25/06/2005 - Eddie Rips Up Paris - Paryż @ Parc Des Princes
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 25/06/2005 - Eddie Rips Up Paris - Paryż @ Parc Des Princes
Możnaby się ustawić na godzinę i razem ruszyć.
Jak tam Lubelaki??? Kto w końcu jedzie, może też byśmy się jakoś ustawili, a nie tak każdy sobie rzepe skrobie???
Dowiemsię jutro lub w poniedziałek ile ten bus Expressu i pociąg, dam znać co i jak, co by optimę wybrać finansową.
Jak tam Lubelaki??? Kto w końcu jedzie, może też byśmy się jakoś ustawili, a nie tak każdy sobie rzepe skrobie???
Dowiemsię jutro lub w poniedziałek ile ten bus Expressu i pociąg, dam znać co i jak, co by optimę wybrać finansową.
Glabula - o ktorej odjezdzaja te busy?
Jutro wieczorem napiszę co i jak z tymi busami.MaYeR pisze:Glabula - o ktorej odjezdzaja te busy?
Nie udało mi się niestety dziś pojechać na Ruską, troche dłużej musiałem w pracy zabawić.
Ale prawdopodobnie o godz 11:00 jest kurs do Krakowa , właśnie tego expressu, z dworca przy ulicy Ruskiej.
W dniu jutrzejszym pojadę na ten dworzec i napiszę co i jak.
Rozumiem , że noclegu każdy szuka sobie na własną rękę.
Ale prawdopodobnie o godz 11:00 jest kurs do Krakowa , właśnie tego expressu, z dworca przy ulicy Ruskiej.
W dniu jutrzejszym pojadę na ten dworzec i napiszę co i jak.
Rozumiem , że noclegu każdy szuka sobie na własną rękę.
Ja raczej bede o 8 w Kraku, chyba ze przyjade dzien wczesniej - jeszcze sie zastanawiam 
BTW- czy mamy kogos kto sie obawia lotu?? Bo musze wiedziec przy kim trzymac gebe na klodke
Albo wlasnie na odwrot

BTW- czy mamy kogos kto sie obawia lotu?? Bo musze wiedziec przy kim trzymac gebe na klodke
Przygotowania na Parc des Princess
W przededniu koncert "Europa 2 Live", potem zagra w Parku KSiążąt "Iron Maiden" w najbliższą sobotę.
Zopstaną dokonane zmiany na stadionie instalacja sceny na sektorze Boulogne, zdemontowanie krzesełek na wirażu Auteuil i tysiące kabli poprowadzonych a narożach.
oto zdjecie z pracy na stadionie
[/b]
W przededniu koncert "Europa 2 Live", potem zagra w Parku KSiążąt "Iron Maiden" w najbliższą sobotę.
Zopstaną dokonane zmiany na stadionie instalacja sceny na sektorze Boulogne, zdemontowanie krzesełek na wirażu Auteuil i tysiące kabli poprowadzonych a narożach.
oto zdjecie z pracy na stadionie
[/b]pippen
Więc jeśli chodzi o połączenie kolejowe do Krakowa, sytuacja przedstawia się następująco.
Dobre czasowo, aczkolwiek nieco okrężne połączenie bo z Lublina, przez Warszawę do Krakowa.
Pociąg z Lublina do Wawy odjeżdża o 2:57 24.06.05.
Do Warszawy Wschodniej dojeżdża o 5:30, biorąc pod uwagę, że obejdzie się bez wszelkich opuźnień.
A z Wawy już Expressem do Krakowa, ten odjeżdża "około" 5:53.
No i przy pomyślnych wiatrach będziemy w Krakowie na głównym o 8:53.
To są informacje oficjalne z dworca.
Jak dowiedziałem sie z informacji, istnieje duże prawdopodobieństwo, że nie zdążymy na express, gdyż ten odjezdża zazwyczaj punktualnie, w przeciwieństwie do tego z Lublina. Także liczyć trzeba na fart.
Ceny:
studencki- 62.28 zł. + 10zł miejscówka
normalny- 98.85 zł. + 10zł miejscówka
jest to oczywiście koszt ogólnego przejazdu.
Dobre czasowo, aczkolwiek nieco okrężne połączenie bo z Lublina, przez Warszawę do Krakowa.
Pociąg z Lublina do Wawy odjeżdża o 2:57 24.06.05.
Do Warszawy Wschodniej dojeżdża o 5:30, biorąc pod uwagę, że obejdzie się bez wszelkich opuźnień.
A z Wawy już Expressem do Krakowa, ten odjeżdża "około" 5:53.
To są informacje oficjalne z dworca.
Jak dowiedziałem sie z informacji, istnieje duże prawdopodobieństwo, że nie zdążymy na express, gdyż ten odjezdża zazwyczaj punktualnie, w przeciwieństwie do tego z Lublina. Także liczyć trzeba na fart.
Ceny:
studencki- 62.28 zł. + 10zł miejscówka
normalny- 98.85 zł. + 10zł miejscówka
jest to oczywiście koszt ogólnego przejazdu.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Kto z Was mógłby kupić mi w Paryżu program z trasy (tourbook)? Kosztuje ponoć 20-25 EUR. Oczywiście zwracam kasę. 
Oferty proszę na priv.
Oferty proszę na priv.
Bus do Krakowa odjeżdża o 6:02, ale cóż z tego jak na miejscu przeznaczenia o 11:00 się melduje.

Ty nie lecisz ??WICKER MAN pisze:Kto z Was mógłby kupić mi w Paryżu program z trasy (tourbook)? Kosztuje ponoć 20-25 EUR. Oczywiście zwracam kasę.
Oferty proszę na priv.
prosiłbym o jakieś szczegółowe informacje podane w "pigułce" co do wyjazdu, bo ja za bardzo nic nie wiem ;]
A co bys chcial wiedziec dokladnie ?MiKi pisze: prosiłbym o jakieś szczegółowe informacje podane w "pigułce" co do wyjazdu, bo ja za bardzo nic nie wiem ;]
1. Kiedy w Krakowie zbiórkia i gdzie?
2. Ile EURO radzicie wziąć?
3. Jak mam dokałdnie za hotel w samym Paryżu płacić?
4. Co z rezerwacją samolotową mam zrobić?
To jest dokladnie ten sam pociag o ktorym pisalem wczesniej.. ja i Stranger nim jedziemy.. odjazd 6:05 i przyjazd do Krakowa o 8:53. Jesli nim bedziecie jechac to sie spotkamyGlabula pisze:A z Wawy już Expressem do Krakowa, ten odjeżdża "około" 5:53.
1.MiKi ja chyba pojade osobowka co z Katosow rusza o 6.25 z tym ze ja wsiade raczej w Myslowicach. O 8 bede w Kraku i nie wiem co dalej, albo czekam w oklicach dworca na reszte, albo sie umawiamy juz na lotnisku. Odprawa na lot zaczyna sie 2h przed odlotem konczy 40 min przed, wiec sobie musisz policzyc co i jak 
2. Radze wziasc jak najwiecej jest mozliwe
3. Za Hotel placimy w Euro na miejscu. Wlasnie Mayer moglby podac dokladna kwote w Euro. Mialo byc 200 zeta z czego 20 juz zaplacilismy, ale wtedy byl inny kurs euro troche, wiec teraz jest mniej niz 180 zeta do zaplacenia - tak mi sie wydaje. Nie znam kwoty w Euro.
4. Musisz miec numer rezerwacji ze soba i razem z dokumentem tozsamosci go podac przy odprwie, a za to dostaniesz karte pokladowa.
2. Radze wziasc jak najwiecej jest mozliwe
3. Za Hotel placimy w Euro na miejscu. Wlasnie Mayer moglby podac dokladna kwote w Euro. Mialo byc 200 zeta z czego 20 juz zaplacilismy, ale wtedy byl inny kurs euro troche, wiec teraz jest mniej niz 180 zeta do zaplacenia - tak mi sie wydaje. Nie znam kwoty w Euro.
4. Musisz miec numer rezerwacji ze soba i razem z dokumentem tozsamosci go podac przy odprwie, a za to dostaniesz karte pokladowa.
Co to za panie u Ciebie na fotce?MaYeR pisze: A co bys chcial wiedziec dokladnie ?
Ps. MaYeR wysłałem Ci maila, jak możesz to mi podeślij tego ze SkyEurope.
Co do wydatków to ja będę miał już (prawie) napewno 85 euro na wszystko
Czyli po odliczeniu hotelu (45E), przejazdów metrem, dojazdów itp. (20E), przejazdu na Beauvis w drodze powrotnej
Dziękuje Szymon ;]
co do hotelu tylko jest dla mnie jedna niewiadoma, bo ja jestem w innym hotelu, ale z tego co rozumiem to procedura jest ta sama z wpłatą. Jedynie nie wiem w jaki sposób w tym hotelu mam im udowodnić, że płaciłem za rezerwację, ale myślę, że nie jest to jakiś wielki problem, bo Mayer pewnie ma jakieś kwity czy coś a jak nie to pewnie zadziała nazwisko ;]
pociągiem pojadę tym samym ;]
co do hotelu tylko jest dla mnie jedna niewiadoma, bo ja jestem w innym hotelu, ale z tego co rozumiem to procedura jest ta sama z wpłatą. Jedynie nie wiem w jaki sposób w tym hotelu mam im udowodnić, że płaciłem za rezerwację, ale myślę, że nie jest to jakiś wielki problem, bo Mayer pewnie ma jakieś kwity czy coś a jak nie to pewnie zadziała nazwisko ;]
pociągiem pojadę tym samym ;]
Ja tez jadę tym pociągiem, tyle że z Gdyni:)Sim0n pisze:To jest dokladnie ten sam pociag o ktorym pisalem wczesniej.. ja i Stranger nim jedziemy.. odjazd 6:05 i przyjazd do Krakowa o 8:53. Jesli nim bedziecie jechac to sie spotkamyGlabula pisze:A z Wawy już Expressem do Krakowa, ten odjeżdża "około" 5:53.
No i przy pomyślnych wiatrach będziemy w Krakowie na głównym o 8:53.i wtedy zbiorke o 9 na PKP mozna zrobic zeby inni do nas dojechali i razem uderzymy na lotnisko..
No to zaczynamy łikent razem juz w pociagu 
Ktos jeszcze jedzie z Katosow??
Ktos jeszcze jedzie z Katosow??
ad.1MiKi pisze:1. Kiedy w Krakowie zbiórkia i gdzie?
Kazdy spotyka sie gdzie chce. Wazne aby znalezc sie na lotnisku w Balicach najpozniej o 11.15
ad.2
Tyle ile mozesz. Ciezko obliczyc wydatki - nigdy nie bylem w Paryzu
ad.3
Placisz gotowka tyle ile masz napisane w mejlu z potwierdzeniem rezerwacji.
ad4
Rezerwacje najlepiej wydrukowac i miec przy sobie na lotnisku
Teoretycznie musimy (Miki ma inaczej bo rezerwowal inne miejsce hotelowe) doplacic po 180 zl (ale lepiej miec naszykowane wiecej)Szymon pisze: 3. Za Hotel placimy w Euro na miejscu. Wlasnie Mayer moglby podac dokladna kwote w Euro. Mialo byc 200 zeta z czego 20 juz zaplacilismy, ale wtedy byl inny kurs euro troche, wiec teraz jest mniej niz 180 zeta do zaplacenia - tak mi sie wydaje. Nie znam kwoty w Euro.
.