numer z generatora Saxon, wiadomo, ale dokładnie tego oczekiwałem. Też jestem wielkim fanem Gilotyny, a jeszcze bardziej 1066, i ten numer nie ma do nich podjazdu, ale w stosunku do Roswell nie ma wstydu.
Z generatora jest również okładka i bardzo podobna kolorystycznie do poprzedniej, ale też mi odpowiada
Tracklista poza mitologią zapowiada sporo historii, jak to u Biffa, i wierzę że na albumie znajdzie się choć jedna perełka.
1. The Flight of Pegasus
2. Medusa
3. Gods of Thunder
4. Blood Moon Rising
5. The Bloody Tower (The Ballad of Anne Boleyn)
6. Remember The Alamo
7. Metal Machine
8. Temple of Rock
9. Take the Sword from the Stone
10. MI5
Z generatora jest również okładka i bardzo podobna kolorystycznie do poprzedniej, ale też mi odpowiada
1. The Flight of Pegasus
2. Medusa
3. Gods of Thunder
4. Blood Moon Rising
5. The Bloody Tower (The Ballad of Anne Boleyn)
6. Remember The Alamo
7. Metal Machine
8. Temple of Rock
9. Take the Sword from the Stone
10. MI5
#johnny2026
#SilneRamięPrawa
#SilneRamięPrawa
Nowy numer Saxon? Majestatyczny i soczysty riff, świetny wokal Biffa (opowiadający historię), nośny refren, sekcja elegancko wspierająca i wypełniając przestrzeń między gitarami i wokalem, przyjemne sola osadzone w numerze, zero przynudzania - max 5 minut numer.
Dobra, idę słuchać
Dobra, idę słuchać
www.MetalSide.pl