To słabych masz nauczycieli u nas babka która matmy uczy po ang wiedziała ale nie zbyt chciała się to wiedzą dzielić jednak jak słowo padło z ust jednego z kumpli to potwierdziłaCubeX pisze:Dzięki za uświadomienie. Jakoś nawet moi kolesie, uczący się w budzie anglika, nie potrafili mi pomóc. Widać w szkołach takich słówek nie uczą.
Pytania dotyczące bootlegów
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Pytania dotyczące bootlegów
- real_alien
- -#Long distance runner

W Anglli "cunt" jest gorszym przekleństwem niż "fuck" 
Czy ktoś orientuje się może, czy istnieją booty z zapisem koncertów na których Maideni zagrali coś "niestandardowego", spontanicznie - spoza zaplanowanej setlisty? Zdaje mi się, że na płytce z Maidenowymi "rarami" jest nawet "Smoke on the water" w ich wykonaniu... Jeśli się mylę - to mnie poprawcie - nie mam tej płytki, ale wiem, że jest w obiegu.
- Metalophil
- -#Moonchild

ten SOTW został zagrany na weselu w Poznaniu - podczas pobytu IM w Polsce w `84. Niestety - jest to tylko fragmentCubeX pisze:Czy ktoś orientuje się może, czy istnieją booty z zapisem koncertów na których Maideni zagrali coś "niestandardowego", spontanicznie - spoza zaplanowanej setlisty? Zdaje mi się, że na płytce z Maidenowymi "rarami" jest nawet "Smoke on the water" w ich wykonaniu... Jeśli się mylę - to mnie poprawcie - nie mam tej płytki, ale wiem, że jest w obiegu.
Witam. Proszę o waszą pomoc. Otóż ściągnołem boota o nazwie Supposed legendary firs gig. Boot ten zawiera 11 piosenek. Oto setlista:
1. Wrathchild
2. Purgatory
3. Sanctuary
4. Remember Tomorrow
5. Another Life
6. Twilight Zone
7. Strange World
8. Murders In The Rue Morgue
9. Iron Maiden
10. Transylvania
11. Drifter
Mógłby ktoś podać date tego koncertu? I okładki jeśli takie posiada. Z góry dzięki.
1. Wrathchild
2. Purgatory
3. Sanctuary
4. Remember Tomorrow
5. Another Life
6. Twilight Zone
7. Strange World
8. Murders In The Rue Morgue
9. Iron Maiden
10. Transylvania
11. Drifter
Mógłby ktoś podać date tego koncertu? I okładki jeśli takie posiada. Z góry dzięki.
21.05.1981 - Tokyo, Japan, Kosei Nenkin Hall
http://early.days.w.interia.pl/81-05-21-tokyo-back.jpg
http://early.days.w.interia.pl/81-05-21-tokyo-front.jpg
http://early.days.w.interia.pl/81-05-21-tokyo-back.jpg
http://early.days.w.interia.pl/81-05-21-tokyo-front.jpg
Chyba nie ten bo czas utworów jest inny...
1. Wrathchild 2:51
2. Purgatory 3:18
3. Sanctuary 4:02
4. Remember Tomorrow 5:25
5. Another Life 6:24
6. Twilight Zone 2:32
7. Strange World 5:11
8. Murders In The Rue Morgue 4:08
9. Iron Maiden 3:36
10. Transylvania 5:47
11. Drifter 8:12
1. Wrathchild 2:51
2. Purgatory 3:18
3. Sanctuary 4:02
4. Remember Tomorrow 5:25
5. Another Life 6:24
6. Twilight Zone 2:32
7. Strange World 5:11
8. Murders In The Rue Morgue 4:08
9. Iron Maiden 3:36
10. Transylvania 5:47
11. Drifter 8:12
może jakies wybrakowane mp3 ściągnąłeś
btw czas Transylvanii sie zgadza
btw czas Transylvanii sie zgadza
Nom transylvania się zgadza a ona akurat też zawiera solówke
. Wybrakowane to ono nie jest bo jest idealny prezskok między utworami.
Edit: Już wiem co to za boot. Ten sam co mi podałeś jednak można też spotkać inną nazwe - Another Live.
Edit: Już wiem co to za boot. Ten sam co mi podałeś jednak można też spotkać inną nazwe - Another Live.
Ostatnio zmieniony sob lip 09, 2005 9:17 pm przez Mirdaroh, łącznie zmieniany 1 raz.
u mnie czasy też nie są dokladnie takie same jak na tejże okładce. czyzby byly 3 wersje? 
A ja mam innne pytanko. Czy istnieją booty z koncertów w Łodzi w 86 i 84 roku? Jeśli tak, to ma ktoś może je? Chętnie wymienił bym się za nie.
Chyba nie istnieja, ale glowy sobie uciac nie dam. Istnieja tylko Poznan '84, Wroclaw '84 i Warszawa '86.wowarz pisze:A ja mam innne pytanko. Czy istnieją booty z koncertów w Łodzi w 86 i 84 roku? Jeśli tak, to ma ktoś może je? Chętnie wymienił bym się za nie.
te 3 wspomniane przez Krocznoka istnieja na 100% bo je mamKroczniok pisze:Chyba nie istnieja, ale glowy sobie uciac nie dam. Istnieja tylko Poznan '84, Wroclaw '84 i Warszawa '86.wowarz pisze:A ja mam innne pytanko. Czy istnieją booty z koncertów w Łodzi w 86 i 84 roku? Jeśli tak, to ma ktoś może je? Chętnie wymienił bym się za nie.
-
Traderka
Najlepszy jest 17 minutowqy proshot Ironsów z 1984 roku ;]Będę miała na VHS => DVD.
Behind The Iron Curtain ??? (ale ono trwa 21 min chyba)Traderka pisze:Najlepszy jest 17 minutowqy proshot Ironsów z 1984 roku ;]Będę miała na VHS => DVD.
BTIC mam w 2 wersjach: ok. 37 min. i ok. 30 min., ale jest wersja jeszcze dluzszathe_trooper pisze:Behind The Iron Curtain ??? (ale ono trwa 21 min chyba)Traderka pisze:Najlepszy jest 17 minutowqy proshot Ironsów z 1984 roku ;]Będę miała na VHS => DVD.
-
Traderka
hmp, 17 minutowe Zabrze 1984 to ma być Behind the iron curtain ?Pozostawiam do przemyślenia.
Maiden Poland,też będę miała ( 44 minuty )
yyy czym tu sie podniecac tez mam to Zabrze ogolnie sa wywiady np z kucharzem, ochroniarzem z kims tam jeszcze z Polakami i takie tamTraderka pisze:hmp, 17 minutowe Zabrze 1984 to ma być Behind the iron curtain ?Pozostawiam do przemyślenia.
Dokladnie, jeszcze rozmowa ze strazakami i Iron Maiden z Zabrzajajco pisze:yyy czym tu sie podniecac tez mam to Zabrze ogolnie sa wywiady np z kucharzem, ochroniarzem z kims tam jeszcze z Polakami i takie tamTraderka pisze:hmp, 17 minutowe Zabrze 1984 to ma być Behind the iron curtain ?Pozostawiam do przemyślenia.
Mam do Was pytanie. Byc moze ktos bedzie wiedzial o co chodzi 
Wiec, ogladalem dzisiaj u kumpla fragment koncertu z Iron Maiden z Blaze'm. Nie wiem gdzie on sie odbyl. Jakos tego fragmentu byla srednia. Zaciekawila mnie sytuacja jaka przytrafila sie podczas i po wykonaniu utworu the Trooper. Otoz na poczatku prawdopodobnie jakis fan wlecial na scene wiec ochrona blyskawicznie zadzialala. Pozniej w trakcie piosenki wszystko ladnie, pieknie i nagle gdzies kolo srodka utworu Blaze i Steve zaczeli stac bez ruchu i przypatrywali sie jakiemus gosciowi pod barierkami. Kiedy utwor sie skonczyl obydwaj panowie zdenerwowani strasznie zaczeli pokazywac i gadac cos w kierunku jakiegos goscia pod scena. Blaze zaczal cos wykrzykiwac do mikrofonu i strasznie fuck'al
Na dodatek jeszcze na scene weszla ekipa techniczna Maiden by zobaczyc co sie stalo.
No i wlasnie stad moje pytanie. Wiecie moze co spowodowalo taka zlosc u Steve'a i Blaze'a? Pytam z ciekawosci poniewaz pierwszy raz spotkalem sie z takim przejawem zdenerwowania u ekipy Iron Maiden
Wiec, ogladalem dzisiaj u kumpla fragment koncertu z Iron Maiden z Blaze'm. Nie wiem gdzie on sie odbyl. Jakos tego fragmentu byla srednia. Zaciekawila mnie sytuacja jaka przytrafila sie podczas i po wykonaniu utworu the Trooper. Otoz na poczatku prawdopodobnie jakis fan wlecial na scene wiec ochrona blyskawicznie zadzialala. Pozniej w trakcie piosenki wszystko ladnie, pieknie i nagle gdzies kolo srodka utworu Blaze i Steve zaczeli stac bez ruchu i przypatrywali sie jakiemus gosciowi pod barierkami. Kiedy utwor sie skonczyl obydwaj panowie zdenerwowani strasznie zaczeli pokazywac i gadac cos w kierunku jakiegos goscia pod scena. Blaze zaczal cos wykrzykiwac do mikrofonu i strasznie fuck'al
No i wlasnie stad moje pytanie. Wiecie moze co spowodowalo taka zlosc u Steve'a i Blaze'a? Pytam z ciekawosci poniewaz pierwszy raz spotkalem sie z takim przejawem zdenerwowania u ekipy Iron Maiden