Visions of the beast

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Visions of the beast

Post autor: BartSmith »

Szczerze mówiąc te bonusy nie są zbyt ciekawe.
Awatar użytkownika
Johny Walker
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Johny Walker »

szczera mowiąc :D to mi podobał się tlyko animowany trooper
\m/
MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MaYeR »

piotrekkaz pisze:no tak ale na opakowaniu napisane jest
aces high record in poland
Blad.
Prawdziwa wersja z Polski jest tylko na telewizyjnej 60 minutowej wersji "Behind The Iron Curtain"
Swoja droga swietne video.
Awatar użytkownika
speedrw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: speedrw »

MaYeR pisze:telewizyjnej 60 minutowej wersji "Behind The Iron Curtain"

:shock: :shock: :shock:

Ja posiadam tylko 21 minutową
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

Ja sluchalem tyle razy tegop juz i nie mam tych bonusow mam tylko football futureal the wickerman icarusa run to the hills aces high the number of the beast i 4 nie pamietam ..... a jak to trzeba oglądac ?? z rzedu ??
hellrider
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: hellrider »

Elevatorman pisze:Ja sluchalem tyle razy tegop juz i nie mam tych bonusow mam tylko football futureal the wickerman icarusa run to the hills aces high the number of the beast i 4 nie pamietam ..... a jak to trzeba oglądac ?? z rzedu ??
:lol:

pokombinuj z koszulką Harrisa z give me ed'a... ;)
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BartSmith »

Wchodzisz w menu wyboru piosenek. Wybierasz utwór 6 (dysk 1: The Trooper, dysk 2: Hallowed Be Thy Name), naciskasz na pilocie "menu" (albo "next"), powtarzasz dwukrotnie w/w operację. Na drugim dysku można zrobić to na 2 sposoby: pierwszym podanym wyżej oraz podobnym (zamiast trzeci raz wybierać piosenkę wybierasz piosenkę numer 4 - Wasting Love). Jak już pisałem warto obejrzeć, ale wątpię żebyś chciał to obejrzeć po raz drugi. Taka ciekawostka.
Bobik_Fett
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Bobik_Fett »

Mam dwa pytania
1)Na jakiej podstawie mówicie, że footage z 2mintomid. i AH nie jest nagrany w Polsce, skoro tak jest napisane na pudełku i na napisach?
2)Na 2-gim dysku jest menu dyskografia i tam jest chyba mały Zonk. Mianowicie jak jest prezentowana płyta IM to jest pokazane oryginalne bryt. wydanie (bez Sanctuary), natomiast jak oglądamy set płytyt Killers to jest utwór, który ukazał się dopiero na Maiden's Hell (Twilight Zone). Czy mi czy wyadawcom DVD się coś popieprzyło?
A tak BTW dlaczego te utwory usunięto z wydań brytyjskich??????? Dziwi mnie to szczególnie dlatego, że jednym z singli promujących Killers był właśnie TZ, czy to że nie ukazał się na płycie spowodowane było tym, że wywołał kontrowersję?
Bobik_Fett
-#Charlotte
-#Charlotte

Wiem, że ten post jest głupi i nic nie wniesie do dyskusji, ale........ ponawiam pytanie....
Bobik_Fett
-#Charlotte
-#Charlotte

Kolejny nietreściwy post, ale ten temat schodzi już na 2-gą stroną, a przynajmniej na jedno z zadanych przeze mnie pytań da się odpowiedzieć.
Awatar użytkownika
Quisi
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Quisi »

Bobik_Fett pisze:Mam dwa pytania
1)Na jakiej podstawie mówicie, że footage z 2mintomid. i AH nie jest nagrany w Polsce, skoro tak jest napisane na pudełku i na napisach?
2)Na 2-gim dysku jest menu dyskografia i tam jest chyba mały Zonk. Mianowicie jak jest prezentowana płyta IM to jest pokazane oryginalne bryt. wydanie (bez Sanctuary), natomiast jak oglądamy set płytyt Killers to jest utwór, który ukazał się dopiero na Maiden's Hell (Twilight Zone). Czy mi czy wyadawcom DVD się coś popieprzyło?
A tak BTW dlaczego te utwory usunięto z wydań brytyjskich??????? Dziwi mnie to szczególnie dlatego, że jednym z singli promujących Killers był właśnie TZ, czy to że nie ukazał się na płycie spowodowane było tym, że wywołał kontrowersję?
1)Cała strona wcześniejsza jest o tym i uwierz nie jest to nagrane w Polsce. Co z tego ze pisze na opakowaniu? Na A Real DEAD one i LIVE one tez piszą ciekawe rzeczy, które mijają się z prawda....

2)Utwory, które wymieniłeś nigdy nie było na pierwszych wydaniach brytyjskich. Z tego, co pamiętam Sanctuary znalazło się na jakimś wydaniu amerykańskim, dopiero później ukazały się na remasterach. Te single były wydawane już po premierze płyty a żeby większa była wartość singla i lepiej się sprzedawał miałeś kawałki, których nie było na płycie.
"So, Until The Next Time Have a Good Sin"
MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MaYeR »

Bobik_Fett pisze:1)Na jakiej podstawie mówicie, że footage z 2mintomid. i AH nie jest nagrany w Polsce, skoro tak jest napisane na pudełku i na napisach?
Poniewaz
1. Na oficjalnym, oryginalnym video First 10 Years napisano, iz utwor ten pochodzi z prob do trasy World Slavery Tour (z Niemiec)
2. Poniewaz chlopaki sa ubrani inaczej niz to bylo na koncercie w Polsce.
3. Poniewaz na video "Behind The Iron Curtain" - wersja telewizyjna 60 minutowa jest caly utwor "Aces High" z Warszawy i to nie jest ten sam utwor, ktory jest na Visions Of The Beast
(ps. caly utwor aces high z wawy w jakosci DVD, wkrotce ukaze sie jako download dla FC)
Bobik_Fett pisze:2)Na 2-gim dysku jest menu dyskografia i tam jest chyba mały Zonk. Mianowicie jak jest prezentowana płyta IM to jest pokazane oryginalne bryt. wydanie (bez Sanctuary), natomiast jak oglądamy set płytyt Killers to jest utwór, który ukazał się dopiero na Maiden's Hell (Twilight Zone). Czy mi czy wyadawcom DVD się coś popieprzyło?
A tak BTW dlaczego te utwory usunięto z wydań brytyjskich??????? Dziwi mnie to szczególnie dlatego, że jednym z singli
Tez pomylka. Czasem pokazuja np. oryginalne okladki z lat '80 i 81 a trackliste pokazuja taka jak na wydaniach z '98r.
Tych utworow nie usunieto, po prostu pierwotnie nie ukazaly sie na plytach w latach '80 i '81 tylko wydano je jedynie jako single.
Na albumy weszly dopiero razem z re-edycja w 1998r.

P.S. W jednym z wywiadow Dickinson zapytany wlasnie o to, co mysli na temat tych wszystkich pomylek popelnianych przez wytwornie odpowiedzial:
Bruce Dickinson pisze: ...Powinienem wziac wielki kij i spuscic im wpierdol..."
Bobik_Fett
-#Charlotte
-#Charlotte

Znalazłem jeszcze jeden Zonk w dyskografii. Mianowicie jest tam podany "A Real Live/Dead One", a jak wiadomo oryginalnie wydano tą kompilację na dwóch osobnych wydaniach.
Awatar użytkownika
speedrw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: speedrw »

Znalazłem jeszcze jeden Zonk w dyskografii. Mianowicie jest tam podany "A Real Live/Dead One", a jak wiadomo oryginalnie wydano tą kompilację na dwóch osobnych wydaniach.

Mi się wydawało, że widziałem 2 cd live/dead razem. :shock:
Adrian Borgnine
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Adrian Borgnine »

Ja cię, myślałem, że to jakaś podpucha jakich wiele na tym forum, ale to się sprawdziło! Dzięki! :shock: :D
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Wiem, że to głupota, ale aż musze się pochwalić i powiem, że na Out of The Silent Planet są ujęcia z Polski, a dokładnie to z Katowic :wink:

Łach, w końcudowartościowałem. :wink:
Awatar użytkownika
Wakterstein
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Wakterstein »

Ja sam wszystko ocenię, zamówiłem Visions of The beast ;)...

Przyszło ;)... Heheh, holly smoke rlz ;P...
ODPOWIEDZ