zaznaczyłem ze mam złudzeniahttp://muzyka.onet.pl/mr,1102487,wiadomosci.html pisze:Pink Floyd znów na scenie?
"Sunday Mirror" donosi, że Pink Floyd planują zagrać jeden koncert w ramach imprezy "Live 8"?
Pink Floyd
"Live 8" organizowany jest przez Sir Boba Geldofa. Pertraktuje on podobno z Pink Floyd, by grupa pojawiła się na scenie 2 lipca i dała show na 20-lecie swojej działalności.
"Wykonano już cały szereg telefonów w tej sprawie. Bob ma nadzieje, że uda nam się do tego doprowadzić" – mówi informator gazety o próbach doprowadzenia do reaktywacji słynnej grupy.
Internetowa strona "Roger Waters Online" dodaje zaś, że Nick Mason wspomniał ostatnio, iż duży koncert charytatywny mógłby spowodować, że Pink Floyd pojawią się na scenie.
"Live 8" ma się odbyć w londyńskim Hyde Parku, a wystąpić mają takie gwiazdy, jak U2, Paul McCartney, Oasis i The Rolling Stones. Dwaj pierwsi z wymienionych wykonawców potwierdzili już swój udział w przedsięwzięciu.
Dochód z imprezy ma być przeznaczony na pomoc dzieciom w Afryce.
Ostatni raz Pink Floyd pojawił się na scenie w oryginalnym składzie w połowie lat 80. Później w grupie doszło do rozłamu wskutek kłótni Rogera Watersa z pozostałymi muzykami.
Czy Pink Floyd jeszcze zagrają razem w oryg. składzie?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- ironBIDDAF
- -#Trooper

Czy Pink Floyd jeszcze zagrają razem w oryg. składzie?
Re: Czy Pink Floyd jeszcze zagrają razem w oryg. składzie?
Co prawda, po 20 latach od kłótni Waters vs. Reszta wrogie nastroje jakby się zatarły i w tej chwili są znacznie bardziej skłonni do pogodzenia, to pozostaje jeszcze wiele kwestii do przeskoczenia np: zarozumiałość Watersa czy lenistwo reszty zespołu.
Powrót w oryginalnym składzie byłby niewątpliwie fenomenalnym wydarzeniem, jednak nie wierze, żeby nastąpił (ale sie łudze
)
dlatego zaznaczyłem odpowiedz nr3
Powrót w oryginalnym składzie byłby niewątpliwie fenomenalnym wydarzeniem, jednak nie wierze, żeby nastąpił (ale sie łudze
dlatego zaznaczyłem odpowiedz nr3
- likipiki
- -#Lord of the flies

odp nr 3
Chciałbym, ale wątpię.
To jak dla mnie raczej mało prawdopodobne...
Chciałbym, ale wątpię.
To jak dla mnie raczej mało prawdopodobne...
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
W oryginalnym na pewno nie... po prostu w to nie wierzę. Aczkolwiek mam wielką nadzieję, że uda ich się zobaczyć w ekipie Mason, Wright, Gilmour ( a jest szansa jak wszyscy wiedzą, że będą tam Preisner i Możdżer jeszcze). Myślę, że są szanse na takie wydarzenie, a wtedy pieniądze nie grają roli 
reaktywacja
mam nadzieje ze to sie uda. obojetenie czy z watersem czy bez. daje jakies 50% szans. takie show byloby chyba transmitowane w tv albo nagrwyane do wydania na dvd co nie 
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Nie sądze, aby możliwy był powrót w oryginalnym składzie- podobno Syd Barret zerwał z graniem muzyki dawno temu.
Zaś osobiście nie wierze, aby Gilmour z Watersem połączyli swoje siły raz jeszcze.
Zaś osobiście nie wierze, aby Gilmour z Watersem połączyli swoje siły raz jeszcze.
Jeśli zagrali by na tym "live 8" to ja tam BĘDĘ, nie wiem jak ale będę
Ale tak czy siak sądzę ze przynajmniej trójka Wright-Mason-Gilmour ruszą jeszcze raz w trasę :solo
Ale tak czy siak sądzę ze przynajmniej trójka Wright-Mason-Gilmour ruszą jeszcze raz w trasę :solo
bardzo bym chcial niestety jest to wg. mnie malo prawdopodobne. Zreszta bardziej mnie interesuje nowy album, o ktorym od 11 lat nic nie slychac :/
no zludzenie jeszcze jakies jest...
bardzo bym chcial, niewatpliwie jest to jedno z najwiekszych pragnien ludzkosci...
wiec odp 3
bardzo bym chcial, niewatpliwie jest to jedno z najwiekszych pragnien ludzkosci...
wiec odp 3
Jazz is not dead, it just smells funny.
zaznaczyłem opcję nr 3. z Watersem nie zagrają- jestem tego prawie pewien, ale pozostała trójka - to jest możliwe.
The World's My Oyster Soup Kitchen Floor Wax Museum
żyjmy marzeniami... odpowiedź 3
Odkad Waters powiedział, że "Pink Floyd to JA" chyba nie ma takiej mozliwości. Ale prawdopodobieństwo zjednoczenia zespołu jakieś niewielkie bo niewielkie jest.
bądźmy realistami - chciejmy niemożliwego
odp. 3
odp. 3
Myślę, że jeśli to miałby być jeden koncert w ramach Live 8 to jest to możliwe, by zagrali w oryginalnym składzie. Natomiast wątpię, by udali się razem w trasę koncertową, czy rozpoczęli wspólne nagrywanie płyty.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
w oryginalnym skladzie nie zagraja na pewno bo przypominam ze tam byl jeszcze syd barret... tak na marginesie to on wogole zyje jeszcze? nie jestem szczegolnie na biezaca jesli chodzi o pink floyd zreszta nigdy nie bylem ich fanem, po prostu lubie pare kawalkow... ale kiedy czytalem pisana kiedys przez wojciecha manna historie nagrywania plyty wish you were here kiedy to syd pojawil sie w studio i nikt go nie poznal i zupelnie nie mial kontaktu z rzeczywistoscia to to az mi sie smutno zrobilo ze czlowiek ktory byl w jednym z najwiekszych bandow na swiecie znalazl sie w takim stanie...
co do koncertu z watersem to mysle ze uda im sie ich namowic na jeden wystep ale pewnie skonczy sie wielka burda za scena po wystepie heheh
co do koncertu z watersem to mysle ze uda im sie ich namowic na jeden wystep ale pewnie skonczy sie wielka burda za scena po wystepie heheh
"everybody lies"
Żyje, mieszka z matką w Londynie chyba, ma zaawansowaną cukrzycę, grozi mu ślepotaBizon pisze: syd barret.... to on wogole zyje jeszcze?
Ja bardzo bym chcial reaktywacji zespolu. I w Polsce koncert
Bardzo kultowy zespol jednak mysle ze nie zagrają, chociaz ciągle czekam
Sam osobiście w to wątpie. Lubię bardzo Floydów. Mam nawet ich DvD Live At Pompeii. Niestety zbyt dużo o nich nie wiem. Jakieś porządnej polskiej stronki nie znalazłem na temat Pink Floyd. Poszukuję jakiś info. Jeżeli ktoś posiada link do dobrej stronki byłbym wdzięczny za podanie mi adresu. Co do samej reaktywacji jest pewnie nie możliwa. Można grać długo ale sam uważam reaktywację Queen czy granie w miarę klasycznym składie Sabbatów to porażka. Queen bez Freddiego to już nie to samo. A i Floyd wątpie aby się znów zeszli.
Też mam live at pompeii
w media markcie jest za 3 dychy
Lubię ich a na koncert wybrałbym się bez dwóch zdań
w media markcie jest za 3 dychy
Lubię ich a na koncert wybrałbym się bez dwóch zdań
no ja mam jedynie PULSE na VHS, ale bardzo dobry koncert. Zespolik na pochwale zasluguje ze na swoje lata zagrali na PULSIE caly album