Recenzja "DoD" w "Młotku"
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Recenzja "DoD" w "Młotku"
W czerwcowym numerze "Metal Hammera" w rubryce z recenzjami czytelników można przeczytać jak pewien koleżka glanuje "DoD". Wiem, że każdy ma prawo do swojego zdania, jednakże teksty w stylu "to dowód na to, że Maiden się kończy" wg mnie przekraczają jednak normy przyzwoitości.
Ostatnio zmieniony sob cze 04, 2005 11:24 am przez CubeX, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Recenzja "DoD" w "Młotku"
nowa potęga - Edguy
to mnie zabiło
to mnie zabiło
Kupiłem tego "Młotka", bo na okładce był napis "Bruce Dickinson". Gdyby nie to, na pewno nie wydałbym prawie 8 złotych, bo już bardzo dawno przestało mi to czasopismo odpowiadać. Teraz tylko utwierdzili mnie w mojej negatywnej ocenie. Po premierze "DoD" zamiescili na swoich łamach recenzje tej płytki, napisane przez fachowców i były one dobre. A teraz tekst koleżki, który moim zdaniem pojęcie ma raczej mętne... no i glany totalne. Gdyby to ode mnie zależało, to jednak bym tego nie zamieścił, bo wg mnie to spora niekonsekwencja.
wogóle marne są te recenzje czytelników
jak koleś opisał HellAlive Machine Head'a to było widać, że nie ma pojęcia o historii związanej z tym albumem i recenzja była beznadziejna
jak koleś opisał HellAlive Machine Head'a to było widać, że nie ma pojęcia o historii związanej z tym albumem i recenzja była beznadziejna
jush nie kupuje MH, bo i tak to co mnie tam interesuje to jakies 20% pisma, dlatego lece do empiku i czytam co mi sie tam spodoba...a ta recenzja tego typa o DoD mnie zabila...zwlaszcza text z edguyem...ehh
ja w ogole nie biore recenzji w pismach na powaznie...mh jak i teraz rock zjechali rowno DoD, mi sie album podoba i nie bedzie mi tu zadny fajfus mowil co jest fajne a czego sie nie opyla sluchac, bo ja mam swoj gust, on go nie zna i w zasadzie na tym mozemy skonczyc.
ja w ogole nie biore recenzji w pismach na powaznie...mh jak i teraz rock zjechali rowno DoD, mi sie album podoba i nie bedzie mi tu zadny fajfus mowil co jest fajne a czego sie nie opyla sluchac, bo ja mam swoj gust, on go nie zna i w zasadzie na tym mozemy skonczyc.
-
Deleted User 357
Mnie najbardziej martwi to że tam jest fajny palakt Judasów....Moze się uda gdzieś wyrwać 
nie kupuje już, bo pierdoly piszą. Np. wilekie wychwalanie Metalmani 2005( w sumei to pismo Metalmindu, ale troche samokrytyki by sie przydalo)
Dance of Death to jedna z najsłabszych płyt Iron Maiden ,to na pewno ,zespół podążył w złym kierunku , poprostu przekombinował ,jednak jest w nich potencjał co widać po paru utworach z tej płyty i nie można mówić że sie skończyli ,poprostu chłopaki muszą wrócić do tego co umią najlepiej czyli Heavy Metalu , rock progresywny , utwory orkiestrowe czy akustyczne nie są dla nich .
Aha no i okładka z Dance of Death jest strasznaaaa :guns
Aha no i okładka z Dance of Death jest strasznaaaa :guns
FaktRycerzHeavyMetalu pisze: Aha no i okładka z Dance of Death jest strasznaaaa :guns
Dla mnie to się okaze z nowym albumem, Ironi już kilka razy podnosili się ze słabszych momentów pod nieboskłon (no może za mocno powiedziane, ah ci fani ;]), DoD jest słaba i to trzeba przyznac, Ironi już chyba nie nagraja całego dobrego, solidnego albumu, pojedyncze kawałki być może ale całej płyty chyba nie… czekam do nastepnej płyty, koncert daja swietne, a zobaczymy w jakiej sa formie twórczej… bo lepiej jest spłanac niż się wypalic…CubeX pisze:W czerwcowym numerze "Metal Hammera" w rubryce z recenzjami czytelników można przeczytać jak pewien koleżka glanuje "DoD". Wiem, że każdy ma prawo do swojego zdania, jednakże teksty w stylu "to dowód na to, że Maiden się kończy" wg mnie przekraczają jednak normy przyzwoitości.
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Vlad Tepes pisze:Dajcie jakiegoś skana tej krytyki to Wam powiem czy się z nią zgadzam. Może jakaś polemika?
Aaaa kogo interesuje to czy się z czymś zgadzasz czy nie...
Jak dla mnie "Dance Of Death" to jedna ze słabszych płyt Iron Maiden - jakoś się do niej nie przekonałem zwłaszcza po tak wyśmienitym albumie jak "Brave New World" - ale to nie powód by bredzić takie głupoty typu że Iron Maiden się skończyło
Jak przeczytalem ta recenzje to zal mi sie tego chlopaka zrobilo.Pisze on na samym poczatku ze do fanow Iron Maiden nie nalezy,wiec nie rozumiem czemu zabiera sie do recenzowania tej plyty.Moim skromnym zdaniem chlopak troche sie pogubil i w efekcie w moich oczach sie skompromitowal.A najbardziej mnie rozsmieszyl jak napisal ze "Paschendale" to lesny metal
.Na moj gust DoD to dobra plytka,chociaz napewno wydali wiele lepszych.
6.06.2007-Iron Maiden Ostrava,Stadion Bazaly
19.06.2007-Heaven and hell,Warszawa Torwar
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

A ja nie rozumiem, czemu tylko fani Maiden mają prawo recenzować ich płyty.
Nie powiedzialem ze tylko fani powinnie recenzowac plyty Ironow,ale jakos mi sie wydaje ze gosc nawet dokladnie plyty nie przesluchal a wzial sie do napisania "madrej" recenzji.Takie jest moje prywatne zdanie,ale oczywiscie kazdy ma prawo myslec inaczej. 
nie wiem jak to sie stalo ale zgadzam sie z postem vlada... (chyba pierwszy raz)... to ze facet zjechal dod to jego sprawa.. jak sie nie zgadzacie to napiszcie tam swoja recenzje.. moze wam zamieszcza... zreszta nikt nie bronil wam napisania jej przed tamtym gosciem.. przyznaje sam sie troche wqrzylem jak to przeczytalem w empiku ale to jest jego zdanie i jak tak uwaza to ma do tego prawo... dla mnie dod to jedna z 3 najlepszych plyt maidenow i to tez jest tylko moje zdanie z ktorym mozecie sie zgadzac albo nie i nic wam do tego ze ja tak uwazam... troche luzu...
"everybody lies"
koleś wysmażył recenzję, ale zapomniał, że przecież prawdziwy maiden się skończył po 'piece of mind' 
Ode mnie powiem tyle, rzeczywiście nie ma co się kłócić, czyjeś zdanie i tyle. Zdanie zresztą z którym ja się nie zgadzam, bo i na żywo panowie dają rade, a "Paschendale" to jeden z moich ulubionych utworów Harrisa i reszty...Na początku też zareagowałem emocjonalnie, ale trzeba włączyć na luz w sumie, bo by człowiek nerwowo nie wytrzymał. W "Przekroju" napisali przed koncertem, że Maiden to bardzo "tania i efekciarska" muzyka. Co człowiek to gust...
reaktywacja
wiesz, notkę w przekroju napisał jarek szubrycht, czyli facet z mystic, z tego co wiem bardzo lubi iron maiden
ale moim zdaniem ma rację, nie lubię dorabiania zbytniej ideologii, maiden jest dosyć kiczowate, ale co z tego, lubię ich i tyle
ale moim zdaniem ma rację, nie lubię dorabiania zbytniej ideologii, maiden jest dosyć kiczowate, ale co z tego, lubię ich i tyle
Nie wiem czy żartujesz ale nie zgadzam sie ze "prawdziwy Maiden skończył sie po Piece of mind".Po tej plycie nagrali przeciez takie klasyki jak "Powerslave", "Somewhere i time","Seventh son....",Fear of the dark".Przecież to klasyczne dokonania Maiden.Ale oczywiście zalezy to od gustu i mozesz miec inne zdanie.juras pisze:koleś wysmażył recenzję, ale zapomniał, że przecież prawdziwy maiden się skończył po 'piece of mind'
pisałem to śmiertelnie poważnie
tak twierdzą trufani, niektórzy....
tak twierdzą trufani, niektórzy....