Wez idz chlopie oddaj ta plyte do sklepu bedzie spokoj.syzygy pisze:a co sądzicie o Can I Play...??
Wg mnie to ten utwór jest delikatnie mówiąc kiepski i nie mam pojęcia co on robi w setliście...
A wypadł... No właśnie ja jeszcze nie mam wyrobionej do końca opinii... Ale wkurzają mnie te klawisze czy coś tam w tle.... brzmi to tragicznie...
Death On The Road - album live!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Death On The Road - album live!
Dobra już nie marudzę... ale ogólnie nie jest źle z DOTRSzymon pisze:Wez idz chlopie oddaj ta plyte do sklepu bedzie spokoj.
Faktycznie może się za bardzo rozczulam nad każdym dźwiękiem
dla mnie to jeden z fajniejszych kawałków. Jest inny od pozostałych dzieł IM i za to go lubię. Fakt, że na koncertach się nie sprawdza. A szkoda.syzygy pisze:a co sądzicie o Can I Play...??
Jak dla mnie kawałek dobry, ale nie wybitny, według mnie na DOTR moglui zamiast niego dac Infinite Dreams, The Evil that ,en do ( to zdecydowanie ! ) lub clairvoyant.syzygy pisze:a co sądzicie o Can I Play...??
Wtedy byscie nazekali, ze graja oklepanego The EvilKajtek_pl pisze:Jak dla mnie kawałek dobry, ale nie wybitny, według mnie na DOTR moglui zamiast niego dac Infinite Dreams, The Evil that ,en do ( to zdecydowanie ! ) lub clairvoyant.
CIPWM byl jedna z niespodzianek w secie obok LOTF i Journeymana. Nie spodziewalem sie w ogole ze to moga zagrac, a jednak zagrali. Niby kawalek taki sobie, mozna nawet powiedziec nudnawy, a na koncercie mnie jednak nosilo. Wersja na DOTR tez jest niczego sobie - porownajcie do RLDO - tam to jest masakra
Mijają kolejne dni od premiery, czytam sobie coraz więcej Waszych opinii o najnowszym dziele Maidenów i... oblizuje się ze smakiem. Dlaczego? Bo w Częstochowie płytka, jak dotąd jest niedostępna.
Oczywiście, mogłem ją sobie sprowadzić na zamówienie, ale realizacja tego też przeciągnęłaby się w czasie, a ja liczę, że jednak lada dzień będzie to dostępne w MM. Więc sprawdzam codziennie. Żyję tą premierą, siłą rzeczy.
Oczywiście, mogłem ją sobie sprowadzić na zamówienie, ale realizacja tego też przeciągnęłaby się w czasie, a ja liczę, że jednak lada dzień będzie to dostępne w MM. Więc sprawdzam codziennie. Żyję tą premierą, siłą rzeczy.
Ja właśnie słucham. Płyta dotarła wczoraj razem z winylem ale cudowna poczta dała mi tylko awizo i powiedziała że musze pofatygować się na poczte bo listonosz nie wzioł przesyłki... Co do winyla. Prezentuje się wspaniale. Piekne Picture Discki. A płyty słucha mi się bardzo przyjemnie. Czyste brzmienie jedyny mankament to że może troche mało słuchać publiczności i nie ma wstawek Bruca. Czekam teraz na DVD ale to już kupie osobiście w MM w Łodzi. Ahh to nowe życie studenckie w wielkim mieście a nie na zadupiu za przeproszeniem 
Płte kupiłęm dopiero dzisiaj, ale miałem farta, bo w MM byłem o 8.57, a 9 zamykali ^^. tak więc, dopiero teraz bo : w poniedziałek w MM nie było, więc zagadałem do Babci, zeby psozła do empiku i zobaczyła, w empiku powiedzieli, ze mogą sprowadzić po 79.99 + przesyłka na piątek. Takie coś to ja Pie****e. Wtorek, jestem w MM i niema bedzie w czwartek... I tak jest dzisiaj.
narazie zadaleko sie nie 'dosłuchałem', ale jeszcze dzisiaj przeslucham. Jak narazie to koncert jest naprawde, ale to napraaawde dobry.
jak przesłucham chociaż 1 płyte to 'dam znać'.
narazie zadaleko sie nie 'dosłuchałem', ale jeszcze dzisiaj przeslucham. Jak narazie to koncert jest naprawde, ale to napraaawde dobry.
jak przesłucham chociaż 1 płyte to 'dam znać'.
hmmm ja jeszcze nie kupilem i sie na razie wstrzymam, bo na plytce z tego co sie orientuje jest naklejka Antyradia, wiec byc moze uda mi sie u nich wygrac
(choc jeszcze w zadnym konkursie jej nie oferowali, ale mnie sie nie spieszy
)
"Can I Play With Madness" idealnie pasuje do DODT. Ma podobny klimat no i jest inna niż większość "popularnych" utworów. Jeżeli IM mieliby robić piosenki na to samo kopyto to byście też narzekali: "dlaczego nie mogą spróbować stworzyć czegoś innego". Każdy ma swoje upodobania, więc rzadko komu podobają się wszystkie piosenki. Jedne są lepsze drugie gorsze
. Pisanie coś w stylu to jest denne i nie wiem dlaczego Ironi ten otwór stworzyli to już trochę przegięcie (nawiązanie do innych tematów).
Co do samego koncertu - akurat padło na Dortmund, ponieważ Viva TV najlepiej nakręciła całe show (Viva TV). Trochę głupio by było wypuszczać np. nagranie z Polski (audio) podczas premiery DOTR (video). Swoją drogą jestem bardzo ciekaw czy to całe nagranie z Wrocławia się zachowało (jeśli wogóle ekipa IM nakręciła całe show). Jak pewnie wiecie są urywki na No More Lies, więc coś już jest
- jednak tylko "live" (tak nazywam teledyski z których obraz jest z koncertu, a dźwięk z albumu - np. na Visions Of The Beast).
PS: Troche nie na temat, ale wydaje mi się, że TED p.I wydali trochę na hop siup (błędy w datach, liczne niedopracowania itd.). Mam też dziwne błędy - dźwięk tylko w głośniku centralnym lub 2 przednich. Możliwe, że nie dało się zrobić lepiej, jednak trochę to irytuje. Mogli się chociaż postarać o mix 5.1 (ten sam dźwięk we wszytskich kanałach) - jest to wykonalne, ponieważ zwykły cd "nadaje" na wszystkich głośnikach. Jeżeli ktoś ma inaczej to proszę o odzew - możliwe, że tylko ja mam ten "błąd".
Co do samego koncertu - akurat padło na Dortmund, ponieważ Viva TV najlepiej nakręciła całe show (Viva TV). Trochę głupio by było wypuszczać np. nagranie z Polski (audio) podczas premiery DOTR (video). Swoją drogą jestem bardzo ciekaw czy to całe nagranie z Wrocławia się zachowało (jeśli wogóle ekipa IM nakręciła całe show). Jak pewnie wiecie są urywki na No More Lies, więc coś już jest
PS: Troche nie na temat, ale wydaje mi się, że TED p.I wydali trochę na hop siup (błędy w datach, liczne niedopracowania itd.). Mam też dziwne błędy - dźwięk tylko w głośniku centralnym lub 2 przednich. Możliwe, że nie dało się zrobić lepiej, jednak trochę to irytuje. Mogli się chociaż postarać o mix 5.1 (ten sam dźwięk we wszytskich kanałach) - jest to wykonalne, ponieważ zwykły cd "nadaje" na wszystkich głośnikach. Jeżeli ktoś ma inaczej to proszę o odzew - możliwe, że tylko ja mam ten "błąd".
No ! Pzresłuchałem całą płyte, i jak dla mnei jest rewelacyjna. Bruce nie zawodzi , wogóle wszystko pięknie chodzi
.
aha.JOURNEYMAN jest wykonany przepięknie
aha.JOURNEYMAN jest wykonany przepięknie
-
Deleted User 804
Nie wiem czy już ktoś to pisał a jeśli tak to darujcie
Wszędzie pisali(np. na oficjalnej) że koncert został zarejestrowany w grudniu a na płycie jest że z 24 listopada
??? Mogli by się zdecydować 
Wszędzie pisali(np. na oficjalnej) że koncert został zarejestrowany w grudniu a na płycie jest że z 24 listopada
Ja póki co krótko zwięźle i treściwie. Albumik wymiata na całej linii - nie kumam negatywnych komentarzy o publice, słychać świetnie, wtedy kiedy trzeba, właśnie tego brakowało mi na RiR. O ogólnym klimacie trasy i genialnym Lord Of The Flies już nie trzeba wspominać. Czekam na DVD!
KMFDM
i tak jest prawidlowoDeleted User 804 pisze:na płycie jest że z 24 listopad
Ja najbardziej czekam na dvd ze względu na bonus - Maideni podczas nagrywania płyty. Na pewno będzie to wspaniały rarytas.
Szkoda, że Maiden nie zrobiło czegoś takiego, jak przy "St. Anger" zrobiła Metallika. To znaczy - cała płyta zagrana na żywo w studio. To by dopiero ciekawe było 
A co to ma wspolnego z "Death on The Road" - przeciez to jest na zywo 
No mogłoby być jako bonus albo coś ;]
Bonus - jak na zywo nagrywalismy album na zywo ?Yaaqb pisze:No mogłoby być jako bonus albo coś ;]
O nagrywanie "Dance Of Death" na żywo w studiu mi chodziłoMaYeR pisze:Bonus - jak na zywo nagrywalismy album na zywo ?Yaaqb pisze:No mogłoby być jako bonus albo coś ;]![]()