jaką płytę kupić?

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
mawpa
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: jaką płytę kupić?

Post autor: mawpa »

piotrekkaz pisze:kupilem we czwartek dwie plyty maiden, number of the beast i seventh son, Number jest wporzadku natomiast na seventh podobaja mi sie tylko 3 piosenki a mianowice can i play with madness , the evil that men do, only the good die young, szczerze nie rozumiem fenomenu tej plyty, prawie wszyscy mi ja polecali
z tego co juz slyszalem a byly to te dwie co wymienile, oraz fear of the dark oraz brave a new world, za naljepsze uwazam fotd,
ktora z innych plyt maidenow jest najbardziej zblizona do fotd
Hm... wiesz - ja mógłbym powiedzieć, że to nic dziwnego, ponieważ mi się z początku ta płytka też nie spodobała, ale uwierz, że przyjdzie taki czas, że stwierdzisz samemu (a to będzie bardzo ważne, bo to będzie Twoje zdanie), że Seventh Son Of A Seventh Son to jedna z najlepszych płytek w dyskografii Iron`ów. Hm... ale zawsze mogę się mylić ;] i może nie polubisz tej płytki - czas pokaże ;) - trzymaj się.
Posłuchaj The Clairvoyant`a i tego tekstu refrenu, hej ;]
DeaDe
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: DeaDe »

Zygfryd:

Też chciałem napisać No Prayer, ale bałem się ryzykować :beer .

Piotrek:

Mam nadzieję, że w twojej 3. jest Clairvoyant (aktualnie wg mnie de best kawałek Maiden, a tak długo się jeszcze żaden u mnie nie trzymał)?
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

heh - ja dopiero po 3 miesiącach sie przekonałem jakim to arcydziełem jest 7thSoA7thS. po prostu geniusz!
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

tak a propos nieźle potaniały płyty maiden, sprawdźcie fana albo stereo.pl
Awatar użytkownika
aniloratka
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: aniloratka »

nomad85 pisze:Ja proponuje jeśli chcesz mieć składanke hitów to kup LIfe After Death albo Rock in Rio . Składanka normalna typu Best of ,jest chyba gorszym rozwiązaniem niż koncert ,bo jak wiadomo Ironi najlepiej wychodzą na koncertach .
he he dokładnie to samo chciałam napisać :wink:
nic nie przebije ich na żywo
moją pierwszą płytą był NOTB i pozostaje najlepszą, no może poza Somewhere in Time :)
a co do innych zespołów... to Judas Prist "British Steel" :twisted:
"urodziłem się ze zbyt małą liczbą środkowych palców"
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

tak zgadzam się British Steel to gitarowe zabójstwo ,a co do Seventh Son to właśnie te trzy piosenki co wymieniłeś uważam za 3 najgorsze, a jak słuchasz Manowara to napewno ci sie spodoba utwór Alexander the Great
Awatar użytkownika
Majek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Majek »

mawpa pisze:
piotrekkaz pisze:kupilem we czwartek dwie plyty maiden, number of the beast i seventh son, Number jest wporzadku natomiast na seventh podobaja mi sie tylko 3 piosenki a mianowice can i play with madness , the evil that men do, only the good die young, szczerze nie rozumiem fenomenu tej plyty, prawie wszyscy mi ja polecali
z tego co juz slyszalem a byly to te dwie co wymienile, oraz fear of the dark oraz brave a new world, za naljepsze uwazam fotd,
ktora z innych plyt maidenow jest najbardziej zblizona do fotd
Hm... wiesz - ja mógłbym powiedzieć, że to nic dziwnego, ponieważ mi się z początku ta płytka też nie spodobała, ale uwierz, że przyjdzie taki czas, że stwierdzisz samemu (a to będzie bardzo ważne, bo to będzie Twoje zdanie), że Seventh Son Of A Seventh Son to jedna z najlepszych płytek w dyskografii Iron`ów.
Dokładnie :beer Na początku 7th Son też mi się nie podobał i zastanawiałem się dlaczego wszyscy uważają tą płytkę za taką dobrą. Dopiero po jakimś czasie "odkryłem" ją na nowo...
Awatar użytkownika
Nocny Jastrząb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nocny Jastrząb »

Jedną z moich ulubionych płyt jest"No prayer for the dying" polecam też "Seventh son...." i oczywiscie klasyk "Iron maiden" .

A tak wogóle to na "No prayer.." nie ma utworu który by mi się nie podobał :) .
trishia
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: trishia »

wszytko jedno....wszytkie są takie same....
Urchin
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Urchin »

trishia pisze:wszytko jedno....wszytkie są takie same....
jakby byly takie same to by sie nie zastanawial ktora wybrac nie? a jak nie chce ci sie mu nic polecic to lepiej nic nie pisz...

a co do plytki to najlepiej cos z tych trzech: piece of mind, somewhere albo 7th son :rocx

pozdro
trishia
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: trishia »

Urchin pisze:
trishia pisze:wszytko jedno....wszytkie są takie same....
jakby byly takie same to by sie nie zastanawial ktora wybrac nie? a jak nie chce ci sie mu nic polecic to lepiej nic nie pisz...

a co do plytki to najlepiej cos z tych trzech: piece of mind, somewhere albo 7th son :rocx

pozdro
nie wie którą wybrać bo ich nie rozróżnia...
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

ja osobiscie zaczynalem od "Brave New World" i od pierwszego przesluchania sie zakochalem ale moim zdaniem powinienes sobie kupic "Rock In Rio" poniewaz jak ktos juz powiedzial jest tam duzo utworow z BNW a poza tym jest to najlepsza koncertowka na swiecie!!!!

a tak w ogole to kup sobie Deep Purple - In Rock, Machin Head troche klasyki zawsze warto znac
_Arien_
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: _Arien_ »

zdecydowanie Rock In Rio. Jesli jeszcze nie słyszałes maiden na zywo to musisz miec tą płytę! A tak swoją drogą to polecam sciagnac sobie troche mp3 z róznych płyt i zobaczyc które Ci się podobają :wink:
Eddie Rips Up Chorzów! 29 maja 2005r
Awatar użytkownika
Crazy_Sam
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Crazy_Sam »

Ja właśnie zaczynałem od SSOTSS i powiem szczerze, że ta płyta we mnie uderzyła! Pozytywnie oczywiście. Ten mistyczn klimat, ta rytmika utworów i wogóle długo by jeszcze wymieniać. Moja pierwsza płyta Maiden i od samego początku do dnia dzisiejszego - moja ulubiona.
Allman
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Allman »

jeżeli chodzi o maiden to najlepiej Zacznij od 1 piewszej i a następnie kup reszte :D ajeżeli chodzi o inne płyty to goraco polecamnajnowszą płyte zespołu Candlemassmuza zawarta natej płycie to skrzyzowanie Sabbath zMaiden
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

_Arien_ pisze:zdecydowanie Rock In Rio. Jesli jeszcze nie słyszałes maiden na zywo to musisz miec tą płytę! A tak swoją drogą to polecam sciagnac sobie troche mp3 z róznych płyt i zobaczyc które Ci się podobają :wink:
nie zachecaj go do piractwa moze jednak :roll: :wink:
Awatar użytkownika
Sokowaty
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Sokowaty »

ja polecam Iron maiden i 7 son...obie plyty dobre i bedziesz mogl(a)zapoznac z 2 dobrymi wokalistami
Awatar użytkownika
Roger
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Roger »

A ja jako pierwsze posluchalem Killers i stad pewnie moje wielkie nadzwyczacj uwielbienie dla czasow z Paulem ;-)) A tak powaznie to najlepiej kupic dzisiaj chyba Rock In Rio dla poczatkujacego... koncert swietnie brzmi, jest dosyc przekrojowy i jest na nim wiele z BNW.
Awatar użytkownika
Sokowaty
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Sokowaty »

ja Roger jako początkujący przesluchalem 1 plyte i kurde odrazu mi sie spodobalo. Pozniej uslyszalem SIT i rowniez bylem mile zaskoczony

Ja radzenie kupowacplyt z Blazem. Mozliwe ze sie zniechecisz
Awatar użytkownika
Roger
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Roger »

No pozniej poszlo lawinowo... do dzisiaj od w zasadzie pierwszego czy drugeigo przesluchania najbardziej uwielbiam SIT... Plyty z Blazem bardzo lubie ale nie wiem czy nadaja sie dla poczatkujacych... moze jedynie Virtual XI.
ODPOWIEDZ