IRON MAIDEN "Poland, We Salute You!!!" 29.05.2005
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
IRON MAIDEN "Poland, We Salute You!!!" 29.05.2005
... przypominają mi się słowa wykrzyczane przez Dickinsona podczas koncertu ... rewelacyjny tytuł boota :rocx ... z tego co wiem w tym tygodniu powinien już się pojawić ... 2CD ... pozostaje jeszcze kwestia odpowiedniej obróbki bo jakość jest taka sobie ... ale set w całości.
Ostatnio zmieniony wt maja 31, 2005 12:59 pm przez jesper, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: IRON MAIDEN "Poland, We Salute You!!!" 29.05.2005
Podczas koncert Bruce mówił o Plsce dużo wiecej, Sporo zrozumiałem ,ale wiele też nie dosłyszałem, wiec jakby ktoś kto wszytko zapamiętał wpisał tutaj, to wilekie dzięki z góry.
A pozatym po koncercie jeszcze było słychać Bruce'a , coś tam mówił, ale słabo było słychać. let's play....................... itd
A pozatym po koncercie jeszcze było słychać Bruce'a , coś tam mówił, ale słabo było słychać. let's play....................... itd
pippen
Mowisz ze jest slaba jakosc Jedna osoba z forum mowi ze ma boota super jakosci!! i ze nagrywany byl bardzo dobrym sprzetem z tego wynika ze tym razem bedzie duzo bootow do wyboru 
-
Żołnierz Północy
- -#Prodigal son

Ja nagralem ten 'dlugi' speech (na cyfrowce) ktory Bruce przedstawil przed "Running Free" - oto on - po Engliszu (sorka, ale nie mam czasu aby 'przetlumaczyc'):pippen pisze:Podczas koncert Bruce mówił o Plsce dużo wiecej, Sporo zrozumiałem ,ale wiele też nie dosłyszałem, wiec jakby ktoś kto wszytko zapamiętał wpisał tutaj, to wilekie dzięki z góry.
*fani krzycza "Fear of the Dark"*
Bruce: Janick, you're half Polish - what are they saying?
*krzyki fanow, yadi, yadi, yada*
Bruce: Alright. Guys....girls....anybody in between. Everytime we've come to Poland - the first time 1984...
*krzyk fanow*
Buce: ...and there was some other people here then - but most of them have gone home. But we've come back here - every year. And in a world that is full of MTV bullshit...
*krzyk fanow*
Bruce:...in a world that is full of people in the music business that just tell fucking lies, who just want to make money, who don't give a shit about music... it's great to come to a country where people care, and where we have loyal fans, and actually where you have a great promoter. This guy that runs "Mystic", alright, he's been around for a lot of years and he really puts his neck on the line everytime he goes out and does a gig like this. So I just want to give from all of us, to all of you a really big round of applause from the band because without you, we don't exist. Poland, we salute you!
qrna jak sobie to czytam...te ostatnie slowa konczace sie na "poland we salute u" dreszcze mnie przechodza
nawet teraz
a wczoraj to dalo mi takiego kopa ze sie w pale nie miesci :rocx 
EDIT: a tytul na boota rewelacyjny
-
Żołnierz Północy
- -#Prodigal son

No a gdy sie tego slucha 'over and over and over again' to tez niesamowite uczucie - bo pozniej fani po prostu krzykneli tak jak Bruce chcial aby fani krzykneli w trakcie "Running Free"Urchin pisze:qrna jak sobie to czytam...te ostatnie slowa konczace sie na "poland we salute u" dreszcze mnie przechodzanawet teraz
a wczoraj to dalo mi takiego kopa ze sie w pale nie miesci :rocx
Jeee, ja już chcę ten bootleg! :solo 
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

Mógłby ktoś przetłumaczyć słowa Bruca??
Bo ja z Anglikia to jestem cieńki bolek
I żeby ściągnąc te Booty to trzeba być w Fan Klubie? Bo jak tak to się zapisuję.
I żeby ściągnąc te Booty to trzeba być w Fan Klubie? Bo jak tak to się zapisuję.
Jeśli już mówimy o słowach Bruce'a skierowanych do tłumu to warto wspomnieć o jednej akcji - z tego co widziałem to niemal nikt tego nie załapał.
Bruce zachęca ludzi z sektorów, by Ci z tyłu zaczęli wrzeszczeć, pare razy 'coś, tam coś tam', w końcu na 'zachętę' powiedział chyba coś w stylu 'eer, You sounds gay', w tym momencie publika 'yyyeaaah'
, po minie Bruce'a było widać małe zwątpienie. 
Bruce zachęca ludzi z sektorów, by Ci z tyłu zaczęli wrzeszczeć, pare razy 'coś, tam coś tam', w końcu na 'zachętę' powiedział chyba coś w stylu 'eer, You sounds gay', w tym momencie publika 'yyyeaaah'
KMFDM
Greddo to bylo cos takiego: Bruce mowi do tych z tylu zeby krzyczeli, wiec zaczeli "krzyczec" i po chwili sie pyta ludzi pod scena (ja tam bylem
) czy cos slyszelismy, i padla jednoglosna odpowiedz "Noooooooooooo". Bruce sie usmiechnal i mowi do tych z tylu jeszcze raz zeby krzyczeli, Ci zaczynaja krzyczec, a Bruce sie znowu nas pyta czy to bylo wystarczajaco glosno i znowu odp. "Nooooooo". Bruce sie usmiechnal jeszcze bardziej i mowi, ze jesli nie to teraz nasza kolej i wtedy sie wszyscy wydarli z przodu 
Kolo mnie ludzie raczej sie zdziwili i nie wiedzieli jak reagowac tym bardziej ze doslyszelismy tylko "you sound gay..." , ale wychodzi na to ze krzyczeli Ci ktorzy byli opisani (czyli tylyGreddo pisze:w końcu na 'zachętę' powiedział chyba coś w stylu 'eer, You sounds gay', w tym momencie publika 'yyyeaaah'![]()
po tym drugim "Noooo" Bruce jeszcze powiedział "Tacy jesteście wredni?"Kroczniok pisze:Greddo to bylo cos takiego: Bruce mowi do tych z tylu zeby krzyczeli, wiec zaczeli "krzyczec" i po chwili sie pyta ludzi pod scena (ja tam bylem) czy cos slyszelismy, i padla jednoglosna odpowiedz "Noooooooooooo". Bruce sie usmiechnal i mowi do tych z tylu jeszcze raz zeby krzyczeli, Ci zaczynaja krzyczec, a Bruce sie znowu nas pyta czy to bylo wystarczajaco glosno i znowu odp. "Nooooooo". Bruce sie usmiechnal jeszcze bardziej i mowi, ze jesli nie to teraz nasza kolej i wtedy sie wszyscy wydarli z przodu
ja stałem raczej z tyłu snake'a i widziałem setki uniesionych do góry rąk z kciukami wygiętymi do dołu
A najlepsze było to 'everybody in between' hjehje :solo
Jak dla mnie sektorowcy dali ciała. Byli nad płytą, więc mogli nas przekrzyczeć, choć było ich mniej. Poza tym tego dnia nie grało tylko Iron Maiden. Oszczędzałem się jak mogłem na wieczór, ale upał i 15zł za wodę zrobiło swoje. Ktoś tu pisał, że nie wyszli na drugiego bisa. Ale zagrali przecież o ile pamiętam running free, driftera i sanctuary, nie? No a na drugiego bisa dostaliśmy monty phytona..
Jak dla mnie sektorowcy dali ciała. Byli nad płytą, więc mogli nas przekrzyczeć, choć było ich mniej. Poza tym tego dnia nie grało tylko Iron Maiden. Oszczędzałem się jak mogłem na wieczór, ale upał i 15zł za wodę zrobiło swoje. Ktoś tu pisał, że nie wyszli na drugiego bisa. Ale zagrali przecież o ile pamiętam running free, driftera i sanctuary, nie? No a na drugiego bisa dostaliśmy monty phytona..
Aces High cpt. Dickinson!
no takie rzeczy sie zdarzajaGreddo pisze:w końcu na 'zachętę' powiedział chyba coś w stylu 'eer, You sounds gay', w tym momencie publika 'yyyeaaah'![]()
Czy nikt z Was nie odniósł wrażenia, jakby Ironi byli na niezłym kacu ?
Chyba sobie nieźle pochlali po pierwszym koncercie trasy w Pradze. Najlepszym dowodem było wejście, gdzie przez pół taktu Murders in tRM grał tylko Steve z Nico,
albo tekst Bruce'a, kiedy mówił, że zagrają utwory z pierwszych czterech albumów: Iron Maiden, The Number of The Beast, Piece of Mind i ... Powerslave
buahahaha
Najlepiej to pochlał chyba Adrian, który od początku stał w miejscu, często nawet plecami do publiki, dopiero przy Phantom of The Opera się obudził, albo zaczął sie instynktownie odsuwać, kiedy do Dave'a podchodził Janick, żeby grać z nim solówki. Wszyscy więdzą, że Adrian i Janick za sobą nie przepadają, ale raz jak Adrian spierdalał przed Jankiem to o mały włos się nie wpierdolił w perkusję Nico
Ogólnie jestem zadowolony z koncertu, ale jakby zagrali jeszcze Killers i 22 Acacia Avenue to raczej by im korona z głowy nie spadła
Chyba sobie nieźle pochlali po pierwszym koncercie trasy w Pradze. Najlepszym dowodem było wejście, gdzie przez pół taktu Murders in tRM grał tylko Steve z Nico,
albo tekst Bruce'a, kiedy mówił, że zagrają utwory z pierwszych czterech albumów: Iron Maiden, The Number of The Beast, Piece of Mind i ... Powerslave
Najlepiej to pochlał chyba Adrian, który od początku stał w miejscu, często nawet plecami do publiki, dopiero przy Phantom of The Opera się obudził, albo zaczął sie instynktownie odsuwać, kiedy do Dave'a podchodził Janick, żeby grać z nim solówki. Wszyscy więdzą, że Adrian i Janick za sobą nie przepadają, ale raz jak Adrian spierdalał przed Jankiem to o mały włos się nie wpierdolił w perkusję Nico
Ogólnie jestem zadowolony z koncertu, ale jakby zagrali jeszcze Killers i 22 Acacia Avenue to raczej by im korona z głowy nie spadła
he,he ... ciekawe spostrzezenia aprops tego jak to Adrian spierdalał przed Janickiem
... a wracając do bootlega ... nie ja go nagrywałem tylko znajomy ... coprawda cyfrowym dyktafonem ... jednak tak jak napisałem jakość jest taka sobie ze wględu na zagłuszający tłum ... co najdziwniejsze znajomy miał miesjce na sektorze 28 ... a i tak w moim odczuciu samo brzmienie nie było wcale takie głośne podczas występu IRON MAIDEN ... dzisiaj ma popracować nad oczyszczeniem tego nagrania.
... a wracając do bootlega ... nie ja go nagrywałem tylko znajomy ... coprawda cyfrowym dyktafonem ... jednak tak jak napisałem jakość jest taka sobie ze wględu na zagłuszający tłum ... co najdziwniejsze znajomy miał miesjce na sektorze 28 ... a i tak w moim odczuciu samo brzmienie nie było wcale takie głośne podczas występu IRON MAIDEN ... dzisiaj ma popracować nad oczyszczeniem tego nagrania.
No to masz jeszcze kilka sekund zeby sie z nami pozegnackecebaja pisze:i. Wszyscy więdzą, że Adrian i Janick za sobą nie przepadają, ale raz jak Adrian spierdalał przed Jankiem to o mały włos się nie wpierdolił w perkusję Nico
iron84 pisze:No to masz jeszcze kilka sekund zeby sie z nami pozegnackecebaja pisze:i. Wszyscy więdzą, że Adrian i Janick za sobą nie przepadają, ale raz jak Adrian spierdalał przed Jankiem to o mały włos się nie wpierdolił w perkusję Nico, powiedz grzecznie dowidzenia poki jeszcze mozesz
...oj krotka byla Twa kariera na tym forum, oj krotka.
A tak BTW rzeczywiście odniosłam lekkie wrażenie, że nie tyle co byli na kacu, ale coś sobie panowie wypili przed koncertem...
Z tym wymienianiem albumów Dickinson bodajże nie wymienił chyba Killersów, a potem pytał czy 'przypadkiem o czymś nie zapomnieliśmy'. Było to umyślne. Oczywiście publika tylko 'yyeeaah'
Wogóle nawet sie ciesze, że stałem troszeczke z boku, w największym tłumie z przodu wiele drobnych smaczków by uciekło, to by ktoś mi koło ucha ryczał, to mnie w ucho z łokcia walnął, a tak spoko było.
Wogóle nawet sie ciesze, że stałem troszeczke z boku, w największym tłumie z przodu wiele drobnych smaczków by uciekło, to by ktoś mi koło ucha ryczał, to mnie w ucho z łokcia walnął, a tak spoko było.
KMFDM
-
El Dorado
najwiekszym swinstwem sanktuarium bedzie jak udostepnia boota tylko dla fanklubowiczow...