pierwszy nabytek Iron Maiden :)

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Paula
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Re: pierwszy nabytek Iron Maiden :)

Post autor: Paula »

No ja jak ze szpitala przyjachałam jako noworodek to słyszałam Ironów! No bo mój tatus koffany słuchał ich od samego początku, a ja przez te 15 lat mojego zycia baaaaardzo ich pokochałam! Iron to uzaleznienie! Pierwsza płyta jaką słyszałam to "No Prayer For The Dying" poniewaz urodziłam sie pół roku po jej wydaniu! Hehe! A tak apropos! Jest ktoś z Katowic??
UP the IRONS!!! :rocx [/quote]
Weźcie mnie na rzeź...:D
Awatar użytkownika
Blackman
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Blackman »

Paula pisze:No ja jak ze szpitala przyjachałam jako noworodek to słyszałam Ironów! No bo mój tatus koffany słuchał ich od samego początku, a ja przez te 15 lat mojego zycia baaaaardzo ich pokochałam! Iron to uzaleznienie! Pierwsza płyta jaką słyszałam to "No Prayer For The Dying" poniewaz urodziłam sie pół roku po jej wydaniu! Hehe! A tak apropos! Jest ktoś z Katowic??
UP the IRONS!!! :rocx
[/quot Witaj na forum.Mam nadzije ze na koncert sie wybierasz. :beer :rocx
6.06.2007-Iron Maiden Ostrava,Stadion Bazaly 19.06.2007-Heaven and hell,Warszawa Torwar
Rokitka
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Rokitka »

a u mnie w domciu od nie wiem kiedy lezal winylek killers i piece of mind...(tata metal mama pank)
i jakos 4 lata temu sie tym zainteresowalam. bo w moim zyciu jakos nie mialam czasu na sprawy typowego fankowania. piosenki sie znalo i tyle.
jakos 4 lata temu kumpel co uwielbia iron maiden zapoznal mnie z ich tworczoscia i dal niepelna dyskografie na mp3 i nie moglam sie oderwac od tych utworkow. nawet dzieki Michałowi zaliczylam koncert i jestem zadowolona ze poszlam jego sladem.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

moją pierwszą płytą był FOTD potem POF,NPFTD,IM,Powerslave,TNOTB,Killers,LAD,SIT,SSOASS, i reszte to juz pokoleii jak leca
Awatar użytkownika
aniloratka
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: aniloratka »

Najpierw był Kosa, dzięki niemu zainteresowałam się IM.
Pierwsza płyta był NOTB (orginał :wink: ) potem SSotSS i FOTD też orginały te 3 płyty to dla mnie swiętość.
Teraz mam juz wszystkie (oprócz powerslave, pice of mind i NPFD)
tylko niestety sa to piraty, ale staram się, żrby ta sytłacja się zmieniła.
aaa... zapomniałam poraz pierwszy usłyszałam ich na vivie koncert DOD w Dortmund nagrałam go na kasete VHS :rocx , kiedy kupowałam NOTB brałam go w ciemno bo jedynymi piosenkami, które znałam IM były te z koncertu :P ale teraz wiem, ze to sie opłaciło :solo :mrgreen:
"urodziłem się ze zbyt małą liczbą środkowych palców"
Awatar użytkownika
Powerslave
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Powerslave »

I Komunia Święta... rok 93 :D dostalem od kuzyna kasete Powerslave i w wieku 8 lat oszalalem na punkcie Maiden :) kasete mam do dzis aczkolwiek juz dawno jej nie widzialem :| :P
"There are more things in heaven and earth, than are dreamt of in your philosophy"
Awatar użytkownika
Nocny Jastrząb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nocny Jastrząb »

Ja kupiłem kiedyś od kumpla 4 kasety zawierające single (każada zawierała po 2) i po ich odsłuchaniu IRONi zagościli w moim życiu na dobre :). Teraz na kompie mam prawie wszystkie ich płyty (nie licząc koncertówek). Ogólnie to kuzyn zaraził mnie taką muzyką :wink: Chwała dla niego :beer

Ostatnio moja siora się skarży że w moich głośnikach leci cały czas IM :) .
Awatar użytkownika
Crazy Mushroom
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Crazy Mushroom »

Ja kupiłem za jednym zamachem trzy - Somewhere In Time, 7th Son of 7th Son i Powerslave'a - jakiś rok temu, od tamtego czasu więcej oryginałów nie nabyłem, nad czym bardzo ubolewam, bo bezprawne kopiowanie Ich miszczoskiej Twórczości jest po prostu karygodne ;)

A pierwszą piosenką którą usłyszałem była 22, Acacia Avenue, dopiero ok. 3 lata temu, chyba nawet wcześniej, nad czym również ubolewam bo nieznajomość Ich miszczoskiej Twórczości również jest karygodna ;)
Amigo
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Amigo »

pierwsza moją płytą była Virtual X| pozniej BNW pozniej Number of the beast ...... a teraz mam wszystkie;)(studyjne) w tym 3 piraty
Janick jest the best:)
Awatar użytkownika
GaZeK
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: GaZeK »

Ja pierwsze co miałem to chyba było Tribiut(nie pamiętam jak sie pisze;]) of the beast gdze inni grali akwałki ironów, potem BNW a potem reszta;]
Up the IRONS;]
Awatar użytkownika
Czarodziejka
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Czarodziejka »

To była druga klasa podstawówki i dostałam kasetę "Number of the Beast" od swego kuzyna, który chciał mnie wychować poprzez słuchanie "jedynej i słusznej" heavy metalowej muzyki i poniekąd mu się to udało :wink:, za co mu jestem mu do dziś wdzięczna.
Awatar użytkownika
Sokowaty
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Sokowaty »

no dobra trzeba sie przyznac ze oryginalnej plyty Maidenow nie mam :oops: ale mialem kupowac SIT, ale jednak wtedy kupilem Reload Metallicy. Jedynie co mam na plycie CD to DOD od Yogiego z naszego forum
iron_priest
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: iron_priest »

ja zaczalem od BNW, ale za mlodu siostra do domu Killers przyniosla (tez sie dzialo)
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

Ja miałem w domu parę piratów mojego rodzeństwa, a jak zacząłem sam słuchać pojechałem do media markt i kupiłem Edward the Great i Fera of the dark. Od tamtego czasu jak mam ksae staram się kupować jak najwiecej i wychodzi z tego mniej więcej jedna płytka na dwa miesiące(czasami częściej bo zdarzało się 3 tygodniowo). Ostatnio kupiłem w maju DOD na DVDA i Virtuala (oczywiście oryginały)
Awatar użytkownika
Aphasia
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Aphasia »

Moją pierwszą kaseta było A real Live One, a byłoto wieki temu. Nie musze chyba mówić że to był pirat, jakich wtedy było pełno. NIedługo potem zakupiłem równiez na kasecie Fear Of The Dark. To była moja pierwsza znajomość z dziewicą
Lomion

Post autor: Lomion »

Ze mną to było tak. Mój ojciec słuchał Maidenów, Purpli, Zeppelinów, itp. Ja nie cierpiałem tej muzyki. Pewnego dnia oglądając tytuły płyt w pewnym hipermarkecie, spojrzałem na okładkę Edward The Great. Kosztowała 50zł, miałem tyle w kieszeni i kupiłem, nie wiem co mną kierowało, ale NIE ŻAŁUJĘ!(Dzień wcześniej kupiłem The Best Of ICH TROJE... :D ). Zaczęło się od Edwarda i tak poleciało, dziękować Bogu mam wszystkie albumy IM, i obszerną kolekcję płyt z muzyka metalową.
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

Ja w sumie nie pamiętam bo kiedy ty było. 4 lata temu? 5?
Ale pamiętam jak byłam z bracikiem i mama w MM i szperaliśmy po półce "Heavy/Alternative" (czy jakoś) i Adam wziął w ręce Powerslave'a i poszliśmy z nim do mamy i łądnie się patrzyliśmy :).
Nie pamiętam wrażeń z plyty, bo chyba je wtedy chłonęłam a bylo ich wiele naraz. Musiałam mieć wtedy fajny umysł, bo rozpoznawanie piosenek po pierwszych riffach nei sprawiało mi trudności :) (tylko, że nie znałąm angielskiego wtedy jeszcze i tytułów "nauczyłam" się dopiero później).
Yogi
-#Invader
-#Invader

Post autor: Yogi »

1.Vinyl THOTB
2.Ed hunter
3.Chyba Killers
dalej nie pamiętam ale dużo tego jest :o
Awatar użytkownika
michi
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: michi »

Najpierw mp3, pożyczane piraty, teraz może będzie mój własny, orginalny Killers 8)
Awatar użytkownika
Green Man
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Green Man »

Ja swoją pierwszą płytę(a właściwie kasetę), jaką kupiłem to było Fear Of The Dark, z jakiś rok temu, i wtedy oszalałem na punkcie Ironów, następnego dnia od razu nabyłem Dance Of Death i też mi się spodobało:D Dziś już mam ich wszystkie płytki a Ironów kocham nade wszystkie zespoły :D:D
ODPOWIEDZ