Singiel "The trooper"

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Urchin
-#Trooper
-#Trooper

Re: Singiel "The trooper"

Post autor: Urchin »

CubeX pisze:Tak naprawdę zawartość tegoż wydawnictwa jest sprawą dla kolekcjonerów drugorzędną. Nie powinniście więc odnosić jej do ceny. Najważniejsze jest bowiem, że to ekstra ciekawostka związana z Maidenami. To, że jest "nie na sprzedaż" podnosi jeszcze jej wartość kolekcjonerską. Sam mam podobne wydawnictwa i bardzo się z tego cieszę, a za single ponad setkę też płaciłem. Jak patrzę na zdjęcia tego nowego "Troopera" to aż się ślinię, ale niestety, popadłem w koszmarne problemy finansowe ostatnio i na razie musze obejść się smakiem. Ale jak tylko bedę miał jakąś stówkę na zbyciu to poszukam - może ktoś jeszcze będzie to miał na sprzedaż.
dokladnie...jak widze typow co sprzedaja np. No More Lies EP itp. to mnie az cisnie w zoladku(swojej nigdy nie sprzedam) ... ale z drugiej strony, dzieki temu moga je nabyc TE osoby ktorym na takich rarytasach naprawde ZALEZY :)
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... nie rozumiem co Cię tak boli kiedy widzisz jak ktoś sprzedaje No More Lies ... ja sprzedałem już do tej pory dwa egzemplarze przy okazji trochę na tym zarabiając ... a swojego Boxika NML i tak posiadam ...

... podobnie będzie w przypadku PROMO ,,The Trooper'a" ... mam dwa egzemplarze ... jeden sprzedaję ... proste ... no i czysty zysk :twisted:
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

ekonomia sie dziś liczy po prostu - łeb do interesów trzeba mieć :]
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Na oficjalnej jest udostępnione wideo..
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

11/07/2005 Maiden announce new single 'The Trooper' - out August 15th

Iron Maiden have confirmed they are to release their classic track ‘The Trooper’ as a single to precede their hugely-anticipated headline appearances at the Reading & Leeds Festivals and their double live album ‘Death On The Road’. The single will be released on 15th August as a maxi CD, Limited Edition blue 7' vinyl and 12' picture discs, all featuring a live recording of ‘The Trooper’, taken from their forthcoming new album/DVD 'Death On The Road', plus previously unavailable live tracks recorded on the 7th June 2005 at Reykjavik Egishorllin Stadium.

‘The Trooper’, taken from the classic Iron Maiden album ‘Piece Of Mind’ was originally released as a single in July 1983 and reached number 12. It has long been a live favourite and is a particular highlight of the current tour which is based around the band’s first four albums. Iron Maiden's last single 'The Number Of The Beast' entered the UK chart at No 3 when it was released early this year.

The Reading and Leeds appearances will complete Iron Maiden’s busy summer touring schedule that includes top billing at major European Festivals and their own headlining stadium dates like their record breaking show in Gothenburg at the 55,000 capacity Ullevi Stadium that sold out in a mere two and a half hours. Just prior to Reading and Leeds the band will be joining Black Sabbath on Ozzfest in North America, plus playing plus playing sold out gigs in Denver, Quebec and Toronto.

On August 29th Iron Maiden release ‘Death On The Road’, the double live album recorded in Dortmund Germany during their 2003 ‘Dance Of Death’ world tour.

The single ‘The Trooper’ is released on August 15th in the following three formats:-

7” Limited Edition Blue Vinyl
The Trooper (Live 2003)
C/w ‘Another Life (Live 2005)

12” Picture Disc Limited Edition in die cut sleeve
The Trooper (Live 2003)
The Trooper (original version)
C/w Murders in the Rue Morgue

Enhanced Maxi CD
Audio Tracks
Trooper (Live 2003)
Trooper (original version)
Prowler (live 2005)

Videos
Trooper (Live 2003)
Trooper (original promo)

Iron Maiden have also just announced that they are to play a special benefit concert in aid of former drummer Clive Burr MS Trust Fund at London’s Hammersmith Carling Apollo on Friday 2nd September with Special Guests PIG IRON and VOODOO SIX.
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

I znowy 3 wydawnictwa trzeba zakupic :>
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Tylko czemu publika jest czarno-biała? Trochę to nie pasuje do bardzo kolorowej i rozświetlonej sceny. Na Donington 92 czarno-białe były i scena i publika. A tutaj jakoś tak dziwnie.
Awatar użytkownika
speedrw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: speedrw »

Piwowarus pisze:Tylko czemu publika jest czarno-biała? Trochę to nie pasuje do bardzo kolorowej i rozświetlonej sceny. Na Donington 92 czarno-białe były i scena i publika. A tutaj jakoś tak dziwnie.
Może to efekt zamierzony, który ma obrazować jasność Iron Maiden :D :evil: :wink:
Sim0n
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Sim0n »

nie wyglada to piorunujaco.. ale nie spodziewalem sie niczego wielkiego po tym co zobaczylem na vivie.. ale kupic i tak kupie bo trasa promujaca DOD byla swietna
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Ktos z Was ma juz nowy singiel? Jak b-side'y? :)
Scorpien
-#Invader
-#Invader

Post autor: Scorpien »

kurcze teraz poczuli ze maja okazje to sie promują .... ale mogli by zrobić coś nowego bo odgrzewanie troopera jest troche nie tego....fakt że to przebój i poprostu ze względów czysto marketingowych to zrobili... no ale już pominmy ten fakt... teledysk ujdzie ;) hehehe
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Jak znam zycie to w Czeladzkim i Katowickim MM tego jeszcze nie ma :? Nie mam niestety w tej chwili mozliwosci zeby pojechac i to sprawdzic. Moze w tygodniu sie rusze....
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

... dzisiaj otrzymałem zamówioną na www.fan.pl wersję CD singla ,,The Trooper" ...

... jezeli chodzi o samo wydawnictwo ... to jako takie nie zachwyca ... ale zawiedziony bynajmniej nie jestem ... dwie wersje Trooper'a miałem juz okazje słyszeć wcześniej z PROMO tego singielka ... natomiast ,,Prowler" pochodzi z koncertu ktory miał miejsce 7 czerwca 2005 w Reykjaviku i jako że jest to jeden z moich ulubionych utworów IRON MAIDEN powiem tylko że jest REWELACYJNY w tym wykonaniu :rocx ... koncertowa wersja teledysku ,,The Trooper" sprawiła że z coraz wiekszą niecierpliwością czekam na DVD ,,Death on the Road" :twisted:

... dodam jeszcze że nie podoba mi sie sama forma tego teledysku, jest zbyt wiele ujęć z różnych miejsc sceny etc. w krótkim czasie, odczuwa sie przez to pewien dyskomfort w trakcie oglądania, miejmy nadzieję że taki montaż został popełniony tylko w tym teledysku ...

... ponadto jest spora różnica w jakości nagrań LIVE ... wyraźnie słychać że The Trooper brzmi cudnie czysto i śmiało można stwierdzić że będzie pochodził z oficjalnego wydawnictwa ,,Death on the Road" natomiast ,,Prowler" w koncertowym wydaniu z tego roku brzmi trochę ubogo :( ... oczywiście nie jest to jakaś gówniana jakośc nagrania ... napewno rejestrowane z soundboardu aczkolwiek słyszałem potężniej brzmiące nagrania Iron Maiden właśnie z soundboardu :twisted:
Scorpien
-#Invader
-#Invader

dlatego wole nie kupowac takich wydawnictw bo czasami można sie nadziać... lepiej poczekac na konkret.. pozatym tego troopera wole sobie oglądać na koncercie z Dortmundu który byl na Vivie ... akurat tak sie składa ze go nagrałem :D
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

... no tak ale dla mega maniaka i wielbiciela IRON MAIDEN każde wydanwinctwo jest ważne ... ja kompletuję w miarę możliwości finansowych wszystko co tylko się uda zdobyć od promosów przez single po różnego roadzaju wydania płyt ...
Scorpien
-#Invader
-#Invader

a później otworzysz muzeum ironów ;) i kase będziesz trzepał ;p heheh ciekawe czy za 50 lat te plytki będa cos warte...
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

... no tak, sek w tym że ja nie kupuję tych płyt dla zaspokojenia swoich snobistycznych potrzeb ... poprostu uwielbiam IRON MAIDEN :rocx
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

jesper pisze:... no tak, sek w tym że ja nie kupuję tych płyt dla zaspokojenia swoich snobistycznych potrzeb ... poprostu uwielbiam IRON MAIDEN :rocx
Tak jest :solo
Scorpien
-#Invader
-#Invader

uważaj bo popdaniesz w obsesje i jeszcze ołtarzyk zrobisz.... a tak patrząc na wydawnictwa ironów.. to niedługo powinien pojawić sie jakiś singiel z nowej płyty....ja myśle ze w styczniu będzie już jakieś jedno nagranko gotowe i pojawią sie przecieki....
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

... ten singiel mam juz od dnia wczorajszego, mianowicie ,,The Trooper" 2005 promujący nadchodzące wydawnictwo ,,Death on the Road" :rocx

... z tym ołtarzykiem to przesada ... aż takiej obsesji na tym punkcie nie mam :twisted:
ODPOWIEDZ