I nie spoufalaj się tak ze mną, kolego
Nowy album Iron maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nowy album Iron maiden
Hm? Nie kaleczyć polska mowa, bo to grzecha narodowa? Chyba nie zroumiałem pierwszego zdania... 
.
W pierwszym zdaniu Vlad napisał co chce od DoD...
Dość jasno moim zdaniem... 
1. ja - Co wy chcecie od DoDa?
Vlad - No to chcę, że mam inny gust niż Ty kolego
Vlad - No to chcę, że mam inny gust niż Ty kolego
Ja nie wiem, do ciebie tak w młodości mówili? Jak ci się coś nie podoba, od razu wyzywasz od (bardzo lubianych przez ciebie) buców. Gdzieś ktoś wstawi jakiś zwrot, który "obraża twoje odczucia religijne", to od razu - tylko formalność, by zobaczyć zaraz post z bucami.Gdybym powiedział per bucu byłoby mniej poufale?
To, że ci się nie podoba, że piszę tak jak ty, to już nie mój problem. A że używam "ty", zamiast "Ty", to moje przyzwyczajenie i nie widzę w tym nic niegrezcznego - co mi to za różnica, że będzie "ciebie" zamiast "Ciebie"? Co, stracę swoją wartość? To nie list, tu się dyskutuje, a nie pisze do cioci w Ameryce. I co ztego, że to zwrot grzecznościowy, skoro wcześniej widzę "Ty bucu" (ale "T" z dużej litery, a jakże!)? To faktycznie - kulturka prosto z domku.2. Uważam, że piszę bardziej po polsku niż Ty bo nie używam różnych IMO i zwracam się do rozmówcy per Ty a nie per ty.
Właśnie nie rozumiem co chcecie od DoD.... a to że jest tam orkiestra to tylko dodaje dodatkowego smaczku:) Hmmm.... ostatnio podoba mi się bardziej niż BNW ale to pewnie dlatego że wolę bardziej niektóre wersje utworów z RiR niż ze studyjnego BNW... Ciekawe czy Death on the Road też mi rozwali DoDzygfryd pisze:Co wy chcecie od DoDa? IMO na poziomie BNW, tylko nieco bardziej męczy orkiestrą
Jak ci się coś nie podoba, to tego po prostu nie czytaj (sic!!! To takie proste!). Gdyby jednak była taka funkcja na tym forum, to chyba nie skorzystałbym z niej nigdy. Dla śmiechu.Vlad Tepes pisze:
Prosze nie wyrywać moich zdań z kontekstu tylko czytać wypowiedź w całości. Intelekt przestanie wtedy sprawiać problemy.
(...)
Cytuję siebie:
>>>Tja... Tylko, że Backspace ponownie poszedł w ruch, gdy skasowało się "OK?", prawda? No ale o tym ćśś...Gdybym powiedział per bucu byłoby mniej poufale?
(pozwoliłem sobie przenięeść tą wypowiedź[?] wcześniej)
2.
Faktycznie. Spoufalanie się z mało kumatym, bufoniastym człowiekiem jest zupełnie nie na miejscu. Później trzeba ciągnąć z takim niepotrzebne głupie pyskówki.zygfryd pisze:I nie spoufalaj się tak ze mną, kolego.
>>> jak na razie to ty na tym forum jesteś większym bufonem, który zdaje się mieć problemy z osobowością, a w tym wieku to nie za dobrze świadczy....
4.
Przede wszystkim:zygfryd pisze:To, że ci się nie podoba, że piszę tak jak ty, to już nie mój problem. A że używam "ty", zamiast "Ty", to moje przyzwyczajenie i nie widzę w tym nic niegrezcznego - co mi to za różnica, że będzie "ciebie" zamiast "Ciebie"? Co, stracę swoją wartość? To nie list, tu się dyskutuje, a nie pisze do cioci w Ameryce. I co ztego, że to zwrot grzecznościowy, skoro wcześniej widzę "Ty bucu" (ale "T" z dużej litery, a jakże!)? To faktycznie - kulturka prosto z domku.
Nie wiem o czym do mnie bełkoczesz i raczej nie chcę już wiedzieć. Szkoda mi czasu na rozmyślania nad twoim bezsensownym przekazem. To ty(specjalnie z małej - nie czuję szacunku dla ludzi którzy nie szanują mnie) zastanów się nad swoim zagmatwanym tokiem myślowym i pokopaną polszczyzną.Hm? Nie kaleczyć polska mowa, bo to grzecha narodowa?
>>>O kurczę, i co ja teraz zrobię?
5.Masz jakąś schizofrenię i omamy wzrokowe? Gdzie tu w tym poście napisałem, że jesteś bucem?I co ztego, że to zwrot grzecznościowy, skoro wcześniej widzę "Ty bucu" (ale "T" z dużej litery, a jakże!)? To faktycznie - kulturka prosto z domku.
>>>Twoim tokiem myślenia: od dzisiaj moge cię nazywac starym, zdziadziałym zgredem (i bucem), który nic innego nie robi (może nie umie?) tylko krytykuje? OK. Zgodnie z tym, co napisałeś kilka postów wcześniej.
Chłopak. Żałuje, że nie ma na tym forum opcji ignoruj. Chętnie zignoruję wtedy twoje bezsensowne bicie piany.
Na dalsze uwagi/bluzgi nie będe odpisywał - a jedynie rechotał
Chłopaki, przestańcie się zachowywać jak dzieci.... 
- soulburner
- -#Invader

Hmm, to ja może wrócę do tematu i napiszę, że wolałbym na nowym albumie Maiden nie słyszeć orkierstry. Porównując np. "Blood brothers" w wersji z orkiestrą i bez orkiestry, muszę przyznać, że... bez jest zdecydowanie lepiej 
You must gather your party before venturing forth.
-
Pogromca Debilnych Blogów
- -#Wrathchild

@zygfryd: NIe przejmuj się Vladem on juz taki...jest, mnie i paru(uu, parudziestu) nazwał bucem, bo jak widać twierdzi,że tylko jego gust jest idealny....DoD jest świetnym albumem, moim zdaiem i nikt mi nie zabroni tak mówić!! A co do nowego albumu, to proponował bym połączenie "staroci" Maidenowskiej z nowościami, czyli cos w stylu nowoczesnego TNOTB, he??
-
Deleted User 1499
ludzie nie po to zakladalem ten temat aby czytac takie glupie posty jak macie zamiar dyskoutowac wlasciwie nie wiem o czym to zalozcie temat w Róznosciach a nie smiecicie takimi postami 
Co czytam topic to ten sam schemat: ktos jedzie Vlada, a Vlad jedzie reszte
Dziewczyny nie drapcie sie.
Dziewczyny nie drapcie sie.
-
Deleted User 1499
No i w koncu jakas naprawde dobra wiadomosc na sanktuarium.pl, Otoz Bruce podczas konferencji gdzies tam
(zapomnialem) potwierdzil iż wejdzie razem z chlopakami z maiden do studia w marcu a album wydadza kolo pazdziernika 2006 .Mysle ze to dobra wiadomosc i juz nie moge sie doczekac 1 singla. :rocx
Mam nadzieję, że okładka tegoż albumu będzie w starym, dobrym stylu...
no i że muzyka będzie świetna (:
Po pierwsze , precz z orkiestrą
Po drugie, bardziej przejrzyste brzmienie, w stylu lat 80
Po trzecie (nie koniecznie, ale propozycyjnie) może by tak z klawiszami ,ala SiT czy Seventh Son, bardziej melodyjnie, dużo utworów w stylu Wasted Years itp. :rocx
Po trzecie (nie koniecznie, ale propozycyjnie) może by tak z klawiszami ,ala SiT czy Seventh Son, bardziej melodyjnie, dużo utworów w stylu Wasted Years itp. :rocx
Oby nie...ThunderBird pisze: dużo utworów w stylu Wasted Years itp. :rocx
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Yeah, zaczyna się czekanie 
Nic dodać, nic ująćThunderBird pisze:Po pierwsze , precz z orkiestrą![]()
Co prawda jeszcze jakiś rok czekania, ale jestem pewien że warto będzie
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Oj, jeszcze chwilę poczekamy. Mam nadzieję, że będzie warto :solo
oby maideni dożyli października 2006. Zawsze dziwię się takim zespołom jak Rolling Stones, ze planują trasy lub albumy na kilka lat w przód, skoro mogą nie dożyć 
Lol, ale suchar, każdy może nie dożyć, i co z tego?
Moje oczekiwania wobec nowego albumu sa nastepujace:
1. concept album!! marzy mi sie zeby to bylo arcydzielo jakiego jeszcze nie stworzyli - taka jedna, spojna calosc (cos jak DT - SFAM
)
2. wiecej orkiestry - glownie dzieki niej The Nomad, Dance Of Death i Paschendale staly sie tak wspanialymi utworami, dlatego pragnalbym zeby na nowym albumie pojawila sie w wiekszej ilosci
3. koniecznie jeden akustyczny utwor w stylu Journeymana
4. Jak najwiecej rozbudowanych utworow na miare Rime Of The Ancient Mariner czy Seventh Son Of A Seventh Son
5. no i moze troche wiecej kombinowania
Jesli moje oczekiwania zostana spelnione, to... bede bardzo zadowolony
1. concept album!! marzy mi sie zeby to bylo arcydzielo jakiego jeszcze nie stworzyli - taka jedna, spojna calosc (cos jak DT - SFAM
2. wiecej orkiestry - glownie dzieki niej The Nomad, Dance Of Death i Paschendale staly sie tak wspanialymi utworami, dlatego pragnalbym zeby na nowym albumie pojawila sie w wiekszej ilosci
3. koniecznie jeden akustyczny utwor w stylu Journeymana
4. Jak najwiecej rozbudowanych utworow na miare Rime Of The Ancient Mariner czy Seventh Son Of A Seventh Son
5. no i moze troche wiecej kombinowania
Jesli moje oczekiwania zostana spelnione, to... bede bardzo zadowolony