2XDVD - "The Early Days"

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: 2XDVD - "The Early Days"

Post autor: Sadek »

Mnie to nie robi, bo dostałem to.
A tak a propo to po ile będzie ten nowy DVD z Dance of Death ? :?:
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

Sadek pisze:Mnie to nie robi, bo dostałem to.
A tak a propo to po ile będzie ten nowy DVD z Dance of Death ? :?:
tego to nawet sołtys nie wie

a tak serio to pewnie tyle co zwykle - 80-90 zlotych
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

Ja dopiero nabyłam (dostałam właściwie) Early Days chyba 20 maja :lol:, zresztą wtedy tak niepotrzebnie, bo do dziś DVD nie posiadam. Widzialam stamtąd dwa koncerty (L. at Rainbow i Beast Over H.) ten drugi mi się bardziej podoba (chyba związane z tym, że Paul jako frontman nie przypadł mi do gustu).
Dokumentu i reszty nie widziałąm, niestety, jeszcze. Ale jutro mama kupuje DVD i nawet kino domowe :rocx: . Tylko dźwiek nie jest taki jak sobie wyobrazałam (właściwie spodziewałam się tego), ale moze w następnych częściach będzie już ten taki surround czy jak to się zwie.
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

Od niedawna posiadam (promocje rulez), w końcu całe obejrzałem. Najlepszy koncert - Live at Ruskin i Beast over Hammersmith. Na pierwszym miażdży cały zespół,na tym drugim cały zespół - i Dickinson podwójnie (chyba jedyna koncertowa wersja Run to the Hills, która mi się podoba).
Dokument też świetny. Bałem się, że niczego nie zrozumiem, ale jednak podstawy lengłydża i w miarę dokładna znajomość biografii zrobiła swoje.

Po Early days nie mogę się doczekać Golden years jeśli będzie na podobnym poziomie. Już teraz odkładam gotówkę i liczę na promocję :lol: .
Sashh
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Sashh »

zygfryd pisze:Od niedawna posiadam (promocje rulez), w końcu całe obejrzałem. Najlepszy koncert - Live at Ruskin i Beast over Hammersmith. Na pierwszym miażdży cały zespół,na tym drugim cały zespół - i Dickinson podwójnie (chyba jedyna koncertowa wersja Run to the Hills, która mi się podoba).
Dokument też świetny. Bałem się, że niczego nie zrozumiem, ale jednak podstawy lengłydża i w miarę dokładna znajomość biografii zrobiła swoje.

Po Early days nie mogę się doczekać Golden years jeśli będzie na podobnym poziomie. Już teraz odkładam gotówkę i liczę na promocję :lol: .
To ja przy okazji tez sie tu dopisze

Ogolnie zgazdam sie z zygfrydem - te koncerty sa naprawde sympatyczne, maja niesamowita atmosfere i klimat. Mozna sie przyjrzec ujeciu zespolu w calosci, a nie ogladac teledysk jak w wypadku RiR i zapewne DotR (sadzac po video troopera). Sam dokument bardzo ciekawy, ale mysle, ze ci ktorzy posiadaja biografie beda troche zawiedzeni - za malo ciekawostek, ktorych nie bylo w ksiazkach.

Rowniez czekam na Golden Dayd i trase koncertowa z nim zwiazana - nareszcie Sevent Son na zywo ;]
lucek664
-#Invader
-#Invader

Post autor: lucek664 »

też nabyłem to dvd w wakacje.
uważam je za świetny zakup :D najbardziej spodobało mi się wykonanie Phantoma i Translyvanii z Rainbow. ale inny materiał też kopie tyłek jak np. galerie. szkoda tylko, że w bonusowych historyjkach nie ma napisów
Awatar użytkownika
Premus
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Premus »

oj ja juz mam zakupiony dvd krótko po pojawieniu się na rynku świetna sprawa niech robia następna część :solo bo sie starzeję :shock:Aby pl brak i to mnie wkurza bo w Unii jezdesmy i wielka d....
Awatar użytkownika
Leon665
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Leon665 »

Wlasnie dostalem to dvd w rece i dvd audio Dod`a wszystko bez hologramow(ale oryginaly) w pieknej reklamowce Iron Maiden, nawet nie wiedzialem, ze sa takie :)
no ale nie o tym chcialem, sprawa ma sie tak, posiadam tylko odtwarzacz w komputerze i WinDVD 4 dzwiek jest ale zamiast obrazu jest wielka "pikseloza". Ma ktos moze jakis pomysl, moze jakies codeck packi?
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BartSmith »

Skoro masz WinDVD to powinno się odtwarzać bez problemu. Poszperaj w ustawieniach - może to coś da. Możliwe, że Twój odtwarzacz źle osługuje dysk typu Double Layer (dwuwarstwowy). Spróbuj ściągnąć inny program do odtwarzania filmów np. PowerDVD.
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Leon_cyferki_ --->sam kiedyś odtwarzałem filmy bez PowerDVD i musiałem się pierdzielić z WinDVD. I średnio co drugie DVD mi na tym chodziło. Jak nie chcaiło tam, to wlaiłem w Windows media playerze (a jednak się da! :)).

BartSmith--->PowerDVD jest standardwo płatne, co prawda można ściągnąć shareware, ale:
a)działa bodaj miesiąc
b)odtwarza tylko 5 minut dźwięku i 10 minut obrazu
Scorpien
-#Invader
-#Invader

Post autor: Scorpien »

hej tak powracając troche do sprawy ozzfestu.. ciekawe czy teraz tak jak z opowieści early days dickinson piłby z ozzym ??
Awatar użytkownika
Leon665
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Leon665 »

juz dziala wersje 4 zmienilem na 7 i jest ok. Zastanawia mnie tylko czemu na stacjonarnym dvd moge sluchac kawalkow z Dod`a (DVD audio) a przy kompie mam tylko teledyski?
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

zygfryd pisze:BartSmith--->PowerDVD jest standardwo płatne, co prawda można ściągnąć shareware, ale:
a)działa bodaj miesiąc
A od czego są cracki i serial number'y? :wink: Do niczego nie namawiam, bo to nielegalne :) .
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

BartSmith pisze:
zygfryd pisze:BartSmith--->PowerDVD jest standardwo płatne, co prawda można ściągnąć shareware, ale:
a)działa bodaj miesiąc
A od czego są cracki i serial number'y? :wink: Do niczego nie namawiam, bo to nielegalne :) .
No też właśnie ja tego nie chciałem mówić, bo by się zarqaz 54687 osób rzuciło, że "uuu! pirat! nie dość że piraci to jeszcze się tym chwali!!!" itp.
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Ci co najwięcej krzyczą, najczęściej ich używają :wink:
Awatar użytkownika
Inferno25
-#Invader
-#Invader

Post autor: Inferno25 »

Nie chciało mi się za bardzo czytać całego tematu. Kto mi powie gdzie są ukryte bonusy na tym DvD ? :)
Awatar użytkownika
Inferno25
-#Invader
-#Invader

Post autor: Inferno25 »

Chciałbym się dowiedzieć czy planowane jest wydanie drugiej części a jak tak to kiedy, może coś o tym wiecie ?
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

poki co planowana jest czesc bodajze nr 6 na 06.02.06 :)
Awatar użytkownika
Wakterstein
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Wakterstein »

A nie lepiej 06.06.06 ;)???
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

hyhy :D trzeba patrzec co tego dnia wyjdzie ;)
ODPOWIEDZ