1.
Julian Baynes pisze:
Po pierwsze nie jestem chlopem ani zadnym Twoim "Ziomalem".
Oj przepraszam "Panie" Julianie Baynes. A tak na marginesie to dzie ja napisałem "Ziomal"??Hm...?

Po pierwsze, ja nielubie używać tego słowa

To dobre dla HH a nie dla mnie
Julian Baynes pisze: Po drugie ja o zadnych plytach nie zapominam, tylko wyrazam swoje (i nie tylko) zdanie na temat produkcji poszczegolnych plyt, a konkretnie linii basu.
Najlepiej, niech każdy mówi za siebie.
A poza tym przecież wyraźnie pisałeś, że
Julian Baynes pisze: Na "Octavarium" bas Myung'a jest chyba po raz pierwszy od "Falling Into Infinity"az tak dobrze uwydatniony
a o płytach nie było tu mowy
Julian Baynes pisze: Moim zdaniem wlasnie bas na plytach miedzy "Falling...", a najnowsza byl "schowany" i o to mi chodzilo.
Gust to gust...
Fear pisze:Tak samo jak dzwne jest : " ...jest troche grania w starszym 'teatrowym' stylu..." Jest ono wg mnie zupełnie nie na miejscu, bo akurat ostatnia płyta to zupełnie coś nowego
Julian Baynes pisze:to zdanie jest jak najbardziej na miejscu, bo wyraza moj wlasny poglad na zawartosc ostatniego LP jednego z moich ulubionych zespolow. A ostatnia plyta nie jest zupelnie czyms nowym, a raczej wprost przeciwnie o czym juz w tym temacie pisalem i takze nie bede tego powtarzal.
Hmm... ciężki przypadek ...
2. A wg mnie i wielu innchy LP "Octavarium" jest czyms nowym. ( w necie również było cos na ten temat ). Tutaj przytocze fragment z recenzji zamieszczonej na Art Rock : " Nie trzeba być wielkim znawcą twórczości Dream Theater aby się zorientować, że każda ich płyta jest inna i często stoi w opozycji do wydawnictwa poprzedniego. "
Żeby było jasne, najpierw przesłuchałem płyte i sam ocieniłem, a dopiero później recenzje moje, znajomych , prasy i intrnetu...Taka kolejność jest tu podana jaka była.
Dream Theater jest równiez jednym moich ulubionych zespołów, ale ja znajduje na niej jednak coś nowego.
Sumując: Widze, że nasze zdania się różnia na paru płaszczyznach, wieć nie widze dalszego sensu, aby kontynuować " spór " i tą bezsensowną konwersajcę!!!!
I tak byśmy do porozumienia nie doszli. Pozostańmy przy tym, że oboje lubimy ten zespół...
A tak już odbiegając całowicie od tematu powyżej : jedziesz na koncert Dreamów do Poznania?