Nowy Teraz Rock

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Pawulon
-#Prowler
-#Prowler

Re: Nowy Teraz Rock

Post autor: Pawulon »

świnka666 pisze:Eh... Moim zdaniem wkładki powinny być poświęcone wybitnym artystom, legendom, ewentualnie tym którzy mieli olbrzymi wpływ na rynek muzyczny, ale istnieją krótko.
A tutaj co mamy? Brusio? Co on takiego zrobił, że zasłużył na wkłądkę :?:... szczególnie, że jeszcze takie King Crimson przykładowo tejże się nie doczekało..

Ostatnio bardzo rzadko udzielam sie na forum ale to między innymi dlatego że często wypowiedzi osób tu piszących są na żenująco niskim poziomie...Bruce Dickinson JEST wybitnym artystą,legendą i ewentualnie tym, który miał olbrzymi wpływ na rynek muzyczny (podobnie jak np.Ian Gillan, Robert Plant czy Ronnie James Dio).Trzeba byc zupełnym ignorantem by nie zauważyć,że Bruce Dickinson zarówno z IM jak i solo (nie wspominam już o Samson) nagrał wiele wspaniałych albumów, które na zawsze zapisały się w historii muzyki jako heavy metalowe arcydzieła...a co do wkładki o King Crimson to drogi (droga?) Świnko666 w TR ukazała się ona już dwukrotnie - pierwszy raz w 1992 roku i ponownie w 1997...zdejmij klapki z oczu bo dużo tracisz
~ If ju wud lajk sam fain plis help jourself ~
Julian Baynes
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Julian Baynes »

Pawulon pisze:
świnka666 pisze:Eh... Moim zdaniem wkładki powinny być poświęcone wybitnym artystom, legendom, ewentualnie tym którzy mieli olbrzymi wpływ na rynek muzyczny, ale istnieją krótko.
A tutaj co mamy? Brusio? Co on takiego zrobił, że zasłużył na wkłądkę :?:... szczególnie, że jeszcze takie King Crimson przykładowo tejże się nie doczekało..

Ostatnio bardzo rzadko udzielam sie na forum ale to między innymi dlatego że często wypowiedzi osób tu piszących są na żenująco niskim poziomie...Bruce Dickinson JEST wybitnym artystą,legendą i ewentualnie tym, który miał olbrzymi wpływ na rynek muzyczny (podobnie jak np.Ian Gillan, Robert Plant czy Ronnie James Dio).Trzeba byc zupełnym ignorantem by nie zauważyć,że Bruce Dickinson zarówno z IM jak i solo (nie wspominam już o Samson) nagrał wiele wspaniałych albumów, które na zawsze zapisały się w historii muzyki jako heavy metalowe arcydzieła...a co do wkładki o King Crimson to drogi (droga?) Świnko666 w TR ukazała się ona już dwukrotnie - pierwszy raz w 1992 roku i ponownie w 1997...zdejmij klapki z oczu bo dużo tracisz
Likson nie ceni Bruce'a i ma do tego prawo, takie samo jak Ty do tego, zeby uwazac Dickinson'a za wielkiego artyste.
Zupelnie nie rozumiem tekstu o zenujaco niskim poziomie wypowiedzi i podawanie cytatu Likiego jako przykladu, bo przeciez kazdy moze miec swoje wlasne zdanie na dany temat i jesli potrafi je jakos udokumentowac to nie mowi bzdur (Liki zapewne potrafi rozwinac mysl o "nielegandarnosc" itd. solowych dokonan Bruce'a).
Ja stawianie solowych dokonan Dickinson'a (ze o Samson nie wspomne) na rowni z wymienionym przez Ciebie wokalistami uwazam za bardzo trafne ale nie ze wzgledu na to, ze stworzyli oni legendarne albumy tylko wlasnie dlatego, ze takich nie stworzyli. IMHO to co kazdy z tych artystow nagral solowo jest tylko cieniem ich legendarnej tworczosci z zespolami, z ktorymi grali.
Na tej samej zasadzie oceniam plyty spod szyldu "Bruce Dickinson": sa to solidne albumy ale nic wiecej, a juz napewno nie mozna mowic o legendarnosci czy wybitnosci (zaznaczam jeszcze raz, ze to tylko moje zdanie).
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

No wiecie... dać wam wkładkę o Brusie i jeszcze marudzą... a co takiego zrobił?? nagrał 9 płyt studyjnych z Im bodajże dwie z Samson i 6 solowych studyjnych, od ćwierć wieku siedzi w tej branży, to mało??
mam ten numer wkładka jest super:)
Awatar użytkownika
speedrw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: speedrw »

Podobno w tym numerze jest też płyta. Czy ktoś mógłby mi przytoczyć kilku wykonawców na tej składance ???
Awatar użytkownika
Pink
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pink »

1. Bruce Dickinson - Abduction
2. Robert Plant - Shine It All Around
3. Black Label Society - Suicide Messiah
4. GZR - Pull The String
5. James LaBrie - Invisible
6. Candlemass - Black Dwarf
7. Corrosion Of Conformity - Paranoid Opioid
8. Lacrimosa - Kelch der Liebe
9. Closterkeller - Lunar
10. John Hackett - Ego & Id
11. Quidam - SurREvival
12. Riverside - Acronym Love
13. Hedone - Playboy
14. Armia - Poza prawem
15. Frontside - Przyjmij tę przysięgę
16. Brand New Sin - Black And Blue
Pogromca Debilnych Blogów
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Pogromca Debilnych Blogów »

Kupiłem, przeczytałem o Maiden i Dickinsonie, a następnie schowałem. Nic ciekawego oprócz tejże wkładki
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

Pogromca Debilnych Blogów pisze:Kupiłem, przeczytałem o Maiden i Dickinsonie, a następnie schowałem. Nic ciekawego oprócz tejże wkładki
Inteligentne pytanie:Jak możesz wiedzieć czy nie ma czegoś ciekawego skoro nie przeczytałeś całego numeru ? Nie rozumiem takich ludzi. Ja jeżeli już kupuję jakieś czasopismo czytam je całe mimo iż np. pisze tam o jakiś tróó bleck metalowych pagańskich zespołach (ale i nawet tam znajdzie się coś ciekawego o dziwo :P). Tak więc nie uważam iż stwierdzenie, że w czasopiśmie nie ma nic ciekawego oprócz wkładki o Maiden i Dickinsonie nie ma. Jeżeli przeczytasz całą gazetę wtedy oczywiście można stwierdzić coś takiego. Ale po przeczytaniu kilku stron...eee raczej nie.
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

Blood Brother pisze:
Pogromca Debilnych Blogów pisze:Kupiłem, przeczytałem o Maiden i Dickinsonie, a następnie schowałem. Nic ciekawego oprócz tejże wkładki
Inteligentne pytanie:Jak możesz wiedzieć czy nie ma czegoś ciekawego skoro nie przeczytałeś całego numeru ? Nie rozumiem takich ludzi. Ja jeżeli już kupuję jakieś czasopismo czytam je całe mimo iż np. pisze tam o jakiś tróó bleck metalowych pagańskich zespołach (ale i nawet tam znajdzie się coś ciekawego o dziwo :P). Tak więc nie uważam iż stwierdzenie, że w czasopiśmie nie ma nic ciekawego oprócz wkładki o Maiden i Dickinsonie nie ma. Jeżeli przeczytasz całą gazetę wtedy oczywiście można stwierdzić coś takiego. Ale po przeczytaniu kilku stron...eee raczej nie.
Wystarczy przejżeć je żeby wiedzieć czy jest coś ciekawego dla danej osoby. Po co czytać artykuł o zespole którego się nie lubi??? Tylko dlatego że się kupiło gazete to trzeba ją całą przeczytać? Ja tam kupiłem ją tylko ze wzgledu na Maiden i Bruca a poza tymi artykułami za wiele ciekawych i interesujących rzeczy dla mnie tam nie było.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

ale Śwince chodziło o to ,że Bruce solowo nie jest legendą ,bo nagrał tylko 6 płyt studyjnych ,a nie że wogóle nie jest. Jako artysta napewno jest ,ale jego solowe płyty mają mały skład w to ,owszem uwielbiam Accident i Chemical ale Bruce jest raczej wielki za płyty z Ironami.
Jeśli mam brać solowe płyty Bruca i porównać do innych kapel heavy/thrash i ich dorobku takich jak Megadeth, Motorhead ,Accept czy Dio **,to Bruce wypada słabo i dużo mu brakuje ,ale jeśli oceniać Bruca jako wokaliste ,to z pewnością jest to światowa elita ,a w moim prywatnym rankingu na 2 miejscu ,a wyprzedza go tylko wielki Rob Halford.

Jeśli chodzi o wkładke ,to tej jeszcze nie czytałem ,ale za to czytałem o Motorhead w tamtym miesiącu i bardzo mi sie podobała .Napewno za jakieś pare dni i tą przeczytam w czytelni w jakimś sklepie.

**-chodzi mi o to że tamte kapele mają po 10 lub więcej studyjnych płyt, uwielbiam mówie jeszcze raz Accident i Chemical ,ale to tylko dwie płyty, tamte kapele mają wiećej tzw. klasyków.
Awatar użytkownika
speedrw
-#Trooper
-#Trooper

W nowym (jak jest w kioskach to chyba nowy?) Metal Hammerze jest plakat Iron Maiden bodajże koncertowe zdjęcie.
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

Tak, Bruce z Rock In Rio, sierpniowy numer MH :]

Ironka --> 7.95 zł
Ostatnio zmieniony pt sie 05, 2005 4:55 pm przez Yaaqb, łącznie zmieniany 1 raz.
Ironka :)
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ironka :) »

Po ile jest ten Metal Hammer? :wink:

EDIT: Yaaqb, dzięki :D
Yogi
-#Invader
-#Invader

Post autor: Yogi »

Ja mam z metal Hammera plakat Harrisa z Rock In Rio fajny taki dużu :lol:
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Yaaqb pisze:Tak, Bruce z Rock In Rio, sierpniowy numer MH :]

Ironka --> 7.95 zł
Czy ten Bruce nie jest przypadkiem z Troopera?
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

Żelazny pisze:

Ironka --> 7.95 zł
Może z Troopera, a co to za różnica?
Ironka :)
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ironka :) »

Yogi pisze:Ja mam z metal Hammera plakat Harrisa z Rock In Rio fajny taki dużu :lol:
A nie chcesz sprzedać? :D
Awatar użytkownika
speedrw
-#Trooper
-#Trooper

Ironka :) pisze:
Yogi pisze:Ja mam z metal Hammera plakat Harrisa z Rock In Rio fajny taki dużu :lol:
A nie chcesz sprzedać? :D
A nie możesz na PM :D
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Yaaqb pisze:
Żelazny pisze:

Ironka --> 7.95 zł
Może z Troopera, a co to za różnica?
Chodzi o to że jakies 3 lata temu w MH był właśnie plakat Bruce'a z Rock In Rio z Troopera,jestem ciekaw czy nie dali tego samego :wink:
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

Nie, nie dali tego samego :). Tu jest większy nacisk na widok publiki :lol:

Ja też mam ten plakat Harrisa :D
DeaDe
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: DeaDe »

Po co dwa tematy o tym samym tytule?