jaką płytę kupić?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 804
Re: jaką płytę kupić?
Najlepiej kup wszystkie
A tak serio to kup Edward the great lub Rock in Rio
Hej!
ja bym polecał Rock in Rio. Sa na niej kawałki z BNW i inne lepsze kawałki z przeszłości. A poza tym to jest PŁYTA KONCETRTOWA :solo
czyli najlepsza (mysle ,że płyty LIVE sa lepsze od studyjnych
Ave! :rocx
ja bym polecał Rock in Rio. Sa na niej kawałki z BNW i inne lepsze kawałki z przeszłości. A poza tym to jest PŁYTA KONCETRTOWA :solo
Ave! :rocx
1. Piece of Mindpiotrekkaz pisze:jako pierwsza plyte ironow kupilem Fear of the dark, bardzo mi sie spodobala
zwazywszy na to ze ironi wydali pelno plyt jaka powinienem sobie kupic jako drugą
moze ktoras z plyt ironow zawiera klimaty zblizone do manowar?
jakie jeszcze zespoly grajace heavy mozecie mi polecic?
2. Fear of the Dark
3. 7th Son of a 7th Son
4. The Number of the Beast
5. Powerslave
potem na pewno tak bardzi ci się spodoba, że sam będziesz wiedział co kupić
Inne kapele:
[troche inna niz Maiden] Blind Guardian(power metal)
[legenda heavy metalu] Judas Priest
IMHO 7th Son to nie jest dobra płytka na początek. Jak ją kupiłem to musiało minąć trochę czasu zanim ją w pełni zrozumiałem. Powiem nawet, że na początku w ogóle mi się nie podobała. Teraz jest jedną z moich ulubionych.Crazy_Sam pisze:Ja właśnie zaczynałem od SSOTSS i powiem szczerze, że ta płyta we mnie uderzyła! Pozytywnie oczywiście. Ten mistyczn klimat, ta rytmika utworów i wogóle długo by jeszcze wymieniać. Moja pierwsza płyta Maiden i od samego początku do dnia dzisiejszego - moja ulubiona.
A na początek również polecam Rock in Rio
Zdecydowanie "Brave New World"!
Ja zacząłem od składanki Edward The Great a skończyłem na całej dyskografii :rocx
Ja jak nie wiem jaka płyte mam kupić, to zazwyczaj kupuje koncertówkę. mam na niej jakiś tam przekrój przez płyty, poza tym od razu mozna zobaczyc jak zespół radzi sobie na scenie. Jezeli chodzi o ironów to kupiłbym Live After Death, świetna rzecz. Ewentualnie jakis inny koncercik, np bardzo lubie Live At Donnington.
Z tymi koncertówkami to rzeczywiście dobry pomysł, ale Live At Donington mi się nie podoba. Oczywiście jest to tylko moja opinia, ale mam wrażenie, że Bruce się troche opiernicza, a cały koncert to fuszerka.Aphasia pisze:Ja jak nie wiem jaka płyte mam kupić, to zazwyczaj kupuje koncertówkę. mam na niej jakiś tam przekrój przez płyty, poza tym od razu mozna zobaczyc jak zespół radzi sobie na scenie. Jezeli chodzi o ironów to kupiłbym Live After Death, świetna rzecz. Ewentualnie jakis inny koncercik, np bardzo lubie Live At Donnington.
nie polecam żadnej. iron maiden to dla mnie najgorszy zespół jaki kiedykolwiek słyszałem. Od głosu dickinsona uszy mi więdną. Wogóle nie da się tego słuchać. Nie wiedzieć czemu wszyscy tym zespołem tak się zachwycają i podniecają, ostatnie wydawnictwa świadczą o tym że ten zespół już całkowicie się wypalił a jedyne na co ich teraz stać to kompilacje...., , the history....., greatest hitsf......, esential of......., the early eears......natepne co wydadzą to pewno płyta the best of.... . Cóż zaślepiony i naiwny fan zawsze kupi takie gówno a zespół na tym czesze pieniądze.levy88 pisze:Z tymi koncertówkami to rzeczywiście dobry pomysł, ale Live At Donington mi się nie podoba. Oczywiście jest to tylko moja opinia, ale mam wrażenie, że Bruce się troche opiernicza, a cały koncert to fuszerka.Aphasia pisze:Ja jak nie wiem jaka płyte mam kupić, to zazwyczaj kupuje koncertówkę. mam na niej jakiś tam przekrój przez płyty, poza tym od razu mozna zobaczyc jak zespół radzi sobie na scenie. Jezeli chodzi o ironów to kupiłbym Live After Death, świetna rzecz. Ewentualnie jakis inny koncercik, np bardzo lubie Live At Donnington.
Pozdrawiam i dowidzenia. Musiałem to napisać bo nie mogę patrzeć jak wszyscy się tym zespołem zachwycają,
Jeżeli kogoś uraziłem to z góry przepraszam.
Usuńcie to a człowieka który to napisał zbanujcie. Są gusta i guściki. Pewnie i tak tego nie przeczytasz ale co mi tamRadzik pisze:nie polecam żadnej. iron maiden to dla mnie najgorszy zespół jaki kiedykolwiek słyszałem. Od głosu dickinsona uszy mi więdną. Wogóle nie da się tego słuchać. Nie wiedzieć czemu wszyscy tym zespołem tak się zachwycają i podniecają, ostatnie wydawnictwa świadczą o tym że ten zespół już całkowicie się wypalił a jedyne na co ich teraz stać to kompilacje...., , the history....., greatest hitsf......, esential of......., the early eears......natepne co wydadzą to pewno płyta the best of.... . Cóż zaślepiony i naiwny fan zawsze kupi takie gówno a zespół na tym czesze pieniądze.levy88 pisze:Z tymi koncertówkami to rzeczywiście dobry pomysł, ale Live At Donington mi się nie podoba. Oczywiście jest to tylko moja opinia, ale mam wrażenie, że Bruce się troche opiernicza, a cały koncert to fuszerka.Aphasia pisze:Ja jak nie wiem jaka płyte mam kupić, to zazwyczaj kupuje koncertówkę. mam na niej jakiś tam przekrój przez płyty, poza tym od razu mozna zobaczyc jak zespół radzi sobie na scenie. Jezeli chodzi o ironów to kupiłbym Live After Death, świetna rzecz. Ewentualnie jakis inny koncercik, np bardzo lubie Live At Donnington.
Pozdrawiam i dowidzenia. Musiałem to napisać bo nie mogę patrzeć jak wszyscy się tym zespołem zachwycają,
Człowieku zanim wyrazisz swoją opinię weź trochę ich poznaj. Rozumiem, mozesz ich nie lubić, znam też człowieka, dla które od Iron Maiden do DoD jest ciagle ta sama muzyka. Ale, żeby napisać, że "czesze pieniądze" to już obłęd. Komu jak komu, ale Steviemu nigdy nie chodziło tak naprawdę o kasę, a i tak mają jej w brud i spokojnie mogliby zakończyć karierę, gdyby o to w tej całej bajce chodziło. A tymczasem oni wziąż to robią.Radzik pisze:nie polecam żadnej. iron maiden to dla mnie najgorszy zespół jaki kiedykolwiek słyszałem. Od głosu dickinsona uszy mi więdną. Wogóle nie da się tego słuchać. Nie wiedzieć czemu wszyscy tym zespołem tak się zachwycają i podniecają, ostatnie wydawnictwa świadczą o tym że ten zespół już całkowicie się wypalił a jedyne na co ich teraz stać to kompilacje...., , the history....., greatest hitsf......, esential of......., the early eears......natepne co wydadzą to pewno płyta the best of.... . Cóż zaślepiony i naiwny fan zawsze kupi takie gówno a zespół na tym czesze pieniądze.levy88 pisze:Z tymi koncertówkami to rzeczywiście dobry pomysł, ale Live At Donington mi się nie podoba. Oczywiście jest to tylko moja opinia, ale mam wrażenie, że Bruce się troche opiernicza, a cały koncert to fuszerka.Aphasia pisze:Ja jak nie wiem jaka płyte mam kupić, to zazwyczaj kupuje koncertówkę. mam na niej jakiś tam przekrój przez płyty, poza tym od razu mozna zobaczyc jak zespół radzi sobie na scenie. Jezeli chodzi o ironów to kupiłbym Live After Death, świetna rzecz. Ewentualnie jakis inny koncercik, np bardzo lubie Live At Donnington.
Ja bym go nie usuwała, bo chciałąbym, żeby jakoś zargumentowal swoje zdanie. No chyba, że jesteś słuchaczem jakieś blacku czy czegoś, albo polskiego hiphopu.Usuńcie to a człowieka który to napisał zbanujcie. Są gusta i guściki. Pewnie i tak tego nie przeczytasz ale co mi tam
DLaczego ktoś ma usuwać mój post i mnie banować tylko dlatego że wyraziłem swoją opinię co sądzę o iron maiden i że nie zgadzam się z tobą?? Masz chłopcze dopiero 13 lat i jedyny zespół który słyszałeś to pewno iron maiden.... jak dorośniesz to zmienisz zdanie.Blood Brother pisze:Usuńcie to a człowieka który to napisał zbanujcie. Są gusta i guściki. Pewnie i tak tego nie przeczytasz ale co mi tamRadzik pisze:nie polecam żadnej. iron maiden to dla mnie najgorszy zespół jaki kiedykolwiek słyszałem. Od głosu dickinsona uszy mi więdną. Wogóle nie da się tego słuchać. Nie wiedzieć czemu wszyscy tym zespołem tak się zachwycają i podniecają, ostatnie wydawnictwa świadczą o tym że ten zespół już całkowicie się wypalił a jedyne na co ich teraz stać to kompilacje...., , the history....., greatest hitsf......, esential of......., the early eears......natepne co wydadzą to pewno płyta the best of.... . Cóż zaślepiony i naiwny fan zawsze kupi takie gówno a zespół na tym czesze pieniądze.levy88 pisze: Z tymi koncertówkami to rzeczywiście dobry pomysł, ale Live At Donington mi się nie podoba. Oczywiście jest to tylko moja opinia, ale mam wrażenie, że Bruce się troche opiernicza, a cały koncert to fuszerka.
Ostatnio zmieniony ndz cze 12, 2005 12:09 pm przez Radzik, łącznie zmieniany 1 raz.
OK, więc powiedz mi jaki jest sens wydawania w kółko składanek typu the best of itp.?? Żaden szanujący się zespół nie wydaje tego typu wydawnictw wtakich ilościach jak iron maidenEvE pisze:Człowieku zanim wyrazisz swoją opinię weź trochę ich poznaj. Rozumiem, mozesz ich nie lubić, znam też człowieka, dla które od Iron Maiden do DoD jest ciagle ta sama muzyka. Ale, żeby napisać, że "czesze pieniądze" to już obłęd. Komu jak komu, ale Steviemu nigdy nie chodziło tak naprawdę o kasę, a i tak mają jej w brud i spokojnie mogliby zakończyć karierę, gdyby o to w tej całej bajce chodziło. A tymczasem oni wziąż to robią.Radzik pisze:nie polecam żadnej. iron maiden to dla mnie najgorszy zespół jaki kiedykolwiek słyszałem. Od głosu dickinsona uszy mi więdną. Wogóle nie da się tego słuchać. Nie wiedzieć czemu wszyscy tym zespołem tak się zachwycają i podniecają, ostatnie wydawnictwa świadczą o tym że ten zespół już całkowicie się wypalił a jedyne na co ich teraz stać to kompilacje...., , the history....., greatest hitsf......, esential of......., the early eears......natepne co wydadzą to pewno płyta the best of.... . Cóż zaślepiony i naiwny fan zawsze kupi takie gówno a zespół na tym czesze pieniądze.levy88 pisze: Z tymi koncertówkami to rzeczywiście dobry pomysł, ale Live At Donington mi się nie podoba. Oczywiście jest to tylko moja opinia, ale mam wrażenie, że Bruce się troche opiernicza, a cały koncert to fuszerka.
Jeżeli kogoś uraziłem to z góry przepraszam.Ja bym go nie usuwała, bo chciałąbym, żeby jakoś zargumentowal swoje zdanie. No chyba, że jesteś słuchaczem jakieś blacku czy czegoś, albo polskiego hiphopu.Usuńcie to a człowieka który to napisał zbanujcie. Są gusta i guściki. Pewnie i tak tego nie przeczytasz ale co mi tam
Facetowi sie nudzi. Rzeczywiście, lepiej dla niego żeby się stąd usunął a nie zaśmiecał forum swoimi kretyńskimi wypowiedziami.
Do widzenia... :guns
Do widzenia... :guns
spokojnie, już zwiedza BananaLand.
Vlad Tepes muszę przyznać, że piszesz super posty 
Na forum Edguy'a też był taki jeden gościu co z muzyką takową nie miał absolutnie nic wspólnego i był tam tylko po to, żeby wkurzać innych.
Ale to taka rasa, bywają śmieszni.
Na forum Edguy'a też był taki jeden gościu co z muzyką takową nie miał absolutnie nic wspólnego i był tam tylko po to, żeby wkurzać innych.
Ale to taka rasa, bywają śmieszni.
ja bym proponował kupić BNW lub The Number Of The beast. Dlaczego? Bo mysle ,że to są dwie najlepsze płyty (my opinion)
Ave
Ave
Vlad wytrzyj monitor bo go zaplułeś. Dalej twierdze że IM to kupa i zdania nie zmienię. Pozdrawiam i nie wypieprzam.Vlad Tepes pisze:Radzik. Skoro Iron Maiden jest dla ciebie najgorszym zespołem jaki kiedykolwiek słyszałeś, od głosu Dickinsona uszy ci więdną i nie da się tego słuchać to wynoś się z tego forum i nie wracaj. Po jakiego grzyba zaznaczasz tu swoją śmierdzącą obecność? Ich sprawa że wydają swoje esentiale i sprawa ludzi że wydają na to kasę. Tobie gówno do tego. Słuchaj sobie muzyki którą uważasz za doskonałą i wypieprzaj stąd.nie polecam żadnej. iron maiden to dla mnie najgorszy zespół jaki kiedykolwiek słyszałem. Od głosu dickinsona uszy mi więdną. Wogóle nie da się tego słuchać. Nie wiedzieć czemu wszyscy tym zespołem tak się zachwycają i podniecają, ostatnie wydawnictwa świadczą o tym że ten zespół już całkowicie się wypalił a jedyne na co ich teraz stać to kompilacje...., , the history....., greatest hitsf......, esential of......., the early eears......natepne co wydadzą to pewno płyta the best of.... . Cóż zaślepiony i naiwny fan zawsze kupi takie gówno a zespół na tym czesze pieniądze.
Nie musisz pozdrawiać ani przepraszać, bo gdybyś miał odrobinę rozumu i ogłady to nie wchodziłbyś z takimi tekstami na forum FANCLUBU gdzie 99,9% userów to fani lub wierni słuchacze tej muzyki.
Takie best off ma sens bo coraz to nowi ludzie zwracają swoje uszy na muzykę tego zespołu. Nie stać ich na wszystkie płyty a tu mają w pigułce samą esencję . Ktoś kto chciał, lub chce mieć wszystkie duże płyty to już je ma lub będzie mieć. Ktoś komu wystarczy składanka bo chce się powierzchownie z tą muzą zapoznać kupuje esentiale.OK, więc powiedz mi jaki jest sens wydawania w kółko składanek typu the best of itp.?? Żaden szanujący się zespół nie wydaje tego typu wydawnictw wtakich ilościach jak iron maiden
A teraz jak otrzymałeś odpowiedź to wypieprzaj stąd w podskokach i nie wracaj zadymiarzu.
Takich jak ty to czarny worek na głowe i za ojczyzne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Deleted User 804
Radzik mam do ciebie prośbę. Jak będzie następny koncert Ironów lub jakiś zjazd FC to weź się tam pokaż i wyraź swoją opinie na głos że Iron Maiden to **** Sprawił byś mi tym ogromną radość
Najlepiej jeszcze włóż dresik :guns