Nowy Teraz Rock

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Nowy Teraz Rock

Post autor: likipiki »

Trzeba rozróżnić pojęcia 'wybitny wokalista', a 'wybitny twórca, artysta'. To jest moim zdaniem wielka róźnica.
Co to znaczy, że nie miał wielkiego wpływu na scenę metalową? Otóż to, że jego muzyka, to był po prostu bardzo dobrze zagrany rock/metal, jakiego wiele na rynku. Owszem, spłodził tam dwie płytki ponad przeciętność (mi nie podchodzą, ale to już inna sprawa ;)), ale jego wkłąd w scenę muzyczną jako artysta i twórca jest minimalny. Ot co :P

PS ja również nie widzę problemu. Tylko, że to właśnie wkładki zawsze były głównym powodem, dla którego chciałem TR zakupić. Niestety ostatnio obserwuję jakąś dziwną tendencję do 'rozdawania wkładek byle komu' :lol: :wink: nie ma to jak drobna prowokacja ;)
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

świnka666 pisze:Trzeba rozróżnić pojęcia 'wybitny wokalista', a 'wybitny twórca, artysta'. To jest moim zdaniem wielka róźnica.
Co to znaczy, że nie miał wielkiego wpływu na scenę metalową? Otóż to, że jego muzyka, to był po prostu bardzo dobrze zagrany rock/metal, jakiego wiele na rynku. Owszem, spłodził tam dwie płytki ponad przeciętność (mi nie podchodzą, ale to już inna sprawa ;)), ale jego wkłąd w scenę muzyczną jako artysta i twórca jest minimalny. Ot co :P

PS ja również nie widzę problemu. Tylko, że to właśnie wkładki zawsze były głównym powodem, dla którego chciałem TR zakupić. Niestety ostatnio obserwuję jakąś dziwną tendencję do 'rozdawania wkładek byle komu' :lol: :wink: nie ma to jak drobna prowokacja ;)
Myśle że Bruce jest zarówno wybitnym wokalistą i wybitnym twórcą. Chyba nie musze Ci wymieniać wszystkich jego piosenek które napisał dla Maiden i które stały się jednymi z najlepszych Ironów(chociażby Bring your dother... to the slaughter które pierwotnie było napisane jako jego solowa pisenka). Poza tym ma dużo rewelacyjnych piosenek z swojego solowego repertuaru i jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych gwiazd metalu.
edii
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: edii »

Świniak nie rozumiem dlaczego poświęcając wkładke Dickinsonowi twierdzisz że dają ją byle komu.Ja bynajmniej nie uważam żeby Bruce był byle kim. :roll:
CubeX
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: CubeX »

Doskonale rozumiem rozgoryczenie tych, którzy zupełnie obiektywnie klasyfikują dokonania poszczególnych zespołów, czy solistów i zwracają uwagę, że jednak Bruce mógł jeszcze poczekać w kolejce na swoją kolej, nim swoje wkładki "dostaną" najlepsi. Faktem jest jednak, że koncert w Chorzowie był doskonałym pretekstem do zrobienia medialnego szumu wokół muzyków Maiden, po to by sprzedać więcej egzemplarzy gazet np. No i "TR" po prostu z tego korzysta. Ja nie ukrywam, że jestem z tego faktu bardzo zadowolony, bo to czasopismo kupuję wyłącznie wtedy, gdy na okładce widnieje "okołomaidenowy" napis. Tak jak w najnowszym numerze. Dlatego zakupię go w te pędy. Już żałuję, że przegapiłem go na koncercie, wrrr...
Mayhem
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Mayhem »

edii pisze:Świniak nie rozumiem dlaczego poświęcając wkładke Dickinsonowi twierdzisz że dają ją byle komu.Ja bynajmniej nie uważam żeby Bruce był byle kim. :roll:

jest wiele zespołów które zasłuzyły na tą wkładke a jej nie dostały
Urchin
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Urchin »

ano jest wiele zespolow ktorych w tej wkladce jeszcze nie bylo...ja osobiscie czekam na ramones i motorhead, powinni sie wziasc za te gwiazdy ktore jush zgasly, bo te kapele ktore zasluzyly sobie na to zeby znalezc sie w tym miejscu, moga jeszcze czegos dokonac, jezeli nadal funkcjonuja oczywiscie...
Awatar użytkownika
Eol_Eddie
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Eol_Eddie »

No artykuły fajne, ale te które mnie interesowały są powiedziałbym "standardowe". Żadnych rewolucyjnych nowości nie wnoszą. Jednak należy je przeczytać. Miłej Lektury :) :wink:
UpTheIrons
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Dzisiaj wreszcie kupiłem ten numer, i przeczytałem wkłądkę. Musze powiedzieć, że jak dla mnie to jest po prostu kiepska. Zaczyna się od omówienia dzieciństwa Bruce'a, jest krótkie wspomnienie o Maiden, po czym napstepuje po prostu wymienienie płyt które nagrał, oraz krótkie wspomnienie kilku rzeczy. O wiele ciekawsze jest za to tekst o zespole Samson, oraz przede wszystkim recenzje, chociaż zupełnie się nie zgadzam z niektórymi- 2,5/5 dla Skunkworks to wybitnie niesprawiedliwe, zaś 5/5 dla najnowszej płyty tez jest conajmniej dziwne, zupełnie nie rozumiem klucza pod którym były dobierane oceny. Nie rozumiem jeszcze czemu uwazają "Skunkworks" za lepszy od "The X Factor" skoro ten drugi we wkładce o Maiden dostał wyższą ocenę. A teraz wady- czemu nie napisali nic o zespole Tribes Of Gypsies? Może uważają ich za mało istotny dodatek do twórczości Bruce'a? Jeszcze tylko raz napiszę, że wkłądke powinni byli dostać inni bardziej załśuzeni artysci, ponasto tacy o których jeszcze nic się nie pisało. Bo było już oddzielnie Black Sabbath i Ozzy Osbourne (chociaż w tej pierwszej wkłądce akurat nie pisali nic o solowej karierze pierwszego wokalisty). Teraz oddzielnie Bruce. Co jeszcze będzie? Była wkładka o Purple, to teraz czas na Iana Gillana. Byłą o Led Zeppelin, to czas na Roberta Planta. A moze wkładka nalęzy się Jamesowi LaBrie, skoro jego ostatni solowy album zostła oceniony tak wysoko?
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

5/5 dali nowej, bo ją promują i chcę, żeby ludzie kupowali :]

wkładki z TR zawsze są nudne i dlatego już nie kupuję
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

MiKi pisze:wkładki z TR zawsze są nudne i dlatego już nie kupuję
No to akurat jest gówno prawda :P ;)
Wkładki stoją, a przynajmniej stały :P, na bardzo wysokim poziomie. Wystarczy przypomnieć sobie genialną wkładkę o doorsach. Majstersztyk :)
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

świnka666 pisze:
Wkładki stoją, a przynajmniej stały :P, na bardzo wysokim poziomie. Wystarczy przypomnieć sobie genialną wkładkę o doorsach. Majstersztyk :)
A cala wkladka o Maiden to byly cytaty z "Run To The Hills" podpisane nazwiskiem jednego z redaktorow :P
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

świnka666 pisze:
no to się nie znam - nie wiem o Doorsach nie czytałem :]
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Szoda tylko, że od czasu wkładki o AczeDecze w styczniu poziom tych publikacji drastycznie spadł...
Mayhem
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Mayhem »

Planta wkładka jest w zapowiedziach wiec pewnie niedlugo juz bedzie....
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

A ja mam pytanie do tych którzy to kupili/przeczytali

Są tam jakieś rzeczy, o których maniak Bruce'a może nie wiedzieć :twisted: ? Bo jak czytałąm początek, to w sumie było wszystko to samo co w RTTH, i już na początku słynny epizod z siusianiem ;).

Mogłby ktoś to zeskanować?
CubeX
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: CubeX »

Według mnie zagorzały fan Dickinsona nic nowego z wkładki się nie dowie. Inna sprawa, że tę gazetę czytają nie tylko zagorzali fani Bruce'a. Jej zaletą jest za to bezapelacyjnie to, że jest taką pigułką - kompendium zawierającym w jednym miejscu podstawowe informacje o jego dyskografii w szczególności. Ja osobiście dobrze oceniam znajdujący się również w tym numerze "TR" artykuł o wszystkich wizytach Maidenów w Polsce. To też zebrane w jednym miejscu informacje na konkretny temat. Na pewno sobie to zachowam.
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

a jest możliwość CubeX żebyś zeskanował te strony z wkładki i o Ironach?

Ja przestałam już cokolwiek kupować, bo zbieram intensywnie kase na prawko ;(.
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Nie sądze, aby ktoś zaznajomiony z karierą Bruce'a dowiedział się czegokolwiek nowego, poziom wkładki nie jest najwyższy.
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

Deleted User 804 pisze:
świnka666 pisze:Eh... Moim zdaniem wkładki powinny być poświęcone wybitnym artystom, legendom, ewentualnie tym którzy mieli olbrzymi wpływ na rynek muzyczny, ale istnieją krótko.
A tutaj co mamy? Brusio? Co on takiego zrobił, że zasłużył na wkłądkę :?:... szczególnie, że jeszcze takie King Crimson przykładowo tejże się nie doczekało..
Jak dla ciebie Bruce to cienias który nie zasłużył na wkładke to co robisz na tym forum? :D Czyżby nie bylo forum o King Crimson?
Ja też uważam Bruce`a za cieniasa. Wolę dużo bardziej punkowy głos Di`Anno. Jest dużo bardziej zadziorny i brudny. A Dickinson ma już zpity głos, a i ileż można słuchać piania koguta :P
Awatar użytkownika
Majek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Majek »

Blood Brother pisze:
Deleted User 804 pisze:
świnka666 pisze:Eh... Moim zdaniem wkładki powinny być poświęcone wybitnym artystom, legendom, ewentualnie tym którzy mieli olbrzymi wpływ na rynek muzyczny, ale istnieją krótko.
A tutaj co mamy? Brusio? Co on takiego zrobił, że zasłużył na wkłądkę :?:... szczególnie, że jeszcze takie King Crimson przykładowo tejże się nie doczekało..
Jak dla ciebie Bruce to cienias który nie zasłużył na wkładke to co robisz na tym forum? :D Czyżby nie bylo forum o King Crimson?
Ja też uważam Bruce`a za cieniasa. Wolę dużo bardziej punkowy głos Di`Anno. Jest dużo bardziej zadziorny i brudny. A Dickinson ma już zpity głos, a i ileż można słuchać piania koguta :P
Co za brednie... Dickinson ma przepity głos ? Pianie koguta ? A Di'Anno to może nie pieje ? Posłuchaj sobie refrenu Remember Tomorrow z Rainbow.
ODPOWIEDZ