Fear of the Dark a koncert Iron Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- deadly_sin
- -#Prisoner

Fear of the Dark a koncert Iron Maiden
Zauważyłem, że wiele osób narzekało, że na koncercie Iron Maiden nie było "Fear of the Dark"...
Ja mówię im: "nie!"!
Po pierwsze było wiadomo, że będą utwory z czterech płyt, a po drugie, "Fear of the Dark" to nie jest piosenka, bez której nie odbyłby się koncert.
I zamiast dobrej zabawy, na ulicach było widać ludzi w koszulkach Maiden z rozczarowanymi minami...
Ja mówię im: "nie!"!
Po pierwsze było wiadomo, że będą utwory z czterech płyt, a po drugie, "Fear of the Dark" to nie jest piosenka, bez której nie odbyłby się koncert.
I zamiast dobrej zabawy, na ulicach było widać ludzi w koszulkach Maiden z rozczarowanymi minami...
Re: Fear of the Dark a koncert Iron Maiden
Oczywiscie ze nie ubolewam. Nie zagrali- trudno. Wole posluchac utworow ktore nie slyszalem na zywo badz takich ktore Ironi na zywo nie graja za czesto
- Powerslave
- -#Prisoner

ja bym chcial by zagrali, ale nie plakalem gdy po tym jak stadion krzyczal FOTD zagrali co innego. Wkoncu to Early Days, a nie Early Days + FOTD 
"There are more things in heaven and earth, than are dreamt of in your philosophy"
nie. bylo dobrze tak jak bylo :rocx
- Slav The Great
- -#Prisoner

No bez przesady,że ludzie tak bardzo byli zasmuceni brakiem FOTD.Ja chciałbym to usłyszeć na żywo,ale jest jeszcze przynajmniej z 15 takich utworów.
btw.Nie zagrali Wasted Years...wyszedłem
btw.Nie zagrali Wasted Years...wyszedłem
Może nie "ubolewam", ale wydaje mi się, że *czegoś* brakowało. Ale...
Koncert był wspaniały, było tyle pięknych momentów, że nawet bez FOTD koncert uważam za jak najbardziej udany.
I super wrzeszczało się "Fear Of The Dark! Fear Of The Dark!", co wywołało ciekawą reakcję na twarzach Maiden
Mam nadzieję, że Steve za bardzo się nie wkurzył... Raczej powinien się cieszyć, że tyle osób uwielbia ten utwór
Zresztą, chyba mógł zauważyć, że z Fearem czy bez, szaleliśmy na kolejnych utworach i byliśmy zadowoleni. 
Ciekawe co będzie jak na następnej trasie z kolejnego "okresu Maiden" nie usłyszymy Hallowed Be Thy Name
Koncert był wspaniały, było tyle pięknych momentów, że nawet bez FOTD koncert uważam za jak najbardziej udany.
I super wrzeszczało się "Fear Of The Dark! Fear Of The Dark!", co wywołało ciekawą reakcję na twarzach Maiden
Ciekawe co będzie jak na następnej trasie z kolejnego "okresu Maiden" nie usłyszymy Hallowed Be Thy Name
no wlasnie, mam nadzieje ze zauwazyli, ze dalismy z siebie WSZYSTKO:D pomimo braku polewania wodą (dlaczego..?) i tego hmm... no szalenstwem bym tego nie nazwal... chwiania się:) mogli zagrac fotd, mysle, ze po tylu koncertach z tym kawalkiem dali by sobie rade bez proby... ale nie ubolewam ani troche, bylo jak zwykle nieprawdopodobnie :rocx :rocx :rocx
- deadly_sin
- -#Prisoner

No właśnie! Ale następna trasa to promocja nowej płyty, więc będzieamaZona pisze:Ciekawe co będzie jak na następnej trasie z kolejnego "okresu Maiden" nie usłyszymy Hallowed Be Thy Name
ale chodzi o ta promujaca dvd... no ciekawe, bo raczej nie zagraja... tzn. fear jest chyba rownie wazny jak hallowed.... ehh... i tak bedzie bosko:D:Ddeadly_sin pisze:No właśnie! Ale następna trasa to promocja nowej płyty, więc będzieamaZona pisze:Ciekawe co będzie jak na następnej trasie z kolejnego "okresu Maiden" nie usłyszymy Hallowed Be Thy Name
braku ? ochroniarze z fosy parokrotnie polewali woda, a gdy czekalismy na wyjscie Maidenow podawali w tlum butelki z woda mineralna (stalem w 2 rzedzie, po stronie Janicka)sqall666 pisze:pomimo braku polewania wodą (dlaczego..?)
a nad brakiem FOTD nie ubolewam, bo to kawalek ograny do bolu i ilez mozna tego sluchac ... w Katowicach 2 lata temu go uslyszalem i mi starczy, duzo bardziej ciesze sie z tych staroci, z ktorych przeciez wiele po raz pierwszy uslyszelismy granych na 3 gitary
mnie sie wydaje ze na trasie promujacej nastepne dvd (nie wiem dokladnie z jakiego okresu... pewnie do 7th son) uslyszy to co grali wlasnie na tych trasach czyli utwory z tych plyt ale tez te starsze bo przeciez je wtedy grali wiec o takie rzeczy jak hallowed, iron maiden, rtth, notb mozemy byc spokojni (chociaz po 3 ostatnich bym nie plakal).. generalnie swoje zdanie co do nie zagrania fotd i krzykow ludzi juz wyrazilem w temacie "po koncercie"...
"everybody lies"
ale w trakcie maidenow bylo gorzej niz w trakcie frontside na ktorym wody nie skapili.. a te butelki w ktorych kazdy pociagnal lyk i podawal dalej... no pragnienia nie ugasily...
Też nie ubolewam, 2 dni przed koncertem podano, że bedą utwory tylko z 4 płyt więc jadąc na koncert nie liczyłem na niego, poza tym jest to juz ograne.
Swoją drogą akcja "Maiden, klap klap klap Maiden" się raczej nie udała, za to stworzoną w czasie koncertu akcję "Fear of the Dark, Fear of the Dark" można uznać za bardziej udaną
Swoją drogą akcja "Maiden, klap klap klap Maiden" się raczej nie udała, za to stworzoną w czasie koncertu akcję "Fear of the Dark, Fear of the Dark" można uznać za bardziej udaną
no co do wody to na maidenach nie lali ale mysle ze nie bylo juz potrzeby.. polali az za bardzo na nightwishu i szczerze mowiac jak zaszlo slonce to w mokrych ciuchach bylo mi troche za chlodno przez chwile... mogli lac tak obficie wczesniej jak bylo pieklo... zreszta ktos by im mogl powiedziec ze leje sie zraszaczem a nie pelnym strumieniem...
ale odchodzimy od tematu...
"everybody lies"
oto fragment wywiadu i odpowiedź Bruce'a Dickinsona na pytanie dotyczące trasy i setlisty:
,,Tym razem szykujemy powrót do przeszłości. Scenografia, efekty specjalne, pirotechnika - wszystko będzie nawiązywało do czterech pierwszych płyt IRON MAIDEN. Podobnie będzie z piosenkami ... usłyszycie kompozycje do ,,Piece of Mind" nie zagramy ani jednego utworu napisanego po 1983 roku."
... tak więć wszelkie dyskusje na temat innych utworów jakie mogliby zagrać odnoszące się do okresu po 1983 roku są bezsensowne
,,Tym razem szykujemy powrót do przeszłości. Scenografia, efekty specjalne, pirotechnika - wszystko będzie nawiązywało do czterech pierwszych płyt IRON MAIDEN. Podobnie będzie z piosenkami ... usłyszycie kompozycje do ,,Piece of Mind" nie zagramy ani jednego utworu napisanego po 1983 roku."
... tak więć wszelkie dyskusje na temat innych utworów jakie mogliby zagrać odnoszące się do okresu po 1983 roku są bezsensowne
fajnie by bylo gdyby specjalnie dla nas zagrali ale rozumiem ze mieli ustawiony set w ktorym nie bylo miejsca dla 'Fear Of The Dark' i nie ubolewam nad brakiem tego utworu
Sa bezsensowane ale jednak ubolewam ze nie bylo fear
Mysle ze wtedy publika dalaby z siebie naprawde wszystko i moze nawet ludzie z trybun by sie ruszyli
Nie zagrac fear to tak jakby Metallica nie zagrala nothinga 
qrwa...prawdziwy fan powinien dac z siebie wszystko nawet jakby mieli zagrac same utwory ktorych w ogole nie grali na koncertach...Nightmare pisze:Sa bezsensowane ale jednak ubolewam ze nie bylo fearMysle ze wtedy publika dalaby z siebie naprawde wszystko i moze nawet ludzie z trybun by sie ruszyli
Nie zagrac fear to tak jakby Metallica nie zagrala nothinga
przyjezdzaja, graja dla nas, nalezy sie im za to odwdzieczyc, a nie stroic fochy albo skandowac: "fear of the dark" na koncercie...
gdzie sie podziala wspaniala polska goscinnosci, aplauz i gorace przyjecie na koncertach???!!! :guns
Przed pierwszym koncertem stawialem ze zagraja FOTD. Teraz wiem, ze FOTD zabilby caly set - bardzo dobrze ze go nie ma. Bedzie na nastepnej trasie.....
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Piwowarus pisze:Swoją drogą akcja "Maiden, klap klap klap Maiden" się raczej nie udała, za to stworzoną w czasie koncertu akcję "Fear of the Dark, Fear of the Dark" można uznać za bardziej udaną
Mayer napisał że tą akcją zepsuliśmy atmosferę, wydaje mi się że jest w tym stwierdzeniu dużo przesady