Nowy album Iron maiden

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Urchin
-#Trooper
-#Trooper

Re: Nowy album Iron maiden

Post autor: Urchin »

pippen pisze:Ukazały sięinformacje, że ten album ma być konspekt - albumem, - nie wiem na ile to poważnie traktować. ale wtedy to będzie siezdecydowane równił od DOD i BNW bo przecież żaden z nich takim nie jest.

A propos terminu wydania tego albumu to nic nie jest pewne, być moze już coś mająnagrane zaplanowane itd. ale wydaje mi się że zaczekją z wydaniem do jesieni przyszłego roku.
jezeli patrzec na ich normalny rozklad zajec to pewnie po trasie na jesieni udadza sie na wakacje, zaczna pisac i pewnie na wiosne nagrywac...a potem trasa... :)
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

Znając Maiden to nie będzie nic nowego, a raczej stare dobre Heavy Metalowe granie. Ja pragnę tylko jednego. Rysunkowej okładki :evil: Precz z komputerowymi badziewiami !
Awatar użytkownika
rasternet
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: rasternet »

Co do okldaki sie zgodze. Od The X Factor sa do dupy. Virtual XI jest najbadziewniejsza.
Amigo
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Amigo »

poczekamy , zobaczymy :) jakaby nie była i tak ją kupię:) :)
ale mogla by byc podobna do BNW ;) i zeby byla jakas piosenka nawiazujaca stylem do "the mercenary"
Janick jest the best:)
Awatar użytkownika
Sokowaty
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Sokowaty »

Blood Brothers napisał:
Rysunkowej okładki Evil or Very Mad Precz z komputerowymi badziewiami !
Ta tu masz racje. Dla mnie klimatyczna okładka to przedewszystkim Somewhere in time i Iron maiden :twisted: X Factor jeszcze przejdzie ale DOD to kicz przez duże K
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

Sokowaty pisze:Blood Brothers
Tak ale ja jestem tylko jeden. Blood Brother. Nikt nie chce mnie x2. To by była rzeź :lol: :twisted:

Sam uważam iż okładka powinna byc pomieszana troche kompa większość ręki malarza czy rysownika. Ot co.
kocian_jr
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: kocian_jr »

Po uslyszeniu poglosek o tym ze mialby to byc concept album od razu wymarzylem sobie album bez przerw miedzy utworami, z jednym watkiem przewodnim. To byloby naprawde cos wspanialego. I zeby jeszcze bylo duzo parti orkiestralnych i cos czym Maiden mogloby nas zaskoczyc. Jedno jest pewne: ten album kupie w ciemno, niezaleznie jaki bedzie. Ale na pewno nie bedzie slaby, w koncu Maideni nie robia slabych albumow, co najwyzej slabe utwory :wink: Jesli chodzi o okladke to najlepsza by byla taka jak wspomnial Blood Brother - troche komputera ale z przewaga rysunku.
Urchin
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Urchin »

ten tego...w ogole oni jakis lipnych grafikow komputerowych oplacaja...wzieliby jakiegos blizzarda albo coś, to od razu eddy bylby wytrzepany :D
Awatar użytkownika
rasternet
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: rasternet »

kocian_jr pisze:Po uslyszeniu poglosek o tym ze mialby to byc concept album od razu wymarzylem sobie album bez przerw miedzy utworami, z jednym watkiem przewodnim. To byloby naprawde cos wspanialego. I zeby jeszcze bylo duzo parti orkiestralnych i cos czym Maiden mogloby nas zaskoczyc. Jedno jest pewne: ten album kupie w ciemno, niezaleznie jaki bedzie. Ale na pewno nie bedzie slaby, w koncu Maideni nie robia slabych albumow, co najwyzej slabe utwory :wink: Jesli chodzi o okladke to najlepsza by byla taka jak wspomnial Blood Brother - troche komputera ale z przewaga rysunku.
Moglo by nie byc przerw miedzy utworami ale za orkiestralnymi wstawkami jestem przeciwny. Trzema gitarami mozna cuda robic po co komu ta oklepana juz przez wszystkie kapele symfonia. Malo oryginalne by bylo.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

fakt ze teraz maja trzy gitary do dyspozycji wiec moge robic piekne riffy bez pomocy sympfonii , chcialbym aby ten album wniósl wiele swierzosci i zeby byl naprawde swietnie przyjety :beer
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

kocian_jr pisze:Po uslyszeniu poglosek o tym ze mialby to byc concept album od razu wymarzylem sobie album bez przerw miedzy utworami, z jednym watkiem przewodnim. To byloby naprawde cos wspanialego. I zeby jeszcze bylo duzo parti orkiestralnych i cos czym Maiden mogloby nas zaskoczyc. Jedno jest pewne: ten album kupie w ciemno, niezaleznie jaki bedzie. Ale na pewno nie bedzie slaby, w koncu Maideni nie robia slabych albumow, co najwyzej slabe utwory :wink: Jesli chodzi o okladke to najlepsza by byla taka jak wspomnial Blood Brother - troche komputera ale z przewaga rysunku.
Wiesz, już nie takim legendom jak IM zdarzało się pieprzyć albumy. Więc wcale taki pewien nie jestem, że następny krążek Dziewicy będzie dobry.
Mi się najbardziej marzy jakiś odskok stylistyczny... Niestety, jestem prawie że pewien, że jest to niemożliwe :(
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Awatar użytkownika
Leon665
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Leon665 »

siem Bungli i innych pattonikow nasluchalo to sie teraz wszedzie odskoczni szuka buheheh ;)

np Mr. Bungle-The Air-Conditioned Nightmare
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

No przecież nie wymagam od Bruce'a by się spattonił :wink:
To nie ten poziom, nie ta wrażliwość muzyczna :D
Nie wymagam od Harrisa by zaczął tworzyć funky (choć miło by było :)).
Ale myślę, że z płytką akustyczną spokojnie by sobie poradzili. Tzn jest to w ich zasięgu.
Tylko, że zaś z płytkami akustycznymi jest to ryzyko, że albo nagra się dzieło wybitne, powalające, albo nudnego do bólu gniota.
Cóż, musimy chyba troszkę poczekać :lol: :wink:
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Bardzo lubie np. Brave New World ale wole by płyta nowa przypominała mi bardziej np.Powerslave, progresywny Maiden troche mi sie znudził a na DoD to już było troszke takie wyczerpanie materiału.Uważam ze płyta ,która by posiadała wiecej krótkich ,szybkich utworów była by odpowiednia na nowe czasy, tak jak Brave New World w 2000 r. O Ile DoD nie wprowadzała nic nowego za bardzo, to ta mogła by być pewnym przełomem .Poza tym tęsknie do takich utworów w stylu Trooper,Flight of Icarus czy Aces High.
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Rycerz -> ale przecież to byłby olbrzymi krok do tyłu. Nagranie drugiego Troopera pewnei by nie sprawiłoim większego problemu, lecz byłoby to pójście na łatwiznę. Dlaczego chciałbyś by Twój zespół się cofał?
Poza tym zauważ, ze przeważnie powroty do starego brzmienia, bywają olbrzymią, niesłuchalną kupą gnoju.
Moim zdaniem podstawową cechą artysty jest progres, rozwój. Bez tego, to co tworzy bardzo szybko staje się bezwartościowe. Maidenom do tej pory jakiś progres towarzyszył (z małą wpadką na przełomie lat 80 i 90). Niech to kontynuują.

Leon -> posłuchaj sobie jakiegoś materiału live mrbungla :) Co prawda nie zawsze tak miażdży jak wersje studyjne, ale udowadnia, że Patton na żywo radzi sobie rewelacyjnie! :D
Awatar użytkownika
Leon665
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Leon665 »

świnka666 pisze:No przecież nie wymagam od Bruce'a by się spattonił :wink:
To nie ten poziom, nie ta wrażliwość muzyczna :D
Nie wymagam od Harrisa by zaczął tworzyć funky (choć miło by było :)).
Ale myślę, że z płytką akustyczną spokojnie by sobie poradzili. Tzn jest to w ich zasięgu.
Tylko, że zaś z płytkami akustycznymi jest to ryzyko, że albo nagra się dzieło wybitne, powalające, albo nudnego do bólu gniota.
Cóż, musimy chyba troszkę poczekać :lol: :wink:
świniaq: ale to Maiden, niech pozostanie takie jakie jest, od gniecenia kory mozgowej sa inni. niech maiden nagra pozadny album, na miare mozliwosci i z wykorzystaniem w pelni Kevina, tylko tyle chce
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Chciałbym by Ironi powrócili do korzeni ,wiesz ,chciałbym by np. spróbowali odświerzyć ducha lat 80 , no wiem ze to cholernie trudne , przecież sie nie odmłodzą , ale chciałbym by np. nowa płyta składała sie raczej z krótkich utworów , powiedzmy taka proporcja jak na Brave New World nie była by raczej przeze mnie mile widziana, bardzo lubie długie utwory ale mysle że teraz to sie nie powórzy ,było by nudne. Chciałbym by nowy album zdobył sukces w Stanach Zjednoczonych ,to byłoby coś. Oni idą seriami od 1986 , po 2 albumy podobnym stylem ,heavy metal z klawiszami Somewhere i 7th Son , surowy hard rock No Prayer i Fear ,potem zmiana stylu z Blazem i potem Brave i Dance ,czyli bardziej progresywne rzeczy . Teraz czekam na płyte zdecydowanie heavy metalową . Acha no i 2 sprawy orkiestra i akustyka ,myśle że to i to nie pasuje do Ironów , Paschendale wyszło nieźle ale np.Dance of Death to już nie to ,utwór w porównaniu z takim ALexandrem czy Marinerem wypada bladziutko .Journeyman to jedna z kilku ich najsłabszych piosenek w dyskografii , więc tutaj wszystko jasne.
PS.
Swinka mylisz sie Ironi drugiego Troopera nie mogą zagrać od dawien dawna , chcieli to zrobić Wicker Manem i co ,i nic utwór dobry ale czegoś brakuje więc to nie takie proste.
Awatar użytkownika
Roger
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Roger »

A Ja nie wiem czego za bardzo sie spodziewac ale sa chyba tylko dwie opcje. Albo chlopcy nagraja znowy cos na styl DOD i bedzie krytyka albo nagraja tak swiezy album jakim w 2000 roku bylo Brave New World chociaz popieram przedmowce i chcialbym zeby z jednej strony cofneli sie w czasie i zagrali cos rasowo-maidenowego jak w latach 80-tych ale zeby ten krok w tyl nie byl za duzy...
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

Myślę że to co nagrają na pewno będzie bardzo dobre(tak jak zawsze u Ironów). Jeszcze nigdy mnie nie rozczarowali więc na pewno kupie ich nową płytę tak szybko jak tylko będę w stanie(czyli wtedy jak się pojawi w sklepach). Już nie mogę się doczekać jej oraz nowych singielków i następnej trasy koncertowej :D
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

ja to sobie tak myślę (to moje zdanie) ,że mógłby być ten album coś pod 7th albo The number of the beast.Taki powrót do korzeni? Co wy na to? :solo]Ave
ODPOWIEDZ