Dziewica z grzechotką czyli sny o Iron Maiden

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

kocian_jr
-#Trooper
-#Trooper

Re: Dziewica z grzechotką czyli sny o Iron Maiden

Post autor: kocian_jr »

A mi sie snil sen niebezposrednio zwiazany z Maiden :wink: Otoz wpadlem pewnego dnia do kuzyna pogierzyc na gitarce basowej. Wtedy on mi powiedzial ze najpierw wpadniemy do jego kolegi. No wiec poszlismy do domu tego kolegi i ku mojemu zdziwieniu kolega tym okazal sie byc....Swinka666 :D :D Dalej juz nie pamietam co bylo. Nie mam pojecia co swinek robil w tym snie :D Nie przypominam sobie tez zebym przed snem jadl wieprzowine :D
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

jakąś godzinę temu obudził mnie koszmar o Maiden, powtórka historii Darrella :cry: tym razem ofiarą Steve, byłem na tym gigu nagle strzały i się obudziłem, spałem może 30 minut :? :wink:
Awatar użytkownika
Guardian
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Guardian »

Mi kedys snilo sie ze Ironi graja za moimi oknami na boisku 20m na 5m :P
byli troche pijani a Bruce wyzywal polski rzad hehe
Awatar użytkownika
amaZona
-#Invader
-#Invader

Post autor: amaZona »

Jakiś czas temu miałam sen, który niesamowicie mnie wkurzył, zmęczył i rozczarował, do tego stopnia, że przez kilka dni po nim nie mogłam słuchać Maiden :shock:

Ale teraz wszystko wróciło do normy :wink:
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Miałem tak głupi sen, że aż się przestraszyłem.
Byłem razem z tatą w Sali Kongresowej na koncercie Live Aid dla Afryki i gdy wchodziłem do sali razem ze mną szedł jakiś gość. Miał mikrofon i zaczynał śpiewać wchodząc na scenę. Pokazałem mu różki bo miał głos Bruce'a. To był on tylko, że miał na głowie wielką piłkę tak jak w teledyskach Leonarda Cohen'a. :D Śpiewał Tears of the Dragon tylko, że w połowie 1 zwrotki zapomniał słów!! Wyjął kartkę i zaczął od nowa. W międzyczasie usiadłem w fotelu, a za mna siedział Nicko. Śmiał się z Bruce'a ale nic nie mówił. Na koniec na scenę wyszedł I Sekretarz Partii KCPZPR i podziękował Bruceowi.

Porąbany sen, ale to chyba mój pierwszy z członkiem Maiden
Awatar użytkownika
Slav The Great
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Slav The Great »

Miałem dzis całkiem przyjemny sen.Byłem na koncercie Ironów gdzies za granica.Stałem na scenie,ale była jeszcze druga scena.Poczatek koncertu dokładny jak na Raising Hell.Rzut granatem i wybiegniecie na scene muzyków IM procz wokalisty.Nagle znalazłem sie przy samej scenie na ktorej zaczynał grac IM.I na wielkim motorze wjechał Bruce podajac mi dłon i wciagajac mnie na scene.

I qrde mama przyszła mnie obudzic :evil:
Ad.Am
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Ad.Am »

Całkiem niedwno śniło mi się, że wyszedłem z domu na koncert Ironów do hali w Zabrzu (naprzeciwko której mieszkam). Gdy samochód z zespołem dojeżdżał, wpadł w poślizg i wjechał w drzewo. Więc ja bohater pierwszy podbiegłem do samochodu, aby udzielić pomocy poszkodowanym. Jedyną poważną ofiarą był Janick. Zadzwoniłem od razu po karetkę pogotowia. Jak przyjechała lekarz powiedział, że nie ma miejsca w oddziałach intensywnej terapii w Zabrzu i w okolicy, i powiedział, że jak nie przyjmę go do siebie może umrzeć. Więc się nie zastanawiałem i od tego momentu Jan leżał w moim wyrze :D. Steve zapytał mnie czy mogą przy nim być. Wiedziałem, że koncertu bez niego nie zagrają, odpowiedziałem tak! Jak długo chcecie, możecie przy nim zostać. I zostali.

Tak oto uratowałem Janickowi życie.
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

Pamiętam jak kiedyś narzekałem że mi się nie przyśnili... ale od tamtego czasu to już miałem nie jeden sen z moim ukochanym zespołem w roli głównej. Najwięcej ich było w tym roku (oczekiwanie na koncert i także już po koncercie). Głównie w snach to grali koncerty chociaż zdażało się też że gadałem z nimi dosyć długo po koncertach :D
Awatar użytkownika
Levy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Levy »

Ja przed Mystic Festival miałem dość dużo snów, głównie że jestem na koncercie, jednak jeden zapadł mi w pamięć. Kameralna scena. Malutka. Wchodzi Janick, Bruce i Dave. Muzyka leci z taśmy. Bruce nieudolnie stara się ruszać ustami. Słychać za to Dave'a który okropnie fałszuje. Panowie udają że grają na gitarach. Koszmar... :solo :lol: :solo
Awatar użytkownika
Sokowaty
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Sokowaty »

Ja porzed Metallicą mialem snem ze grali w jakiejs wielkiej Jaskini. Siedzielismy na takim balkonie z koelgą a tam w ciul wywalony edi zjadl nas :shock: co ta muzyka robi :D
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

A mi sięśniło że koncert był u mnie w dużym pokoju :D
I że Bruce miał straszny charakter i nie szło z nim wytrzymać :)
z całego snu nie pamiiętam Nicka i Janick'a. Janick sięprzewijał to malo :)
Ale to było, hehe, w lutym chyba :).
Ad.Am
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Ad.Am »

Oj, ile razy oni u mnie na działce grali (we śnie oczywiście) to nie pamiętam (dużo). Wiem, że na te koncerty przychodziło 4000 osób z czego ok. 500 za płotem było, bo się nie zmieścili. Scena była trochę mniejsza niż na Mysticu.
Amy

Post autor: Amy »

Mnie niejednokrotnie śni się, że jestem na koncercie.Mając jakąś przepustkę moge chodzić właściwie wszędzie.Po skończonym koncercie oczywiście spotykam Maidenów, a ci zapraszają mnie wraz ze znajomymi do swojego hotelu i tam rozmawiamy do rana.Potem wszystko się kończy, bo mają kolejne koncerty.Wtedy najczęściej się budzę.
Ale nie tak dawno temu śniło mi się, że jechałam na koncert do Chorzowa, ale mimo tego, że mieszkam dość blisko podróż ciągnęła się chyba ze trzy godziny.Gdy po wyjściu z samochodu miałam wchodzić na stadion obudziłam się.Byłam troche zła bo był to pierwszy sen o Ironach w którym ich w zasadzie nie było.
Pogromca Debilnych Blogów
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Pogromca Debilnych Blogów »

A mi się nic o Ironach nie śniło :P nie wiem czemu...
Awatar użytkownika
Natalia
-#Invader
-#Invader

Post autor: Natalia »

Mi się dzis sniło, ze miałam miejsce pod barierka na przeciw Jana, gadałam z jakimis fanami, a potem wszyscy sie rozeszli oprócz mnie ;)
Awatar użytkownika
Green Man
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Green Man »

Mi się kiedyś śniło, że byłem na koncercie i podczas Heaven Can Wait weszłem na scenę i zacząlem z Brucem śpiewać :lol:
tremayne
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: tremayne »

lol ?
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

tremayne pisze:lol ?
co? :>
tremayne
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: tremayne »

@ Dżakob:
Green Man pisze:Mi się kiedyś śniło, że byłem na koncercie i podczas Heaven Can Wait weszłem na scenę i zacząlem z Brucem śpiewać :lol:

:wink: :lol:
Awatar użytkownika
Educated Fool
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Educated Fool »

Ja w sumie też miałem sen związany z Maiden. Mianowicie śniło mi się, że odwiedził mnie w moim domu Nicko i opowiadał (po polsku!! :) ) jak on to bardzo lubi latać samolotem o wschodzie słońca, podczas gdy to ostatnie oświetla mu twarz... :) w czasie gdy mowil to, odnioslem wrazenie ze naprawde słoneczne promienie oswietlaja mu twarz:D :D oprócz tego stwierdzil...ze ja tez powinienem brać sie za lotnictwo :wink:
ODPOWIEDZ