IRON MAIDEN "Poland, We Salute You!!!" 29.05.2005
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: IRON MAIDEN "Poland, We Salute You!!!" 29.05.2005
mam takie pytanko... chyba jeszcze nie padlo, a mnie interesuje
... czy ktos kto byl w pradze moze powiedziec czy bruce u nich tez mowil cos w stylu "Czech Republic! We salute you!" czy to tylko w polsce i naprawde mozemy sie czuc wyroznieni ? 
... AND JUSTICE FOR ALL !!!
W Pradze powiedzial: Prago! Jestes metalowa stolica Europy wschodniej!! Jutro w Polsce gramy gig i tez polaczkom bede musial powiedziec ze sa grejt, ale sie tym nie przejmujcie bo to Wy rzadzicie 
uuu czyli z góry ocenili nas za gorszych. W sumie chyba jednak Bruce to przewidzial bo publicznosc dala ciala jak złoto 
Teraz bedzie analiza gdzie Bruce byl bardziej mily
W Czechach bylo duzo cieplych slow, calkiem zasluzenie bo naprawde reakcje publicznosci byly wspaniale.
U nas tez byly komplementy. Zasadnicza roznica jaka ja widze w tych 2 koncertach i wypowiedziach Brucea jest taka , ze w Czechach Bruce glownie dziekowal za cieple przyjecie , a u nas za wsparcie.
Nie sadze zeby tu chodzilo o zagrywki pod publiczke, chec podlizania sie itp. Mowi ze w Czechach mieli swietna noc i za to dziekuje, i to chyba normalne w momencie kiedy gra sie pierwszy koncert na nowej trasie i widzi tak entuzjastyczne przyjecie ze strony fanow. I tak samo w Polsce kiedy czlowieka ponosi energia i ma ochote im podziekowac za to ze przychodza , bawia sie i laduja ci akumulatory na przyszlosc. Podobnie bedzie tez w innych miejscach na swiecie, w ktorych Maiden bedzie miec cieple przyjecie. Co w tym dziwnego ?
W Czechach bylo duzo cieplych slow, calkiem zasluzenie bo naprawde reakcje publicznosci byly wspaniale.
U nas tez byly komplementy. Zasadnicza roznica jaka ja widze w tych 2 koncertach i wypowiedziach Brucea jest taka , ze w Czechach Bruce glownie dziekowal za cieple przyjecie , a u nas za wsparcie.
Nie sadze zeby tu chodzilo o zagrywki pod publiczke, chec podlizania sie itp. Mowi ze w Czechach mieli swietna noc i za to dziekuje, i to chyba normalne w momencie kiedy gra sie pierwszy koncert na nowej trasie i widzi tak entuzjastyczne przyjecie ze strony fanow. I tak samo w Polsce kiedy czlowieka ponosi energia i ma ochote im podziekowac za to ze przychodza , bawia sie i laduja ci akumulatory na przyszlosc. Podobnie bedzie tez w innych miejscach na swiecie, w ktorych Maiden bedzie miec cieple przyjecie. Co w tym dziwnego ?
Słyszałem, że maideni mają nagrać dvd z tej trasy, ale jeszze nie wiedzą z którego koncertu. Nie wydaje się wam, że z góry założyli, że koncert w Chorzowie będzie do dupy i nie warto tam wogóle kamer instalować?
Moim zdaniem nie było sensu nagrywać koncertu w Chorzowie bo przeciez był 2 na trasie, Praga pewnie też nie miała kamer, bo wiadomo, że zawsze się coś walnie na pierwszych gigach, więc nie sądzę że jest to powodowane olewaniem polskiej publiki
W Pradze Bruce dał w jakimś momencie zdegustowany "Awgghhh, fuck U" A wszyscy na to gromkie "Yeahhh!!"Szymon pisze:Ja juz sam nie wiem czy Wy po prostu podczymujecie zart, czy go nie zauwazyliscie??![]()
Jak Bruce powiedzial Powerslave to oczekiwalem, ze publicznosc parsknie smiechem, albo przynajmniej jakies poruszenie to wywola, a tu byla Cisza
No Ci co nie rozumieli w ogole co gada B.D. krzykneli standardowo " Yeah!!!" . Na cos w stylu "Put your fingers in the ass your stupid assholes" tez by pewnie spora czesc wykrzyknela " YEAAH!!"
Co do Powerslave to ja w ogole nie zauwazylem ze je powiedzial
Costam pod nosem zaszetpal, jedyne co przykulo moja uwage to brak Killersow.
^^ dokladnie to 
ale Powerslave uslyszalem dopiero na fragmentach video podanych na tym forum gdzies ..
ale Powerslave uslyszalem dopiero na fragmentach video podanych na tym forum gdzies ..
Pijesz? Nie pisz.
Zakładam, że to żart?Szymon pisze:W Pradze powiedzial: Prago! Jestes metalowa stolica Europy wschodniej!! Jutro w Polsce gramy gig i tez polaczkom bede musial powiedziec ze sa grejt, ale sie tym nie przejmujcie bo to Wy rzadzicie
amaZona pisze:Zakładam, że to żart?Szymon pisze:W Pradze powiedzial: Prago! Jestes metalowa stolica Europy wschodniej!! Jutro w Polsce gramy gig i tez polaczkom bede musial powiedziec ze sa grejt, ale sie tym nie przejmujcie bo to Wy rzadzicie
ja mysle ze to smiertelnie powazne
Pijesz? Nie pisz.
-
Deleted User 357
Żaden żart-potem wziął polską flagę i spojrzał na nią z pogardąamaZona pisze:Zakładam, że to żart?Szymon pisze:W Pradze powiedzial: Prago! Jestes metalowa stolica Europy wschodniej!! Jutro w Polsce gramy gig i tez polaczkom bede musial powiedziec ze sa grejt, ale sie tym nie przejmujcie bo to Wy rzadzicie
amaZona --> :-) Musisz byc wyczulona na mini-prowokatorow i ironistow. Niezaleznie od tego, co by myslal, i tak by nie powiedzial takiego zdania.amaZona pisze:Zakładam, że to żart? :shock:Szymon pisze:W Pradze powiedzial: Prago! Jestes metalowa stolica Europy wschodniej!! Jutro w Polsce gramy gig i tez polaczkom bede musial powiedziec ze sa grejt, ale sie tym nie przejmujcie bo to Wy rzadzicie :roll:
transylvania
A wlasnie, czy dobrze widzialem ze Harris schodzac ze sceny w Chorzowie wzial czyjas flage ?
Wzial ta wielka flage 6m^2, ktora transportowali ludzie przez caly sektor pod scena.
transylvania
oj taaak wiem bo sam ją podawałem dalej < chociaz bylem przeciwko temu bo mi zaslaniala> hehe
Szymon pisze:W Pradze powiedzial: Prago! Jestes metalowa stolica Europy wschodniej!! Jutro w Polsce gramy gig i tez polaczkom bede musial powiedziec ze sa grejt, ale sie tym nie przejmujcie bo to Wy rzadzicie
Ktoś kto był jeszcze w Pradze może to potwierdzic????
Przeciez Szymon sobie jaja robiMiras pisze:Szymon pisze:W Pradze powiedzial: Prago! Jestes metalowa stolica Europy wschodniej!! Jutro w Polsce gramy gig i tez polaczkom bede musial powiedziec ze sa grejt, ale sie tym nie przejmujcie bo to Wy rzadzicie
Ktoś kto był jeszcze w Pradze może to potwierdzic????
Bruce powiedzial, ze Praga jest metalowa stolica Europy, na co cala publicznosc pod scena zaczela buuuczec (bo to my bylismy
Dickinson na to - "mamy tu gosci z Polski wiec nie siejmy antagonizmow miedzy narodami. Na razie pokazcie czy zaspiewacie glosniej niz bedzie jutro"
Cos takiego bylo....
Chciałam się tylko upewnić na 100%, czy Szymon żartowałronn pisze:amaZona --> :-) Musisz byc wyczulona na mini-prowokatorow i ironistow. Niezaleznie od tego, co by myslal, i tak by nie powiedzial takiego zdania.amaZona pisze:Zakładam, że to żart?Szymon pisze:W Pradze powiedzial: Prago! Jestes metalowa stolica Europy wschodniej!! Jutro w Polsce gramy gig i tez polaczkom bede musial powiedziec ze sa grejt, ale sie tym nie przejmujcie bo to Wy rzadzicie
Hehehe, super!MaYeR pisze:Przeciez Szymon sobie jaja robiMiras pisze:Szymon pisze:W Pradze powiedzial: Prago! Jestes metalowa stolica Europy wschodniej!! Jutro w Polsce gramy gig i tez polaczkom bede musial powiedziec ze sa grejt, ale sie tym nie przejmujcie bo to Wy rzadzicie
Ktoś kto był jeszcze w Pradze może to potwierdzic????Szymon nie pisz takich rzeczy bo za tydzien we wszystkich portalach to napisza - tak jak kiedys z ta dupa Dickinsona bylo
![]()
Bruce powiedzial, ze Praga jest metalowa stolica Europy, na co cala publicznosc pod scena zaczela buuuczec (bo to my bylismy)
Dickinson na to - "mamy tu gosci z Polski wiec nie siejmy antagonizmow miedzy narodami. Na razie pokazcie czy zaspiewacie glosniej niz bedzie jutro"
Cos takiego bylo....